LANGLAUFEN IS GOED VOOR JE

Langlaufen doe je meestal in de vrije natuur, in een ongerept landschap. Het is dan ook de ideale sport om even te herbronnen terwijl je hele lichaam in beweging is. Langlaufen is een sport voor alle leeftijden en elk niveau. Zowel intensieve sporters als recreanten komen aan hun trekken. Je voelt je vrij en vergeet even al je zorgen.

Langlaufen is goed voor je met INOVIK by Decathlon

LANGLAUFEN IS GOED VOOR ONS ALLEMAAL!

Ga je klassiek langlaufen of skating langlaufen? Het maakt eigenlijk niet zoveel uit. Je krijgt de sport immers snel in je eentje onder de knie. De meeste langlaufpistes hebben overigens weinig hoogteverschil, waardoor ze minder gevaarlijk zijn dan de echte skipistes. Zowel beginners als gevorderden komen dus zeker en vast aan hun trekken.

Langlaufen kun je alleen of in groep. Neem je familie of vrienden mee of ga even rustig herbronnen in je eentje. Je kunt bovendien kiezen uit verschillende technieken zoals klassiek langlaufen, skating langlaufen of nordic walking …

Langlaufen is overigens geen dure sport. De prijs om een dagje te langlaufen ligt meestal tussen vijf en tien euro. Als je een outfit om te alpineskiën moet huren of kopen ben je een stuk duurder af.

Langlaufen is goed voor je met INOVIK by Decathlon

LANGLAUFEN IS HARTVERWARMEND

Langlaufen is een uitstekende duursport en even goed voor je cardiovasculair systeem als hardlopen (zelfs nog beter omdat je meer spieren aan het werk zet). Bovendien is de sport minder belastend voor je gewrichten omdat je over de grond schuift.

Langlaufen heeft een gunstig effect op je uithoudingsvermogen en is een goede sport om je hart te versterken. En daar hoef je echt geen getrainde atleet voor te zijn ...

Langlaufen is goed voor je met INOVIK by Decathlon

LANGLAUFEN IS EEN WORK-OUT VOOR JE HELE LICHAAM

Langlaufen is als duursport perfect om een mooi slank figuur te krijgen. Sprinters kunnen de sport dan weer gebruiken om hun spiermassa op te bouwen. Het is een complete sport die zowel je armen, benen, rug, buik, billen, ... traint. Je voelt je slanker en sterker zonder dat je je lichaam overmatig belast. Door te langlaufen kun je je rugspieren op een zachte manier trainen.

Langlaufen is goed voor je met INOVIK by Decathlon

LANGLAUFEN IS HERBRONNEN IN DE NATUUR

Langlaufen is ook goed voor je mentale gezondheid. Je komt tot rust en vergeet even al je zorgen door het goede gevoel van de inspanning, de omliggende natuur en de ervaring om door de sneeuw te glijden. De sport wordt meestal in de wilde en ongerepte natuur beoefend. Zo kun je even al je dagelijkse zorgen vergeten en jezelf herbronnen. Geen tokkelende skilift of overvolle pistes, maar enkel het geluid van je ski's die door de sneeuw glijden op het ritme van je adem. Puur geluk.

Langlaufen is goed voor je met INOVIK by Decathlon

LANGLAUFEN IS GOED VOOR JE HART EN JE BENEN

De beste sporten om je bloedsomloop te stimuleren zijn glijsporten zoals langlaufen. Je benen zijn op een zachte en regelmatige manier in beweging. De herhaaldelijke beweging bevordert de bloedsomloop en zorgt ervoor dat het bloed goed naar het hart terugstroomt. Je spieren spelen hierbij een belangrijke rol. Langlaufen zorgt bovendien voor lichte benen!

Langlaufen is goed voor je met INOVIK by Decathlon

LANGLAUFEN OM JE WENDBAARHEID TE VERBETEREN

Tijdens het langlaufen zit je hiel niet vast aan de ski's en sta je op dunne latten. Je moet dus werken aan je positiezin, met andere woorden de waarneming van je lichaam in de ruimte.

Bij deze sport ben je voortdurend op zoek naar de positie waarin je het best door de sneeuw glijdt. Je staat vaak op één ski dus is het belangrijk dat je je evenwicht traint. Tijdens het afdalen, en in het bijzonder tijdens de bochten, moet je het juiste evenwicht zoeken, anticiperen en goed om je heen kijken.

Langlaufen is ook een goede sport om je motorische coördinatie te trainen. Het is namelijk cruciaal dat je de beweging van je bovenlichaam en onderlichaam perfect op elkaar afstemt om vlot door de sneeuw te glijden.

Langlaufen is goed voor je met INOVIK by Decathlon

Inspanning, plezier, afleiding, ... langlaufen zal ook jouw hart sneller doen slaan. Aarzel niet langer om deze sport te ontdekken. Je leeftijd en conditie spelen echt geen rol. Je beoefent de sport zoals jij dat wilt. Vertel ons jouw avonturen en waarom de sport goed voor je is.