Zo was je fleece op een ecologische manier
Ontdek hier onze tips om je trekkingkledij te wassen op een natuurvriendelijke manier!

We houden allemaal van de natuur, en het is ook onze taak om haar te beschermen. Een van die eenvoudige ecologische reflexen die je jezelf kan aanleren is je kleren op een ecologische manier wassen.
Ontdek hier onze tips om je trekkingkledij te wassen op een natuurvriendelijke manier!
Al gehoord van micro plastics?
Ken je het fenomeen van 'microafval' (micro waste) ? Wanneer je synthetische kleding wast, komen er microscopisch kleine deeltjes plastic terecht in ons afvalwater. Die microplastics zijn heel moeilijk te filteren door je wasmachine en alle waterzuiveringsinstallaties achteraf. Door de constante lozing van micro plastics raken onze oceanen wereldwijd ongewild maar enorm vervuild. Microplastics hebben een nefaste impact op het onderwaterleven en belanden bovendien in ons eten.
Gebruik een ecologisch waszakje
Trekkingkleding is vaak gemaakt uit technische en dus synthetische materialen. Maar geen nood! Je kan die technische eigenschappen perfect verzoenen met respect voor de natuur. Om te vermijden dat er bij het wassen van je kleren microafval wordt geloosd, bestaan er wasnetjes en -zakjes die die fijne deeltjes opvangen. Gewoon het netje vullen met kleren in dezelfde kleur, ze zoals gebruikelijk wassen en de vezels die in het netje belanden eruit halen en in de vuilbak gooien.
Ga voor een ecologisch wasmiddel
Belangrijk
Energie besparen
En als je kleren helemaal opgebruikt zijn van al die lange tochten, dan is het aan jou om ze te recycleren. Je kan ze bijvoorbeeld in een van de speciale containers deponeren, of ze zelfs verkopen op de tweedehandsmarkt.
Nog ideeën om de planeet te sparen? Aarzel zeker niet om je tips met ons te delen!
Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, gebruiken we bij Quechua gerecycleerde materialen voor alle gangbare trekkingkleding, denken we aan fleecetruien.