Circular bike: voor een duurzamere fietsbusiness

Circular Bike verlengt de levensduur van je fietsen. Heb je inactieve voorraad, uit te voeren reparaties, onverkochte of versleten fietsen van uw klanten of wil je gewoon overstappen op een andere generatie fietsen? Onze flexibele service biedt je de beste oplossing om te voorkomen dat je fietsen op de vuilnisbelt eindigen. Focus op je prioriteiten en laat ons voor de rest zorgen. Let's work in tandem!

Circular Bike: voor een duurzamere fietsbusiness

We geven je fietsen een tweede leven in 4 stappen: overname, pick-up bij jou of je klanten, onderhoud en wederverkoop op decathlon.be.

Wie zijn wij?

Wij zijn een team van 9 medewerkers met een passie voor sport, duurzaamheid, de reparatie van de meest uiteenlopende en technische fietsen, en business development. We willen de fietswereld helpen verduurzamen en daarom hebben we het Circular Bike-project in het leven geroepen.

Circular Bike: voor een duurzamere fietsbusiness

Hoe en waarom?

Tijdens de lockdowns van 2020 kwam een groep medewerkers van Decathlon op het idee om de booming fietsenmarkt te koppelen aan de mogelijkheden die een bedrijf als Decathlon in België te bieden heeft.

De groeiende vraag naar fietsen in combinatie met productievertragingen, de schaarste aan middelen en de noodzaak om duurzame oplossingen te integreren in de nieuwe modellen, riepen veel vragen op.

De eerste stap was de "Buy-Back" die begon met het inzamelen van sportartikelen bij particulieren. Het project groeide verder en stelde ons in staat om de consumptiegewoonten en de diensten die aan klanten worden aangeboden te veranderen. Tegelijk deed het team een ontdekking, die al snel werd omgezet in een mogelijkheid: ook bedrijven worden overstelpt met inactieve fietsen! Daarom werd Circular Bike gelanceerd, met als doel bedrijven in de fietssector te laten ontwikkelen, de levensduur van tweewielers te verlengen, en tegelijk gebruikers nog voordeligere prijzen te bieden.

Dankzij de logistieke en financiële steun van de Decathlon-groep, maar ook van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, zag het project het levenslicht en bracht het zijn eerste refurbished fiets in juli 2021 in de verkoop.

Tegenwoordig is Circular Bike gespecialiseerd in de overname en refurbishing van e-bikes, en werkt het met producten van A-merken, zoals Flyer, Riese & Müller, Kalkhoff en andere. Naast de vele positieve gevolgen voor u en uw portemonnee is het nu bekend dat de aankoop van een tweedehands elektrische fiets helpt om 50 kgCO2eq te vermijden in vergelijking met de aankoop van een nieuwe fiets.

Circular Bike: voor een duurzamere fietsbusiness

Wat betekent dat concreet in de praktijk?

Je werkplaats is overvol, je leasefietsen zijn aan het einde van hun contract, je hebt een inactieve voorraad die niet meer wordt gebruikt... Wij bieden de oplossing!
We spreken af en we stellen het team, het project, onze waarden en ons proces voor. Als je overtuigd bent, is het vervolg heel eenvoudig.

1) Overname van fietsen: we bieden een zeer voordelige prijs op de catalogusprijs van je fietsen.

2) Pick-up: we halen de fietsen overal in Europa op, dankzij onze lokale aanwezigheid en ons zeer goed ontwikkelde transportnetwerk, en dit zowel bij je klanten als bij jou in de zaak. Of de fietsen worden eenvoudig afgeleverd in één van onze winkels.

3) Controle, onderhoud en/of reparatie in onze ateliers in Willebroek (tussen Antwerpen en Brussel).

4) Wederverkoop tegen gereduceerde prijs, mét garanties en binnen enkele dagen, via onze tweedehandsshop, op Decathlon.be.

Wil je meer weten over onze manier van werken, ons laatste nieuws, onze B2B-partnerships maar ook over onze sociale en milieuverbintenissen? Ga dan naar: Circular Bike!

Circular Bike: voor een duurzamere fietsbusiness

Maak kennis met onze eerste partner: 020

o2o is een fietsleasebedrijf dat maatoplossingen biedt aan werkgevers en werknemers. Met een netwerk van meer dan 800 fietshandelaars combineert o2o het comfort met het plezier van dagelijks fietsen en biedt het betrouwbare en geschikte fietsen aan voor iedereen. Maar dat is niet alles! Klanten profiteren ook van diensten voor verzekeringen en onderhoud, wat hen nog meer plezier en veiligheid geeft. Het resultaat is dat het klantenbestand van o2o momenteel uit meer dan 100.000 werknemers bestaat!

Door samen te werken met Circular Bike verlengt o2o de levenscyclus van zijn fietsen die aan het einde van hun contract zijn, en houdt het zijn waarden jegens gebruikers in stand. Duurzaamheid, passie, transparantie, het zijn slechts enkele aspecten die ons in staat stellen om niet alleen de klanttevredenheid te garanderen, maar ook om in volle vertrouwen en harmonie samen te werken. Ons partnerschap is gebaseerd op effectieve communicatie en het constant zoeken naar oplossingen en verbeteringen binnen onze activiteiten.

Circular Bike: voor een duurzamere fietsbusiness
Circular Bike: voor een duurzamere fietsbusiness

Milena, van circular bike

"Tegenwoordig is het verminderen van de milieu-impact van sportbeoefening (en dus van fietsen) een noodzaak. De overname, de reparatie en daarna de verkoop van leasefietsen is nog maar het begin van ons avontuur. Heb je een fiets- of stepwinkel? Ben je een ander bedrijf dat actief is in fietsleasing? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen als ons project je interesseert! We leggen je graag onze aanpak uit. En wie weet word jij onze toekomstige partner.”

Neem contact met ons op via het e-mailadres [email protected]