Rugbyballen en accessoires

Rugbyballen en balaccessoires

Welkom bij DECATHLON! Ontdek hier ons uitgebreide assortiment rugbyballen en balaccessoires.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
BEST BEOORDEELD
€2000
€4800
€400
€134/stuk
BEST BEOORDEELD
€900
€4200
€3000
4.6/5 Op basis van 3007 Beoordelingen in de winkels en online

Rugbyballen voor alle spelers

Aangezien de keuze van een rugbybal van meerdere criteria afhangt, zoals het gebruik, de leeftijd van de speler en de ondergrond, vind je in de rugbyafdeling bij Decathlon een breed gamma aan ballen. Hier vind je het product dat bij je past, van maat 3 tot maat 5, met daartussenin maat 4 en 4.5.


Voor de eerste passen op het veld of voor de fun

Je bent nooit te jong om met rugby te starten. Reeds vanaf de leeftijd van twee jaar kunnen kinderen beginnen te "trainen" voor deze teamsport. De schuimballen in maat 1 zijn compact en licht, perfect voor kleine handjes. Om de juiste bal voor recreatief gebruik te kiezen, raadt Decathlon aan om goed naar de maat te kijken. Voor de allerkleinsten kies je maat 1 tot 3. Maat 4 is dan weer geschikt voor kinderen van 10 tot 14 jaar en meisjes tot 18 jaar. Volwassenen en jongeren hebben maat 5 nodig.


Deze rugbyballen zijn ook ideaal voor recreatieve partijtjes onder vrienden of met familie. Zo zijn er onder meer modellen voor beach rugby, waarmee je je kunt uitleven in het zand.


Wedstrijdballen

Als je regelmatig traint en wedstrijden speelt, dan is het verstandiger om te investeren in meer technische en duurzame rugbyartikelen. En daarvan hebben we een heel gamma bij Kipsta en Offload. Binnen dit gamma kun je de juiste rugbybal kiezen voor je wedstrijden, afhankelijk van je gebruik.


Voor gevorderde spelers gelden enkele belangrijke criteria. High-end modellen voldoen in het algemeen aan de normen van de Internationale rugbyfederatie World Rugby. Dankzij hun buitenlaag met vier vlakken, panelen genoemd, zijn ze extra sterk. Ze worden met de hand genaaid.


Doordat het ventiel op de naad zit, hebben ze een stabielere en strakkere balvlucht, met de binnenbal die het geheel in evenwicht houdt. De grip wordt ook met verschillende motieven bewerkt, zodat je er meer vat op hebt. Aangezien het om wedstrijdballen gaat, maakt deze grip het product ook sterker. Decathlon vergeet ook de supporters niet en heeft voor hen een gamma replica's in het aanbod. Zo hebben we de wereldbekerbal en binnenkort ook de bal van Frankrijk en Nieuw-Zeeland.


Laat ze kiezen