artengo kids expert

Hoe kies je een tennisracket voor een kind?

Je kind wilt graag tennissen, maar het is niet makkelijk om een keuze te maken uit verschillende tennisrackets. Wij bieden je graag wat hulp aan om onderscheid te kunnen maken tussen de rackets en zo het geschikte racket voor je kind te vinden.

De keuze van een kinderracket is in de eerste plaats afhankelijk van zijn of haar niveau, en de voorwaarden en verwachtingen die daarbij komen kijken. Vervolgens is de grootte van het racket in verhouding tot het kind ook heel belangrijk.

Hoe kies ik een tennisracket voor kinderen?

1. Het speelniveau van je kind

Of je kind net begint te tennissen of al langer tennist, het is belangrijk om een racket te kiezen dat past bij zijn of haar speelniveau.

 • Hoe kies ik een tennisracket voor kinderen?

  Beginnende tennisser

  Wendbaarheid van het racket is het belangrijkste.Je kind begint net met tennis, hij of zij speelt 1 x per maand tot 1 x per jaar. Een aluminium racket wordt dan geadviseerd.

 • Hoe kies ik een tennisracket voor kinderen?

  Ervaren en gevorderde tennisser

  Power en comfort zijn belangrijk voor tennissers die al wat verder zijn met tennis. Je kind speelt één tot meerdere keren per week.

  Voor een snellere ontwikkeling van het tennisspel adviseren wij een racket van grafiet met het balanspunt in de top van het racket.

Hoe kies ik een tennisracket voor kinderen?

2. De lengte van je kind

De keuze van het racket wordt vervolgens gemaakt op basis van de lengte van het kind. Het is logisch dat een volwassen racket niet geschikt is voor een kind dat net begint met tennis.

Lengte: < 100 cm | leeftijd 3 jaar: 17 inch

Lengte: 100 > 107 cm | leeftijd 4 jaar: 19 inch

Lengte: 108 > 115 cm | leeftijd van 5 tot 6 jaar: 21 inch

Lengte: 116 tot 125 cm | leeftijd van 6 tot 8 jaar: 23 inch

Lengte: 126 tot 140 cm | leeftijd van 8 tot 10 jaar: 25 inch

Lengte: 141 tot 155 cm | leeftijd van 10 tot 12 jaar: 26 inch

Jonge spelertjes kunnen overstappen naar een volwassen racket vanaf ongeveer 1.50m. Aanbevolen modellen in deze fase en afhankelijk van het niveau van het kind, zijn de TR190 Lite, TR 500 Lite, TR930 Spin Lite.

Hoe kies ik een tennisracket voor kinderen?

Eric

Productmanager tennisrackets

Voor kinderen die gaan tennissen is het belangrijk om een juist racket te kiezen. Het tennisracket is mede bepalend voor het spelplezier. Een volwassen tennisracket is niet geschikt omdat deze meestal te zwaar en te lang is, waardoor je kind een foutieve slag aanleert. Daarom besteden wij bij Artengo veel aandacht aan tennisrackets voor kinderen van verschillende leeftijden.