Lawinemateriaal

Veiligheid en Lawinemateriaal voor Toerskiën

Alle noodzakelijke veiligheidstools voor een veilige toerski trip? Schoppen, sondes, lawinebiepers en lawinerugzakken kan u allemaal in ons gamma terugvinden.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
4.8/5 Op basis van 98 Beoordelingen in de winkels en online

Trek de bergen in met een veiligheidskit

De lawinepieper

De bergen zijn prachtig, maar ook gevaarlijk. Het is dus belangrijk dat je de nodige accessoires aanschaft om veilig te kunnen skiën. Het grootste gevaar, zeker bij toerskiën buiten de pistes, is een lawine. Jammer genoeg zijn er elk jaar skiërs die in gevaar komen doordat ze niet voldoende voorzorgen hebben genomen. Wanneer je het slachtoffer bent van een lawine, kun je maar beter een detector of lawinepieper bij je hebben. Dankzij de pieper zul je veel sneller en preciezer opgespoord worden door de hulpdiensten. De modellen in onze selectie zijn van het merk ARVA, wereldwijd bekend om zijn efficiënte detectoren.

De sonde

De sonde stelt de hulpdiensten in staat om in te schatten hoe diep het slachtoffer bedolven is.

De schop

Ook een schop zal je van grote hulp zijn: hier is het absoluut noodzakelijk een goede balans te vinden tussen gewicht en stevigheid. Je moet weten dat bij een reddingsoperatie het uitgraven de meest tijdrovende activiteit is, zodat je voor het beste materiaal moet gaan.

Speciale veiligheidsrugzak voor toerskiën

Om dit alles mee te dragen zonder gehinderd te worden in je bewegingen, kies je best een geschikte rugzak voor toerskiën. De modellen die wij aanbieden zijn speciaal ontworpen om lawinepieper, sonde en schop zo ergonomisch mogelijk te dragen. Bovendien zijn onze rugzakken met grote capaciteit ontworpen in speciale materialen om zo licht en tegelijk stevig mogelijk te zijn. Met deze uitrusting kun je in alle veiligheid en met een gerust hart op trektocht in de bergen!

Laat ze kiezen