Helmen

Helmen voor canyoning

Hulp bij je keuze
Hoes kies ik een klimhelm of bergbeklimhelm?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
3.4/5 Op basis van 28 Beoordelingen in de winkels en online

EEN CANYONINGHELM IS NODIG OM JE HOOFD IN ALLE OMSTANDIGHEDEN TE BESCHERMEN


Een helm is een integraal onderdeel van de fundamentele veiligheidsuitrusting bij veel sport- en bergactiviteiten. Dit is ook het geval bij canyoning. Een canyoninghelm, net als een alpinisme- of klimhelm, beschermt het hoofd bij een val, of tegen eventueel vallende stenen of schokken als je uitglijdt of je evenwicht verliest. Hier is geen modelvereiste: je kan een klimhelm gebruiken bij canyoning en omgekeerd. Je moet er alleen voor zorgen dat je helm de juiste maat heeft.


EEN GOEDE CANYONINGHELM ABSORBEERT DE IMPACT VAN VERTICAAL VALLENDE STENEN


De belangrijkste functie van een canyoninghelm is niet alleen om je hoofd te beschermen als je zelf valt, maar om je hoofd te beschermen tegen vallende stenen die van bovenaf in een smal gedeelte van de canyon naar beneden komen! De helm vermijdt ook schokken in wildwaterravijnen waar je wordt blootgesteld aan de stroming van water of in zones waar het nodig is om je te bukken om onder een obstakel door te gaan.


NIET ALLE HELMEN ZIJN GESCHIKT VOOR CANYONING!


Canyoning is een zeer bijzondere activiteit en vereist een helm die speciaal voor deze sport werd goedgekeurd. Vergeet fiets- of stephelmen, die niet zijn ontwikkeld voor canyoning! Zorg er ook voor dat je canyoninghelm niet gebarsten of beschadigd is. Een goede controle en nazicht van het materiaal zijn noodzakelijke voorwaarden om in alle veiligheid canyoning te beoefenen.


Laat ze kiezen