L-Glutamine 300g

€1839
€2299 -20%
*Van ‪4/6/2024‬ tot ‪31/12/2024‬
€6130/kg

Hoog kwalitatief glutaminepoeder met neutrale smaak, zonder toegevoegde suikers of vetten.

300 g Niet online beschikbaar

Uitsluitend online verkocht en verzonden door Ceres Pharma NV

Onze diensten:

  • Geselecteerd door Decathlon
  • Enkel levering aan huis
  • Retour gedurende 30 dagen

Beschrijving

L-Glutamine is het meest voorkomende vrije aminozuur in het menselijke plasma en in de spiercellen. Het is een semi-essentieel aminozuur, wat wil zeggen dat het lichaam zelf glutamine aanmaakt (voornamelijk in spieren, lever, vetweefsel en hersenen), maar onder bepaalde omstandigheden (grote fysieke inspanningen, herstel) exogene inname van glutamine voordelig kan zijn. L-glutamine is ook aanwezig in voeding zoals vlees, gevogelte, vis, eieren, melk, peulvruchten, …

Glutamine heeft tal van functies in het lichaam; eiwitsynthese, spieropbouw, glycogeensynthese, immuunfunctie, darmbarrière functie, zuur-base evenwicht, …

Aminozuren, zoals Glutamine, zijn de bouwstenen van eiwitten en eiwitten dragen bij tot de groei en instandhouding van spiermassa. Glutamine levert o.a. stikstof aan de spieren en draagt dus bij aan het behoud van de stikstofbalans. Dit is voordelig voor het verminderen van spierafbraak, het bevorderen van spierherstel en eiwitsynthese.

Sporters en zeker duursporters of sporters die heel intensief sporten, vragen veel van hun lichaam. Het is geweten dat langdurige en heel intensieve inspanning gepaard gaat met een daling van intramusculaire en plasmaconcentraties van glutamine, wat nadelig zou zijn voor de immuunfunctie. Uit studies blijkt bijvoorbeeld dat glutaminesupplementatie de incidentie van ziekte bij duuratleten zou verminderen.

Etixx L-Glutamine drink is een hoog kwalitatief Glutaminepoeder met neutrale smaak, zonder toegevoegde suikers of vetten.

Voor wie kan Etixx L-Glutamine voordelig zijn?
L-Glutamine wordt vaak gebruikt door sporters die aan bodybuilding, krachttraining, atletiek of andere intensieve sporten doen. Dit zijn sporters uit disciplines waar vaker spierafbraak en spierschade voorkomt en/of die vaker spieropbouw nastreven in vergelijking met andere sporters. Daarnaast kunnen ook duursporters glutamine gebruiken, voornamelijk omdat glutamine belangrijk is voor de immuunfunctie en darmbarrièrefunctie (cfr. lekkende darm).

Technische informatie

Voedingswaarde

Per 5g- Energie: 12kcal/51kJ, L-Glutamine: 5g

Overige informatie

Samenstelling

L-glutamine. Zonder gluten – zonder lactose – zonder soja –vegetariërs √ – veganisten √

Gebruikersbeoordelingen