header-kiezen-club-beginner-golf

Hoe kies je een golfset voor beginners?

Je hebt een beginnerscursus golf gevolgd of je bent met een vriend de golfbaan op geweest? Nu ben je helemaal in de ban van de sport en je wilt met eigen materiaal beginnen! Als je wilt dat je swings (blijven) slagen, moet je wel de juiste clubs kiezen. We helpen je even verder.

Om het spel zo goed mogelijk te benaderen, is een goede golfuitrusting van essentieel belang. Als je een beginner bent, is de ideale oplossing onze golfsets te gebruiken. Met deze oplossing hoef je je geen zorgen te maken om de moeilijkheid van het bouwen van je tas, de Inesis productmanager heeft het voor jou geregeld.

set-club-golf-beginner

7, Het ideale aantal clubs voor beginners

Die 7 clubs zijn zo uitgekozen dat er gemiddeld 15 meter tussen elke club zit. Dat is de aanbeveling van de golfinstructeurs waarmee wij samenwerken. Met deze 7 clubs kan je alle afstanden, van afslag tot de green, slaan. Je kunt de clubs ook per stuk kopen. Wij hebben ervoor gekozen om de traditionele halve set, met een putter, ijzers 5, 7, 9, SW en hout 3, niet aan te bieden. In de eerste plaats omdat de golfinstructeurs erop wezen dat de ijzer 5 en het hout 3 geen eenvoudige clubs zijn om mee te spelen. Daarnaast vonden wij het verschil in afstand tussen de SW en het ijzer 9 te groot.

shaft-club-golf-beginner

Welke steel heb je nodig?

In de laatste jaren zijn de stelen van golfclubs steeds verder geëvolueerd. Ze zijn nu veel technischer en lichter dan vroeger. Als je net begint met golfen, kies je best voor lichte clubs, voor veel speelcomfort en om de bal gemakkelijk op te kunnen tillen. Zo zal je er meer plezier in hebben en dus blijven trainen. Let dus zeker goed op als je oudere clubs wilt kopen, controleer altijd of ze wel geschikt zijn.  De steel, ook wel "shaft" genoemd, van een club voor beginners is beschikbaar in twee verschillende materialen. Grafiet zorgt voor een lichte en gemakkelijk te spelen club en wordt daarom boven staal aangeraden voor beginners. Toch bieden wij in maat 2 ook clubs met een stalen shaft aan. Die zijn iets zwaarder en stijver, en daarom eerder geschikt voor fysiek sterkere spelers.

driver-club-golf-beginner

Clubs voor jouw niveau

De clubhoofden zijn iets groter dan die van clubs voor gevorderde spelers, zodat je de club beter kunt plaatsen en de bal gemakkelijker weg kunt slaan. De clubs zijn wat lichter, zodat je gemakkelijker kunt bewegen. Het grotere clubblad maakt de clubs ook vergevingsgezinder voor off-centre slagen. Ten slotte hebben we nog 3 hulplijntjes aangebracht op de grips, zodat je kunt zien waar je je handen moet plaatsen.

Deze tips zullen je misschien ook interesseren:

De juiste uitrusting kiezen om te starten met golf

De juiste uitrusting kiezen om te starten met golf

Start je met golf? Neem een kijkje in onze checklist met zaken die je zeker nodig zult hebben als je je eerste stappen op de golfbaan wil zetten.

de deugden van golf

De deugden van golf

Een balletje in een gat spelen dat 10,8 cm diameter meet en 500 meter verder ligt, dat gaat toch niet... Fout! Golf is uitdagend. Ga de uitdaging aan en geniet!

handschoen golf Decathlon Inesis

Hoe kies je een golfhandschoen?

Als golfliefhebber lijkt het evident om een goede golfhandschoen te kiezen, maar voor beginners is het niet altijd makkelijk. We helpen je verder om een golfhandschoen te kiezen, een niet te onderschatten accessoire om comfortabel te kunnen golfen.

golf spelen oefeningen spelvormen

Wat zijn de belangrijkste spelvormen in het golfen?

1-tegen-1 of in team, golfen kun je op heel wat verschillende manieren zodat het nooit saai wordt! Stroke Play, Match Play, Foursome, ... Zeggen deze termen je helemaal niets? Ontdek de regels en daag je vrienden uit voor een wedstrijdje op de green.

Hoe kies ik een golfkarretje

Hoe kies ik een golftrolley?

Ontdek onze tips om je te helpen bij het kiezen van jouw golfkarretje.

Golf kit kinderen Decathlon

Hoe kies ik een set golfclubs voor kinderen?

Ontdek onze tips om een aangepaste set golfclubs voor je kind te kiezen.

Inesis golf Decathlon

Golf: 4 oefeningen om samen te trainen

Golf is een sport van beleving en herhaling. Enerzijds is er dat gevoel van een natuurlijke swing, anderzijds de gemeten precisie door veel te oefenen.

Hoe kies ik mijn golfclub?

Hoe kies ik mijn golfclub?

De keuze van een golfclub hangt af van hoe ver je van de green bent. Tussen de tee en de green, zijn er over het algemeen 3 tot 5 slagen te maken. Om de green te bereiken, heeft de golfer maximaal 14 clubs in zijn tas. Elke hole heeft een afstand en een bijbehorend traject

header-inruimen-golftas

Hoe je golftas indelen?

Hoe bereid je je tas voor op een partijtje golf? Volg onze tips voor een perfect en handig ingedeelde tas!

De juiste uitrusting voor beginnende golfers

Je fysieke paraatheid bij golf, een belangrijk gegeven

Golfen, dat is toch gewoon gezellig over een golfbaan kuieren? Wel ... niet helemaal. Ook golfers moeten over een goede fysieke conditie beschikken om ervoor te zorgen dat elke slag doeltreffend is. Netjes. En mooi... Een goede basisconditie is dan ook een must.

Handige weetjes voor je eerste golfwedstrijd

Zeven handige weetjes voor je eerste golfwedstrijd

Waar moet ik staan op? Wanneer moet ik spelen? Wat moet ik doen als mijn bal in het water valt? Ontdek de basisregels met onze zeven eenvoudige en handige weetjes.