De belangrijkste slagen bij padel

De belangrijkste slagen bij padel

Als je begint met padel, is het belangrijk om te weten wat voor soort slagen er zijn en hoe ze worden uitgevoerd.

De belangrijkste slagen bij padel

De opslag

De opslag is de start van elk punt van een game, en je hebt twee pogingen. Deze slag wordt vaak wat verwaarloosd omdat onze aandacht meer gericht is op het perfectioneren van slagen als de volley en de smash. Toch is het heel belangrijk om een goede opslag te hebben. Probeer zoveel mogelijk goede eerste opslagen te hebben om het ritme en de dynamiek van het spel niet te verliezen.

De belangrijkste slagen bij padel

Forehand en backhand

Het is een van de eenvoudigste slagen van padel en daarom meestal een van de eerste slagen die wordt aangeleerd. Omdat hij vrij eenvoudig uit te voeren is, kan je de beweging snel onder de knie krijgen. Deze slag is essentieel voor je verdediging, dus je moet hem heel goed beheersen.

Het doel van de forehand en backhand (zonder de wand) is om de bal in het spel te houden en, als algemene regel, om de bal de wand van de tegenstander te laten bereiken om de return moeilijker te maken.

Het is altijd makkelijker om een gekruiste bal te spelen, omdat deze beweging veel natuurlijker is.

De belangrijkste slagen bij padel

Volley

Dit is een van de aanvallende slagen die helpt om het winnende punt te maken of druk aan het net te zetten. Het doel van de padelvolley is om je tegenstander achter in het veld te houden, fouten van je tegenstander te forceren en vrije ruimtes te creëren om het punt te winnen.

De belangrijkste slagen bij padel

Lob

De volley is een van de aanvallende slagen die helpt om het winnende punt te maken of druk aan het net te zetten. Het doel van de padelvolley is om je tegenstander achter in het veld te houden, fouten van je tegenstander te forceren en vrije ruimtes te creëren om het punt te winnen.

De belangrijkste slagen bij padel

Smash

Dit is de beslissende slag bij uitstek in padelwedstrijden. Het is belangrijk om te weten dat de backhand met veel kracht moet worden uitgevoerd om in een aanvallende situatie het punt af te maken.

Slagen die iets moeilijker zijn, maar specifiek zijn voor padel en fundamenteel zijn om deze sport onder de knie te krijgen en een goede speler te worden:
- het 'dienblad' ("La Bandeja)
- de 'adder' (La Víbora)
- "La Chiquita"

Veel succes met je padeltraining en vergeet niet je inhoud te delen met #kuikmapadel