Canyoning materiaal

Canyoning materiaal

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
BEST BEOORDEELD
€1500
€2000/M
BEST BEOORDEELD
€1350
€2800
4.5/5 Op basis van 450 Beoordelingen in de winkels en online

CANYONING: EEN BUITENGEWONE ACTIVITEIT DIE OOK EEN BUITENGEWONE UITRUSTING VEREIST


Canyoning is een 3-in-1 sport die drie veeleisende sportdisciplines combineert: trekking, klimmen en openwaterzwemmen. Een canyoningtocht begint altijd met een min of meer lange wandeling om de canyon te bereiken. Het doel van de afdaling in de canyon is om de waterloop te volgen door fasen van zwemmen en vorderingen via touw af te wisselen, in het bijzonder via abseilen, om uiteindelijk in het hart van het gebergte door te dringen en onvermoede landschappen te ontdekken! Maar om er zeker van te zijn dat je ten volle kan genieten van deze buitengewone sport, wordt sterk aangeraden om goed uitgerust te zijn en vooral om je canyoninguitrusting zorgvuldig te kiezen!


CANYONING: VEILIGHEID VOOR ALLES


Het is duidelijk dat canyoning een sport is die zich afspeelt in een natuurlijke omgeving. En wie natuurlijke omgeving zegt, zegt ook een onvoorspelbare omgeving! De veiligheid mag dus niet verwaarloosd worden. Daarom bestaat de essentiële canyoninguitrusting, naast de verplichte helm, uit een rugzak, een canyoninggordel, speciaal ontwikkelde schoenen voor canyoning, klimsetjes, afdaalachten, musketons, touwen en eventueel een canyoningmes.


CANYONING: DE KUNST OM MET TOUWEN OM TE GAAN!


Canyoning vereist veel afdalingen: afdalingen naar waterlopen, afdaling van natuurlijke glijbanen, sprongen van watervallen... Een zogenaamde canyon-afdaling wordt ook gedaan met behulp van abseiltouwen (semi-statische canyoningtouwen genoemd), die verschillen van dynamische klimtouwen in die zin dat ze bedoeld zijn om het grootste deel van de tijd gespannen te blijven. Ze zijn daarom niet ontwikkeld om vallen op te vangen, maar om je stabiliteit te vergroten en je inspanningen te minimaliseren.


De diameter en lengte van het touw hangt rechtstreeks af van de canyon die je wilt afdalen. De diameter van de touwen die we aanbieden varieert van 9 mm tot 10,2 mm. Het principe is vrij eenvoudig: hoe kleiner de diameter van het touw, hoe groter de wrijving op de rots bij het abseilen. Maar hoe groter de diameter van het touw, hoe zwaarder het touw. Daarom moet je een evenwicht vinden tussen gewicht en slijtvastheid, vooral voor lange canyoningtochten.


WIE CANYONINGMATERIAAL ZEGT, ZEGT NOODZAKELIJK OOK EEN RUGZAK OM HET TE TRANSPORTEREN


Een canyoning-rugzak dient om proviand, reservekleding en klimuitrusting mee te nemen. Hij moet dus zeer robuust zijn en water dat via roosters of gaten in het weefseloppervlak is gedrongen, snel kunnen afvoeren. De capaciteit van de canyoningrugzak moet worden aangepast aan de canyon en de nodige touwen. Het wordt aanbevolen om de inhoud van de rugzak te beschermen tegen vocht door een waterdichte canyoningbus of een waterdichte tas in de rugzak te plaatsen.


HET CANYONINGMATERIAAL DAT JE NODIG HEBT, VIND JE BIJ DECATHLON


Bij DECATHLON vind je een ruime keuze aan canyoningkleding, zowel voor heren als voor dames. Wetsuits, handschoenen, sokken, helm, gordel, klein en groot materiaal ... alles wat je nodig hebt om canyoning in de beste omstandigheden te beoefenen, vind je onder hetzelfde dak!


Laat ze kiezen