FOUGANZA

Paardrijcap 120 marineblauw/roze

€2900

8603593

Ben je een beginnende ruiter? Onze ontwikkelaars, die zelf ook paardrijden, ontwierpen deze helm om je te beschermen bij een val.

Begin je net met pony- of paardrijden? Dan is onze helm 120 ideaal. Hij is comfortabel en gemakkelijk verstelbaar met een draaiknop achteraan. De beste keuze voor een goede start!

Kleur:

Framboos / Asfaltblauw / Groenblauw

Maat:

maatwijzer

Productvoordelen

Impactbescherming

Stevige cap, voldoet aan de norm EN1384:2017

Verstelbaar

Via de draaiknop achteraan kun je de maat van de helm snel afstellen.

Ventilatie

Hou het hoofd koel in het zadel: warmte wordt afgevoerd via de schaal.

Gebruikerscomfort

Schuimrubber aan de bevestiging en in de helm voor een maximaal comfort.

Stabiliteit

Dankzij een 4-puntensysteem met zijbevestiging blijft de helm goed zitten.

Technische informatie

Norm:

Cap gecertificeerd volgens EN1384:2017

Maten:

XS (48-52 cm), S (52-55 cm), M (55-58 cm), L (58-61 cm).

Licht:

530 g in maat M (55-58 cm).

Bescherming:

Begin je net met paardrijden? Onze helm 120 is specifiek ontworpen voor beginnende ruiters. De helm werd uitvoerig getest en beproefd in onze werkplaatsen, en is ontworpen om een deel van de energie bij een klap te absorberen door gedeeltelijke vervorming van de schaal en/of het beschermingsmateriaal.
Vervang je helm na een val: de vervorming is niet altijd te zien met het blote oog, soms is de helm alleen binnenin vervormd.

Pasvorm:

Kleding en accessoires voor ruiters moeten goed zitten en goed passen. De helm 120 is verstelbaar en kan perfect worden aangepast aan je hoofdomtrek. De helm is verkrijgbaar in vier maten: van XS tot L, van maat 48 tot 61. Pas je helm en regel de hoofdomtrek met de draaiknop achteraan. De draaiknop is heel gemakkelijk te gebruiken om je helm perfect af te stellen op je hoofdomtrek.

Comfort:

Om te genieten van het paardrijden, moeten je kleding en accessoires goed zitten. Daarom hebben de ingenieurs van Fouganza de bevestigingspunten van de riemen bekleed met schuimrubber, zodat je kunt rekenen op een maximaal comfort. Ook aan de binnenkant van de helm zitten uitneembare schuimstukken die je kunt wassen op 30°C! Het schuimrubber aan de kin voorkomt dat de riemen knijpen, iets wat vaak voorkomt bij de eerste helm voor kinderen!

Positiebehoud:

Om doeltreffend te zijn, moet bescherming goed blijven zitten. Daarom is de helm 120 voorzien van een 4-puntensysteem met zijbevestiging. Doordat de riemen op vier punten verbonden zijn met de schaal, blijft de helm goed zitten op je hoofd, zonder te verschuiven. Met bescherming die goed is afgesteld op je maat, kun je onbevreesd draven en galopperen! Maak komaf met een helm die over je ogen valt zodat je blindelings moet vertrouwen op je paard!

Verluchting:

Paarden en pony's kunnen soms onvoorspelbaar zijn, en lessen kunnen een onverwachte wending nemen ... daarom hebben de ontwerpers van de helm 120 iets voorzien om het hoofd koel te houden: de helm heeft een vijftigtal luchtgaten bovenaan, voor een goede afvoer van de warmte. Ons Fouganza-team kan niet voorkomen dat je hart even op hol slaat, maar wel dat het zweet je uitbreekt!

Design:

Ook beginnende ruiters hebben recht op een mooie uitrusting. Daar hebben de ontwerpers van de helm 120 rekening mee gehouden: de helm is geschikt voor verschillende disciplines en heeft een klep in verschillende kleuren.

Onderhoudsgemak:

De buitenkant van de rijcap kun je schoonmaken met een doekje.
We raden je sterk af om oplosmiddelen of andere agressieve schoonmaakproducten te gebruiken, die kunnen de cap beschadigen waardoor hij minder doeltreffend wordt. Het schuim binnenin is uitneembaar en mag op de hand worden gewassen in koud water.
Gebruik een stoffen tas om je cap op te bergen of te vervoeren. Zo bescherm je hem tegen vuil, krassen en zonlicht.

De helm afstellen:

Voor een optimale bescherming moet een helm nauw aansluiten tegen het hoofd, zonder ergens te knellen. Als de riempjes en de draaiknop van de helm goed zijn afgesteld, kan hij niet naar voren, naar achteren of opzij kantelen, ook niet wanneer je met je hoofd schudt.

De riempjes van de helm moeten onder de kaak lopen, niet ter hoogte van de kin. Ze moeten voldoende aangespannen zijn zodat de helm niet kan kantelen, maar ook niet zo hard dat ze knellen.

Schokabsorptie:

Deze helm is ontwikkeld om een deel van de energie van een klap te absorberen, waarbij een gedeelte van de buitenschaal en/of de beschermende vulling beschadigd kan raken.

Een rijhelm beperkt de kans op ernstig letsel aan het hoofd. De bescherming door een helm hangt af van de omstandigheden van het ongeval, het dragen van een helm voorkomt niet altijd een dodelijk ongeval of langdurige invaliditeit van de ruiter.

Gebruiksinstructies:

We weten dat je niet kunt wachten om de helm uit te proberen, maar lees toch even de handleiding voor je hem gebruikt, voor je eigen veiligheid.
De helm is uitsluitend bedoeld voor paardensport en niet geschikt voor gemotoriseerde sporten, skeeleren of vliegsporten. Mocht je zin hebben in bobsleeën, formule 1-racen of deltavliegen dan houden we je niet tegen, maar dan is deze helm beslist niet geschikt. We raden je aan een meer aangepaste bescherming te kiezen.

Levensduur:

Ben je dol op je helm 120? Je zal er helaas ooit afscheid van moeten nemen: voor een doeltreffende bescherming is het aangeraden om je helm te vervangen na elke val. Je helm kan ongeschonden lijken, maar binnenin toch schade vertonen die niet met het blote oog zichtbaar is. Als je nooit uit het zadel wordt geworpen en geen enkel ongeval meemaakt tijdens het paardrijden, zal je de helm hoe dan ook moeten vervangen na 5 jaar ...

Retourneren van persoonlijke beschermingsmiddelen:

Een helm is een PBM (persoonlijk beschermingsmiddel).

Ga dus goed na of dit product geschikt is voor jou voor je het koopt (model / maat / kleur).
Om dit product een tweede leven te kunnen geven mocht het je niet bevallen, moet je het terugbezorgen met: de handleiding, de etiketten er nog aan, alle eventuele accessoires en de originele verpakking. Denk hieraan, zodat we samen onze planeet kunnen respecteren.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Schaal 100% Acrylonitril butadieen styreen Hoofdvoering 100% Polystyreen Riem 100% Polyamide Gespen 100% Polyoxymethyleen Schuimplastic 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Uit de buurt van warmtebronnen houden, zoals een verwarmingstoestel of de hoedenplank van een auto in de zon. Warmte kan de beschermende eigenschappen van de polystyreen binnenhelm aantasten.

GEBRUIKSAANWIJZING

Voor paardrijden. VERVANG ELKE HELM DIE EEN SCHOK HEEFT GEHAD

TESTS

In een onafhankelijk laboratorium getest overeenkomstig de geldende regelgeving.

Goedgekeurd door

Erkende instantie N:2789, Pourquery Financier

Vergelijkbare producten

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord