Marketplace op decathlon.be

Laten we beginnen bij het begin: wat is een Marketplace?

Een Marketplace is een site waarop verschillende onafhankelijke handelaars hun producten kunnen verkopen. Zo wordt een brede waaier aan producten en diensten op dezelfde plek aangeboden. Méér zelfs: DECATHLON fungeert als vertrouwelijke derde. Dat houdt in dat we instaan voor veilige betalingen, de kwaliteit van producten en dienstverlening aan klanten.

Waarom kiest DECATHLON voor een Marketplace?

Aan onze doelstelling verandert niets. We willen sport voor iedereen toegankelijk maken en het dagelijks welzijn van mensen bevorderen. In die optiek blijven we ons gamma producten en diensten rond sport, welzijn en conditie verder verbreden. En omdat we iedereen een plaatsje willen gunnen, werken we samen met partners die door onze teams werden geselecteerd en van nabij worden opgevolgd. Zo bieden we de beste producten aan en trachten we een optimale ervaring te waarborgen.

Hoe worden de partners geselecteerd?

Zorgvuldig! De merken waarmee we in zee gaan, moeten aan heel wat eisen voldoen. Als een partner niet langer aan onze selectiecriteria beantwoordt, halen we die uit onze catalogus.

Waar vind ik producten van partners?

Texte alternative image

Op de hele website. We hebben voor alle sporten naar nieuwe, complementaire merken gezocht. Voor onze klanten is dat heel overzichtelijk: om meteen te weten of een product door een partner wordt verkocht, kijk je naar de vermelding 'Exclusief online en verzonden door X' en het label 'Geselecteerd door Decathlon'.

Texte alternative image

Hoe gaat dat in de praktijk?

1

Ik selecteer het product van mijn keuze. Wordt dat door een partner verkocht, dan staat dat op de productfiche vermeld. Ik voeg het product toe aan mijn winkelmandje.

2

Ik valideer mijn mandje en kies bij elke partner mijn leveringskanaal (één levering per partner).

3

Voor de betaling geldt precies hetzelfde: gaat het om een product van een partner of niet? Verder zijn alle betaalsmetbodes beschikbaar (behalve overschrijvingen): bankkaart, cadeaukaart, op afbetaling zonder kosten.

4

Op mijn account volg ik hoe mijn levering vordert. Ik ontvang informatie over de levering via e-mail en/of sms. Elke partner heeft een eigen verzendingssysteem. Ik ontvang mijn pakje via een partner.

Hoe kan ik iets terugzenden?

retour

Je kan geen spullen naar de winkel terugbrengen, maar wees gerust, iets terugsturen gaat heel eenvoudig! Hoe? Stuur je producten in de oorspronkelijke verpakking terug naar onze partner. Gebruik de retourbon en het voorgefrankeerde etiket die in je pakje zitten. Producten terugsturen is gratis. Binnen de 14 werkdagen word je terugbetaald, te rekenen vanaf de dag van afgifte van je pakje in het postkantoor. Voor meer informatie kan je terecht bij onze klantendienst.

retour

Wat moet ik doen om mijn producten op de DECATHLON Marketplace te verkopen?

Vul het volgende formulier in.


faq

Extra hulp nodig?

klantendienst

We staan steeds voor je klaar als je vragen hebt.

klantendienst