handschoen golf Decathlon Inesis

Hoe kies je een golfhandschoen?

Als golfliefhebber lijkt het evident om een goede golfhandschoen te kiezen, maar voor beginners is het niet altijd makkelijk. We helpen je verder om een golfhandschoen te kiezen, een niet te onderschatten accessoire om comfortabel te kunnen golfen.

Aan welke hand draag je een golfhandschoen?

De eerste stap is bepalen welke hand je gebruikt: ben je linkshandig of rechtshandig?
Aan welke hand je je golfhandschoen moet dragen, is eigenlijk heel eenvoudig: rechtshandigen bedekken hun linkerhand, terwijl linkshandigen hun rechterhand bedekken.

Waarom geen handschoen voor beide handen?

Een handschoen draag je aan de bovenste hand, waarmee je de greep van je golfclub vasthoudt. De bovenste hand is de linkerhand voor golfers met een rechtshandige swing en de rechterhand voor golfers met een linkse swing.  De andere hand blijft bloothands om je een meer natuurlijk gevoel te geven bij het swingen.

Een golfhandschoen zit als een tweede huid

Je handschoen moet aanvoelen als een tweede huid. Het doel van een golfhandschoen is om je een natuurlijk gevoel te geven en tegelijkertijd een goede grip op de club te garanderen. Om dit te bereiken is het belangrijk een handschoen te kiezen die zo dicht mogelijk bij je hand ligt en die je een comfortabele bewegingsvrijheid biedt.
Bovendien zal het leer van de handschoen iets soepeler worden na de eerste paar keer gebruik, dus aarzel niet om een strakkere handschoen te kiezen.

Probeer je golfhandschoen voordat je hem koopt

Golfhandschoenen zijn gefabriceerde producten. Daardoor is het moeilijk, zo niet onmogelijk, om twee keer tot op de millimeter nauwkeurig dezelfde maat te vinden. Aarzel daarom niet om meerdere exemplaren van dezelfde handschoen te passen als je je maat gevonden hebt. Dat kan met Inesis handschoenen in onze Decathlon-winkels.

Inesis golfhandschoenen maattabel

Laat je golfhandschoen ademen

Trek tussen twee slagen in je handschoen uit zodat hij kan luchten, dan zal hij langer meegaan! Het is namelijk niet raadzaam om een lederen handschoen gedurende de hele baan te dragen. Het contact van het materiaal met een zweterige handpalm kan het leder op lange termijn verzwakken. En zo kan je tijdens een lang parcours je hand ook eens laten ademen.

Was je golfhandschoen voorzichtig

Golfhandschoenen zijn hoofdzakelijk gemaakt van leer en synthetische materialen. Je kan ze dus reinigen door zorgvuldig het advies van de fabrikant te volgen. Bij Inesis raden we aan ze koud te wassen, met de hand of in de wasmachine op een delicaat programma.
Het belangrijkste is om ze voorzichtig te drogen. Gebruik geen wasdroger en laat de handschoen op kamertemperatuur drogen. Dit voorkomt dat het materiaal barst en broos wordt. 

Golfhandschoenen voor wanneer het koud is

Om te spelen in de kou zijn er winterhandschoenen, aangepast voor contact met de grip, gevoerd met polair materiaal en winddicht. De toegevoegde bonus is dat deze handschoenen per paar worden verkocht, dus er is geen reden om uw tweede hand koud te laten worden op de baan! U hebt nu alle basisadvies om uw golfhandschoen te kiezen. 

Als je nog twijfelt wanneer je in de golfafdeling van je Decathlon-winkel staat, gaat er niets boven het advies van een deskundige verkoper om goed uitgerust te kunnen golfen!