Neopreen kleding

Neoprene kleding voor canyoning

Ontdek al onze wetsuits en alle kleding die nodig is voor canyoning, zoals neopreen sokken en handschoenen
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
4.1/5 Op basis van 98 Beoordelingen in de winkels en online

DE JUISTE UITRUSTING VOOR CANYONING


Canyoning is een spannende mix van trekking, klimmen en/of alpinisme in een waterrijke omgeving. Canyoning is een zeer complete sport die specifieke uitrusting vereist voor het comfort en de veiligheid van de beoefenaars. Het water in de canyons is inderdaad over het algemeen vrij fris en wisselend, afhankelijk van de regio waar deze sport wordt beoefend. Reden genoeg om voldoende aandacht te besteden aan je uitrusting, en vooral aan je neopreen wetsuit! Op het eerste gezicht lijkt het veel op een duikpak, maar een canyoningpak is eigenlijk sterker en voorzien van verstevigingen op de knieën, ellebogen en billen, omdat dit zones zijn die zwaar belast worden als je vordert.


NEOPREEN KLEDING: DE PERFECTE KEUZE VOOR CANYONING


Neopreen kleding en wetsuits zijn een absolute must-have voor alle fans van canyoning en intense sensaties. Zorg er bij de zoektocht naar je neopreen kleding voor dat ze goed is aangepast aan je lichaamsbouw, maar ook niet te strak zit. Neopreen kleding die te los zit, zorgt niet voor je thermische comfort, omdat de laag tussen je huid en het materiaal niet voldoende wordt opgewarmd. Omgekeerd, als het neopreen kledingstuk te strak zit, zal het je bewegingsvrijheid beperken die zo belangrijk is bij canyoning.


Let er ook op dat de neopreen kleding aangepast is aan het beoogde gebruik, met name wat de dikte ervan betreft. Hoe dikker de laag neopreen, hoe warmer de kleding immers is. Tegelijkertijd verliest ze echter aan elasticiteit en neemt het drijfvermogen toe.


WAAROM IS NEOPREEN KLEDING BELANGRIJK BIJ CANYONING?


Bij canyoning denken we vaak dat het enige doel van een wetsuit is om te beschermen tegen de kou. Dat is uiteraard het geval. Maar het gebruik ervan is niet beperkt tot dat. Een wetsuit stelt je ook in staat jezelf te beschermen bij kleine valpartijen en stoten tegen de stenen en rotsen in de rivierbedding.


Een ander geweldig kenmerk, dat zich vooral in wildwater manifesteert, is dat het pak je meer drijfvermogen geeft. Neopreen kleding laat je inderdaad gemakkelijker in het water drijven, wat energie bespaart en je extra veiligheid biedt op plaatsen waar er veel schuim is en waar de waterdichtheid laag is.


WETSUIT VOOR CANYONING: 1- of 2-DELIG?


Een canyoningpak is verkrijgbaar in eendelige en tweedelige modellen. In het geval van een tweedelig pak overlappen de vest en de long john elkaar op de borst, om je een dubbele isolatie op de vitale organen te geven. Tweedelige wetsuits zijn zeer veelzijdig omdat je ze kan dragen als een volledig pak in de koude canyons, of gewoon de long john kan combineren met een neopreen T-shirt in de warmere maanden of rivieren.


Eendelige pakken zijn minder veelzijdig. Toch zijn ze zeer comfortabel. Ze bieden een goede mobiliteit en ze laten minder water binnenkomen bij sprongen. Bovendien kunnen de meest kouwelijke onder ons ook handschoenen dragen of neopreen tops onder hun wetsuit om het maximaal warm te hebben.


DE CANYONINGKLEDING DIE JE NODIG HEBT VIND JE BIJ DECATHLON


Bij DECATHLON vind je een ruime keuze aan canyoningkleding, zowel voor heren als voor dames. Wetsuits, handschoenen, sokken, helm, klimgordel, klein of groot materiaal … alles wat je nodig hebt om canyoning in de beste omstandigheden te beoefenen, vind je onder hetzelfde dak!

Laat ze kiezen