Hockeyschoenen voor heren gemiddeld/hoog intensief Flexcloud zwart

€10000

8769801

Voor heren die gemiddeld intensief hockey spelen; ideaal voor gevorderde spelers; ook geschikt voor beginners.

Ideale hockeyschoen voor heren die meer intensief hockey spelen.

Maat:

maatwijzer

Productvoordelen

Grip

Rechthoekige noppen in het midden, lange noppen aan buiten- en binnenkant

Energieteruggave

Geen materialen die de dynamiek bevorderen.

Voetsteun

Tussenzool in soft EVA die lichtjes omhoog gaat aan de middenvoet

Pascomfort

Foam binnenzool.

Demping

De tussenzool in soft EVA biedt een goede demping

Technische informatie

Gedetailleerde beschrijving

Buitenzool: van rubber met vaste rechthoekige noppen voor een uitstekende grip in elke richting. / Tussenzool: van soft EVA voor de demping./ Binnenzool: van schuim.

Gedetailleerde beschrijving (vervolg)

Hielstuk: in hard PU voor de stevigheid; binnenkant: schuim met mesh voering, voor comfort en ademend vermogen. / Bovenwerk: van PU met mesh vooraan voor een goede buigzaamheid en ademend vermogen; binnenkant: mesh voering. / Hielpand: van PU + design-inserts van PU voor meer stabiliteit + platte veters. / Tong: uit schuim en mesh, voor comfort en ademend vermogen.

Welke maat/model kiezen?

Net als alle andere sportschoenen moeten hockeyschoenen in de eerste plaats goed passen. Let er allereerst op dat ze nergens knellen. Je voet mag ook niet kunnen bewegen in de schoen. Dat is vooral belangrijk als je speelt op kunstgras. Sommige fabrikanten hebben ook specifieke damesversies van bepaalde modellen. Die zijn ontwikkeld voor kleinere gestaltes en smallere voeten.

Welke maat/model kiezen? (vervolg)

Hoe weet je of de schoenen die je past helemaal op maat zijn van je voeten? Trek hockeysokken aan. Plaats je voet stevig op de grond. Blijf die druk naar beneden aanhouden, maar probeer tegelijk ook om je voet te verplaatsen in de schoen, in alle richtingen. Hij mag niet kunnen bewegen.

Waarom heb je speciale hockeyschoenen nodig?

Hockeyschoenen hebben 2 belangrijke eigenschappen die ze specifiek geschikt maken voor hockey: ze zijn verstevigd, vooral aan de neus en hiel, om de voet te beschermen bij contact met de bal en de stick. Tegelijk is de zool antislip en aangepast aan de ondergronden bij hockey, met name zandingestrooid kunstgras of watervelden.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen

Hockeyschoenen hebben een aantal specifieke eigenschappen die eigen zijn aan de sport:
De buitenzool, het deel dat in contact komt met de ondergrond, is doorgaans van rubber en heeft noppen van verschillende vorm over de hele oppervlakte. De zool is hard, in tegenstelling tot bij een trailschoen. Hij is aangepast aan de specifieke ondergronden bij hockey: zandvelden of watervelden. Hij geeft je grip op het veld, een must bij hockey.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg)

De tong, op de wreef, bestaat meestal uit schuimmateriaal en mesh textiel en dient in het bijzonder om de voet te beschermen tegen opspattend water, vuil, steentjes e.d.

Veiligheidsadvies

Hockey moet in de eerste plaats leuk zijn. Denk aan je veiligheid. Draag altijd een bitje, scheenbeschermers en een hockeyhandschoen. Draag hockeyschoenen met beschermende verstevigingen en een zool aangepast aan de ondergrond. Draag een masker en specifieke handschoenen bij de strafcorners. Altijd, dus zowel bij wedstrijden als trainingen.

Informatie

De hier vermelde informatie is afkomstig van de fabrikant of door ons vastgesteld op basis van stalen van de fabrikant.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

VOORRAADADVIES

Borstel je schoenen af en veeg ze schoon met een vochtige doek. Laat drogen aan de lucht. Laat je schoenen niet in je tas zitten. Opbergen op een droge plaats.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor andere sporten of activiteiten.

Gebruikersbeoordelingen

Loading
Dit zou je ook kunnen interesseren