SUBEA

Neopreen wetsuit voor kinderen 5,5 mm SCD 500 grijs/blauw

€9500
Ref. : 8651299

Onze ontwikkelaars, zelf duikers, ontwierpen deze gemakkelijk uit te trekken wetsuit voor kinderen die duiken in water van gematigde temperatuur (16-24°C)

Wetsuit voor kinderen, een goede thermische bescherming om comfortabel te duiken in water met gematigde temperatuur. Met twee ritsen om de wetsuit sneller uit te trekken!

Kleur: DONKERGRIJS / BLAUW

  • 8J 3
  • 10J 3
  • 12J 3
  • 14J 3

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering vanaf €59
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Thermische isolatie

Neopreen fullsuit van 5 mm. Waterdichte naden, gelijmd-genaaid

Gemakkelijk aan en uit

Zowel vooraan als op de rug een rits om de wetsuit gemakkelijker uit te trekken.

Bewegingsvrijheid

Anatomisch model om de armen vrij te bewegen. Geen naden onder de oksels.

Levensduur

Verstevigde print op de knieën voor meer slijtvastheid.

Technische informatie

Details over de warmte-isolatie

Fullsuit van 5 mm met rits vooraan. Neopreenschuim van 5 mm dik, aan twee kanten bekleed met nylon stof. Waterdichte naden dankzij de gelijmd-genaaide assemblage van het type GBS (glued and blind stitched).
Met verstevigde prints op de knieën voor meer slijtvastheid.

Gelijmd-genaaide assemblage - GBS

De naden van de wetsuit en van de kap zijn waterdicht dankzij de GBS-methode (glued and blind stitched): het neopreen wordt eerst gelijmd en vervolgens nog eens gestikt voor extra sterkte (de naald doorboort het neopreen niet volledig zodat er geen water kan binnendringen).

Systeem met dubbele rits (banana-systeem) om de wetsuit gemakkelijker uit te trekken!

'Banana'-systeem met zowel een rits vooraan als op de rug, een exclusief ontwerp van SUBEA (PCT/FR2017/050790). Dankzij de extra rits bovenaan de rug tot aan het hoofd kun je de wetsuit gemakkelijker uittrekken wanneer je eerst die rits opent. Zo kun je immers de schouders vrijmaken en dus gemakkelijker je armen uit de wetsuit halen. Iedereen die dit systeem heeft uitgetest, was enthousiast omdat het zo eenvoudig en doeltreffend is!

Bewegingsvrijheid en gemakkelijk aan en uit te trekken

Wetsuit met vaste kap uitgerust met het Air Expulse-systeem: voert de luchtbelletjes af die zich in de kap ophopen. Gemakkelijk aan te trekken dankzij de schuine rits op de voorzijde van het pak. Twee ritsen aan de enkels zodat je gemakkelijk je voeten erdoor kunt steken. Geen naden onder de oksels zodat je de armen gemakkelijker kunt bewegen.

Thermische beschermklasse

Deze wetsuit biedt een thermische bescherming die werd getest door het onafhankelijke instituut INPP (Marseille, Frankrijk), dat bevestigde dat het voldoet aan de geldende norm (NF EN 14225-1:2017).

Deze wetsuit is goedgekeurd in KLASSE C:
A (+7 °C/+12 °C / +45 °F/+54 °F)
B (+10 °C/+18 °C / +50 °F/+64 °F)
C (+16 °C/+24 °C / +61 °F/+75 °F)
D (+22 °C/+30 °C / +72 °F/+86 °F).

Wat is een wetsuit?

Dit type wetsuit komt het vaakst voor. De bedoeling ervan is niet om het water buiten te houden, maar eerder om een laagje water vast te houden zodat je lichaam warm blijft doordat een warmtebuffer wordt gecreëerd tussen je lichaam en de omgeving. De modellen zijn vervaardigd van neopreen — een rubberpolymeer gevuld met luchtbellen — en verkrijgbaar in diktes van 0,5 tot 7 mm. Hierdoor zijn het uitstekende keuzes, omdat ze soepel en aanpasbaar zijn.

Slimme tips om je wetsuit aan te trekken

Stop je voet in een plastic tasje en steek daarna je been in je wetsuit. Je voet komt er makkelijk doorheen en blijft nergens haperen! Om de wetsuit aan te passen, vraag je even aan iemand anders om in de mouw te blazen vanaf de pols. Door de ingeblazen lucht komt het neopreen onmiddellijk los van je huid. Nu kun je de wetsuit gemakkelijk perfect afstellen zodat het helemaal goed zit.

Tips om je wetsuit te onderhouden

1) Laat je wetsuit na elk gebruik goed weken in schoon water, zowel de binnen- als de buitenkant.
2) Ontsmet met een antibacterieel product.
3) Goed uitspoelen met schoon water.
4) Laten drogen op een brede kleerhanger, uit de zon en in een goed geventileerde ruimte. Let op met de zon, want die verkleurt de delen in textiel van de wetsuit en versnelt de veroudering van neopreen. De ritssluitingen kun je schoonmaken met een tandenborstel en smeren met siliconenvet.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Schuimplastic 100% Rubber Voering 100% Polyamide

VOORRAADADVIES

Bewaar je wetsuit beschermd tegen zonlicht en ver van warmtebronnen, op een brede hanger, zodat de wetsuit in model blijft en het neopreen wordt ontzien.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor zwemmen en boardsporten.

TESTS

Ontwikkeld en getest door onze teams en onze technische partner in Hendaye (Frankrijk) om de warmte-isolatie goed te keuren.

Goedgekeurd door

Onze technische partner: Planet Ocean (een PADI-duikcentrum met 5 sterren) gevestigd in het Water Sports Center by DECATHLON in Hendaye, Frankrijk. Het centrum gebruikt het hele jaar door SUBEA-duikmateriaal. De instructeurs werken mee aan de ontwikkeling van het duikmateriaal van SUBEA: vanaf het ontwerp met onze productmanagers, designers en ingenieurs tot de langetermijntesten met de hulp van de duikers van het centrum (zowel beginnende duikers als instructeurs in opleiding).

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Manual

Voor meer info, raadpleeg de handleiding De handleiding

Afbeeldingen

Neopreen wetsuit voor kinderen 5,5 mm SCD 500 grijs/blauw
Neopreen wetsuit voor kinderen 5,5 mm SCD 500 grijs/blauw

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord