Paardrijcap 120 marineblauw/koningsblauw

€2700
8603590

Ben je een beginnende ruiter? Ons team, bestaande uit fervente ruiters, ontwikkelde deze cap om je te beschermen bij een val.

Begin je net met pony- of paardrijden? Dan is onze paardrijcap 120 ideaal. Hij is comfortabel en gemakkelijk verstelbaar met een draaiknop achteraan. De beste keuze voor een goede start!

Vraag & Antwoord
Kleur: Elektrisch blauw / Donkerblauw / Asfaltblauw
Maat: maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Bescherming tegen schokken

Bescherming tegen schokken

Stevige cap, voldoet aan de norm EN1384:2017

Instelbaar

Instelbaar

Met de draaiknop achteraan kan je de maat van de cap snel afstellen.

Ventilatie

Ventilatie

Houd het hoofd koel in het zadel: de buitenschaal voert de warmte af.

Draagcomfort

Draagcomfort

Schuimstukken op het harnas en in de cap voor een maximaal comfort.

Positiebehoud product

Positiebehoud product

Dankzij een 4-punts harnas met gesp opzij blijft de cap goed zitten.

TECHNISCHE INFORMATIE

Norm:

Cap die voldoet aan de norm EN1384:2017

Maten:

XS (48-52 cm), S (52-55 cm), M (55-58 cm), L (58-61 cm).

Licht:

530 g in maat M (55-58 cm).

Bescherming:

Begin je net met paardrijden? Onze paardrijcap 120 werd specifiek ontwikkeld voor beginnende ruiters. De cap, die we in onze ateliers uitgebreid hebben getest en mishandeld voor de goede zaak, is ontwikkeld om bij impact een deel van de energie te absorberen door gedeeltelijke vervorming van de buitenschaal en/of het beschermingsmateriaal.
Vervang je helm na een val: de vervorming is niet altijd te zien met het blote oog, soms is de helm alleen binnenin vervormd.

Pasvorm:

Kleding en accessoires voor ruiters moeten goed zitten en goed passen. De cap 120 is verstelbaar en kan perfect worden aangepast aan je hoofdomtrek. Hij is verkrijgbaar in vier maten: van XS tot L, van maat 48 tot 61. Pas de cap en regel de hoofdomtrek met de draaiknop achteraan. De draaiknop is heel gemakkelijk te gebruiken om je cap perfect af te stellen op je hoofdomtrek.

Comfort:

Om te genieten van het paardrijden, moeten je kleding en accessoires goed zitten. Daarom hebben de ingenieurs van Fouganza de bevestigingspunten van het harnas bekleed met schuimstof, zodat je kunt rekenen op een maximaal comfort. Ook aan de binnenkant van de cap zitten uitneembare schuimstukken die je kunt wassen op 30°C! Schuimstof aan de kin voorkomt dat de huid bekneld raakt, iets wat vaak voorkomt bij kinderen die voor het eerst een rijcap dragen!

Blijft goed zitten:

Om doeltreffend te zijn, moet bescherming goed blijven zitten. Daarom is de rijcap 120 voorzien van een 4-puntsharnas met zijbevestiging. Doordat het harnas op vier punten verbonden is met de schaal, blijft de cap goed zitten op je hoofd, zonder te verschuiven. Met bescherming die goed is afgesteld op je maat, kun je onbevreesd draven en galopperen! Maak komaf met een cap die over je ogen valt zodat je blindelings moet vertrouwen op je paard!

Verluchting:

Paarden en pony's kunnen soms onvoorspelbaar zijn, en lessen kunnen een onverwachte wending nemen ... daarom hebben de ontwikkelaars van de rijcap 120 iets voorzien om het hoofd koel te houden: de helm heeft een vijftigtal luchtgaten bovenaan, voor een goede afvoer van de warmte. Ons Fouganza-team kan niet voorkomen dat je hart even op hol slaat, maar wel dat het zweet je uitbreekt!

Design:

Ook beginnende ruiters hebben recht op een mooie uitrusting. Daar hebben de ontwikkelaars van de rijcap 120 rekening mee gehouden: deze doeltreffende bescherming heeft een klep in verschillende kleuren.

Onderhoudsgemak:

De buitenkant van de rijcap kun je schoonmaken met een doekje.
We raden je sterk af om oplosmiddelen of andere agressieve schoonmaakproducten te gebruiken, die kunnen de cap beschadigen waardoor hij minder doeltreffend wordt. Het schuim binnenin is uitneembaar en mag op de hand worden gewassen in koud water.
Gebruik een stoffen tas om je cap op te bergen of te vervoeren. Zo bescherm je hem tegen vuil, krassen en zonlicht.

De rijcap afstellen:

Voor een optimale bescherming moet een helm nauw aansluiten tegen het hoofd, zonder ergens te knellen. Als de riempjes en de draaiknop van de helm goed zijn afgesteld, kan hij niet naar voren, naar achteren of opzij kantelen, ook niet wanneer je met je hoofd schudt.
De riempjes van de helm moeten onder de kaak lopen, niet ter hoogte van de kin. Ze moeten voldoende aangespannen zijn zodat de helm niet kan kantelen, maar ook niet zo hard dat ze knellen.

Schokabsorptie:

Deze cap is ontwikkeld om een deel van de energie van een klap te absorberen, waarbij een gedeelte van de buitenschaal en/of de beschermende vulling beschadigd kan raken.
Een rijhelm beperkt de kans op ernstige hoofdletsels. De bescherming door een helm hangt af van de omstandigheden van het ongeval, het dragen van een helm voorkomt niet altijd een dodelijk ongeval of langdurige invaliditeit van de ruiter.

Gebruiksinstructies:

We weten dat je niet kunt wachten om de helm uit te proberen, maar lees toch even de handleiding voor je hem gebruikt, voor je eigen veiligheid.
De helm is uitsluitend bedoeld voor paardensport en niet geschikt voor gemotoriseerde sporten, skeeleren of vliegsporten. Mocht je zin hebben in bobsleeën, formule 1-racen of deltavliegen, dan houden we je niet tegen, maar dan is deze helm beslist niet geschikt. We raden je aan een meer aangepaste bescherming te kiezen.

Levensduur:

Ben je dol op je cap 120? Je zal er helaas ooit afscheid van moeten nemen: voor een doeltreffende bescherming is het aangeraden om je helm te vervangen na elke val. Je helm kan ongeschonden lijken, maar binnenin toch schade vertonen die niet met het blote oog zichtbaar is. Als je nooit uit het zadel wordt geworpen en geen enkel ongeval meemaakt tijdens het paardrijden, zal je de helm hoe dan ook moeten vervangen na 5 jaar ...

Retourvoorwaarden voor persoonlijke beschermingsmiddelen

Een rijcap is een PBM (Persoonlijk beschermingsmiddel)
Let erop dat het product voor jou geschikt is (model, maat, kleur) voor je het koopt.
Past het toch niet, stuur het dan terug zoals aangegeven in onze voorwaarden: met de gebruiksaanwijzing, de labels en, indien mogelijk, de originele verpakking. Dan kan het opnieuw gebruikt worden. Laten we samen zorg dragen voor onze planeet.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Schaal 100% Acrylonitril butadieen styreen Hoofdvoering 100% geëxpandeerd polystyreen Riem 100% Polyamide Gespen 100% Polyoxymethyleen Schuimplastic 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Uit de buurt van warmtebronnen houden, zoals een verwarmingstoestel of de hoedenplank van een auto in de zon. Warmte kan de beschermende eigenschappen van de polystyreen binnencap aantasten.

GEBRUIKSAANWIJZING

Voor paardrijden. VERVANG ELKE CAP DIE EEN SCHOK HEEFT GEHAD

TESTS

In een onafhankelijk laboratorium getest overeenkomstig de geldende regelgeving.

Goedgekeurd door

Aangemelde instantie N:2789, Pourquery Financier

Vergelijkbare producten

AFBEELDINGEN

Paardrijcap 120 marineblauw/koningsblauw

Vraag & Antwoord