HERENBROEK VOOR ZACHTE YOGA ECODESIGN ZWART

€2500

8404832

We ontwikkelden deze broek van natuurlijke materialen voor zachte yoga en meditatie.

Deze zachte en soepele broek bestaat voor het grootste deel uit natuurlijke materialen (biologisch en gerecycleerd katoen). De platte tailleband zonder koord zorgt voor een optimaal comfort in elke houding.

Kleur:

ZWART / ZWART

Maat:

maatwijzer

Productvoordelen

Stabiliteit

Platte tailleband zonder koordje, voor minder irritatie. Met aantrekkoordje aan de enkels.

Zachtheid

Zeer zachte natuurlijke materialen voor een uitzonderlijk comfort.

Rekbaar

Met elastaan (8%), dus rekbaar.

Technische informatie

Waarom we voor onze kledingcollectie voor zachte yoga voornamelijk kiezen voor biokatoen

Dit natuurlijke materiaal is heel zacht, zodat jij je volledig op je oefeningen kunt concentreren. Bij biokatoen werd geen gebruik gemaakt van ggo's (genetisch gemodificeerde organismes), pesticiden of andere chemische meststoffen die slecht kunnen zijn voor de huid. Biokatoen is ook beter voor het milieu, omdat de biologische teeltmethode de vruchtbaarheid van de grond verbetert en het grondwater minder vervuilt.

Gerecycleerd katoen: een uitstekende duurzame optie

Gerecycleerd katoen wordt gemaakt door katoenafval uit de kledingindustrie te vermengen met nieuwe katoenvezels en zo op mechanische wijze gerecycleerde vezels te produceren. Op die manier krijgt het afval een tweede leven en wordt de ecologische voetafdruk verkleind, omdat die impact er al is geweest in het eerste leven van het katoen. Daardoor zijn voor de productie van gerecycleerd katoen veel minder grondstoffen nodig dan voor traditioneel of biokatoen.

Waarom vermengen we 2 vezels? (biokatoen en gerecycleerd katoen)

Bij het recycleren van katoen daalt de kwaliteit van het katoen. Omdat we kleding willen bieden die van goede kwaliteit is en lang meegaat, houden we het bij 30% gerecycleerd katoen. Dat combineren we met de beste ecologische oplossing, namelijk katoen uit biologische teelt.

Hoe ontwikkelen we onze artikelen?

In ons team van beginnende yogi's tot yogaleraars delen we dezelfde passie.
Allemaal willen we meer balans in ons leven brengen door aan yoga te doen, in een zachte of meer dynamische vorm. Samen met ons netwerk van ambassadeurs/yogi's ontwikkelen we (ecodesign) artikelen die in lijn zijn met jouw verwachtingen en levenshouding. We zetten ons in voor een positieve, groothartige manier om aan yoga te doen, met respect voor het milieu.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Hoofdstof 92% Katoen, 8% Elastaan Elastische strook 73% Acetaat, 13.5% Rubber, 13.5% Polyethyleentereftalaat (PET)

TESTS

Dit kledingstuk werd onderworpen aan was- en droogtests om de vorm- en kleurvastheid na te gaan. Die tests worden regelmatig uitgevoerd door een extern laboratorium. Zo kunnen we garanderen dat elk artikel aan al onze kwaliteitseisen voldoet.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - zacht

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Strijken - Maximum temperatuur 110°C - Geen stoom

Niet droogreinigen

Afbeeldingen

HERENBROEK VOOR ZACHTE YOGA ECODESIGN ZWART
HERENBROEK VOOR ZACHTE YOGA ECODESIGN ZWART

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord

Impact op het milieu

co2-impact-cover
De CO2-voetafdruk van dit product is :
22,31 kg CO2e
1 kg CO2e vertegenwoordigt 5km in een benzinewagen (volgens de ADEME's Base Carbone©)
Wat is de CO2-voetafdruk? Dit is de voetafdruk die wordt gegenereerd door alle broeikasgassen die door het product worden uitgestoten, vanaf de fabricage tot het einde van de levensduur. Ter vereenvoudiging, wordt deze voetafdruk omgerekend in kilo CO2-equivalent. Meer informatie over het meten van de CO2-voetafdruk van onze producten