PRODUCTVOORDELEN

Wendbaarheid

Wendbaarheid

Dankzij het 36 mm profiel en het lage gewicht kun je snel reageren.

Controle

Controle

Zeer vergevingsgezind voor centreerfoutjes dankzij het full EVA-concept.

TECHNISCHE INFORMATIE

Wat is het Full EVA-concept?

Dit is een exclusieve innovatie van Artengo, het padelmerk van Decathlon. Het racket bestaat uit één stuk EVA-schuim dat wordt bekleed met composietvezels op het oppervlak. Door het grotere oppervlak in EVA-schuim is de sweetspot groter en worden centreerfoutjes dus optimaal vergeven, voor een betere balcontrole.

Wat is padel?

Padel ontstond in Mexico op het einde van de jaren 60. Al snel waaide de sport over naar Spanje en Argentinië en later naar alle Spaans sprekende landen van Zuid-Amerika. In Spanje staat padel momenteel op de tweede plaats in het rijtje van meest beoefende sporten, na voetbal maar voor tennis. Wereldwijd spelen meer dan 8 miljoen mensen padel.

Hoe speel je padel?

Padel wordt met 2 tegen 2 gespeeld (dubbelspel). Voor de opslag zijn 2 pogingen toegestaan en de bal moet steeds onderhands en diagonaal worden gegeven. De bal mag één keer stuiteren. De bal moet stuiteren voordat hij eender welk deel van de court raakt. Een bal mag na het stuiteren een muur raken (alleen een muur en niet de rastering). De bal mag buiten het speelveld terechtkomen na het stuiteren en mag buiten het speelveld worden teruggeslagen. De puntentelling gebeurt zoals bij tennis.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Frame van een racket 40% Glasvezel, 30% Carbon, 30% EVA Grip van een racket 50% polyamide 6.6, 50% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Berg je racket op na elk gebruik.

TESTS

Ons studiecentrum in Spanje is gespecialiseerd in design en techniek. We doen er onderzoek naar de behoeften van gebruikers en geven die info door aan ons ontwerpcentrum in Frankrijk. Eerst worden de prototypes door gebruikers getest op de padelterreinen. Daarna testen we de duurzaamheid in het labo van ons ontwerpcentrum. Alleen zo kunnen we de kwaliteit van onze producten garanderen.

Vraag & Antwoord