HOE KIES IK MIJN VOETBAL?

Het belangrijkste onderdeel van voetbal is natuurlijk de bal. Een goede bal zorgt voor een merkbaar verschil op elk niveau. 

Voetbal bal kipsta decathlon

DE JUISTE MAAT KIEZEN

Een voetbal wordt gekozen op basis van je leeftijd en vervolgens je niveau. Afhankelijk van je leeftijd heb je de keuze uit drie verschillende maten: 

- maat 3 voor kinderen jonger dan 8 jaar

- maat 4 voor kinderen tussen 8 en 12 jaar

- maat 5 voor alle voetballers vanaf 12 jaar.

kipsta voetbal

WELK SOORT VOETBAL?

Zodra je de grootte van de bal hebt gekozen, wordt het tijd om je niveau te analyseren en de geschikte bal te kiezen. Er zijn 3 verschillende balconcepten: machinegenaaide ballen, hybride ballen en thermogelijmde ballen. Al onze ballen voldoen aan de internationale federatienormen. Dit zijn de voordelen:

Om je eerste stappen op het voetbalveld te zetten, neem je doorgaans een solide bal waarvan het gewicht en de grootte voldoen aan de normen van de federaties. Kies een machinegestikt model met de correcte maat. Kies voor de reeks First Kick van Kipsta.

Spelers die de meeste technische bewegingen beheersen, gaan op zoek naar een sterkere bal met een zachter contactoppervlak om langer en comfortabel te spelen. Kies voor een hybride model dat een betere weerstand garandeert dankzij de aan de binnenkant geïntegreerde naden. Zo vermijd je dat de naden contact maken met de grond of nattigheid met een langere levensduur als gevolg. Het comfort wordt verzekerd door de schuiminzetstukken in de bekleding van de bal. Kies voor de reeks F100 of F500 van Kipsta!

Ben je een ervaren speler of expert dan kan je opteren voor het thermogelijmde model Kipsta F900. Dankzij zijn thermisch gelijmde vlakken neemt de F900 nauwelijks tot geen water op. En door het gebruik van polyurethaan en de latex binnenbal blijft de bolvorm perfect. Wat op zijn beurt zorgt voor een optimaal traject en balcontrole!

Voetbal bal kipsta decathlon
Hoe kies ik mijn voetbal?

François-Xavier

VOETBAL SPECIALIST BIJ KIPSTA

Al onze ballen verschillen op het vlak van stevigheid, drukbehoud en trapprecisie. Het is dan ook belangrijk dat je altijd vooraf even controleert of je bal wel voldoende is opgepompt. Zo speel je beter en gaat de bal langer mee.