Klimgordels

Klimgordels voor canyoning

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
3.4/5 Op basis van 18 Beoordelingen in de winkels en online

WAT IS EEN CANYONINGGORDEL?


Een canyoninggordel is het equivalent van een klimgordel, met dit verschil dat hij extra bescherming biedt aan het zitvlak. Een waterdicht en zeer stevig plastic canvas beschermt dit deel van je neopreen wetsuit tegen wrijving. En dit, omdat je tijdens het vorderen vaak je zitvlak zult moeten gebruiken om te glijden, over stenen te kruipen, te klimmen... Het is daarom belangrijk om het neopreen te beschermen, zodat het zijn beschermende functies niet verliest voor je thermisch en lichamelijk comfort.


CANYONINGGORDELS, VAN HEEL EENVOUDIG TOT HEEL GESOFISTICEERD


Er zijn momenteel veel gordels van verschillende merken en kwaliteiten op de markt. Het resultaat zijn canyoninggordels die eenvoudig of complexer zijn qua materiaal, zitvlakondersteuning, verstevigingen en het bevestigingspunt op de buik. Als een echt multifunctioneel accessoire moet een canyoninggordel uitgerust zijn met een leeflijn om te abseilen of om via handgrepen te vorderen, en met verschillende musketons om te abseilen of te klimmen met een touw.


JE CANYONINGGORDEL VIND JE BIJ DECATHLON


Dankzij een riem in de taille en verschillende materiaallussen, kan je aan je canyoninggordel al je canyoningmateriaal bevestigen zoals afdaalachten, klimsetjes en musketons. Bij DECATHLON vind je verstelbare gordelmodellen die zich aanpassen aan de morfologie van zowel heren als dames, en ook alle canyoninguitrusting die nodig is om je passie in de beste omstandigheden te beoefenen.


Laat ze kiezen