Wandelschoenen & wandellaarzen

Wandelschoenen en wandellaarzen

Bent je een fervent wandelaar? Gaat je graag op tocht door de natuur of in de bergen, in de zomer en in de winter? Trekt je graag door de woestijn of misschien zelfs door het poolgebied? We hebben wandel- en trekschoenen voor heren, dames en kinderen. Ontdek ons breed gamma wandelschoenen van Quechua en Forclaz: passionele merken met het stempel van DECATHLON. Daarnaast vindt je bij ons ook merken als: Merrel, Columbia, Tecnica en Salomon.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€7500 −26%
€5500
*Van ‪4/9/2023‬ tot ‪3/11/2023‬
VERLAAGDE PRIJS
€1700
Verlaagde prijs voordien €1800
4.3/5 Op basis van 136672 Beoordelingen in de winkels en online

GOEDE WANDELSCHOENEN OM JE DOELEN TE BEHALEN


Het is misschien verleidelijk om sportschoenen te dragen als je aan trekking doet, toch zijn ze niet de beste oplossing. Sportschoenen bieden namelijk weinig zijdelingse ondersteuning waardoor je een groot risico loopt om je enkel te verstuiken. Bovendien hebben sportschoenen meestal geen aangepast profiel en een goede grip. Voor veeleisende wandeltochten, natte omstandigheden en zwakke enkels raden we je dan ook ten zeerste aan om te investeren in wandelschoenen die speciaal voor dit doel ontwikkeld zijn.


HOE WEET IK OF EEN WANDELSCHOEN GESCHIKT VOOR ME IS?


De maat is zeker een belangrijk criterium, maar het is niet het enige waar je op moet letten. Het verschil tussen brede en smalle voeten kan ook een belangrijke rol spelen. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij je keuze:

  • Wanneer je wandelschoenen past, doe je dat best steeds met een paar sokken van dezelfde dikte die je ook tijdens je tochten gaat gebruiken. Beginners maken vaak de fout om wandelschoenen met gewone sokken te passen. Ze kopen hun schoenen bijgevolg te klein en krijgen achteraf last van blaren.
  • Pas wandelschoenen in de late namiddag of avond, omdat je voeten overdag meestal wat opzwellen en dus meer ruimte nodig hebben.
  • Zorg dat je altijd wat ruimte aan de tenen hebt! Als de schoen bij de eerste pasbeurt al te krap zit, moet je op zoek gaan naar een andere. Tijdens afdalingen schuiven je tenen altijd wat naar voren. Het is dus belangrijk dat je genoeg ruimte laat zodat ze de voorkant niet raken en geen pijn gaan doen.
  • Doe tijdens het passen drie eenvoudige oefeningen: loop een trap op, ga op je tenen staan en stop plots als je op tempo wandelt. Als de schoen stevig in de hiel zit, de enkels en het middenvoetsbeentje stabiliseert en voldoende ruimte biedt voor de tenen, dan heb je de juiste maat gevonden.

HOE MOET IK MIJN WANDELSCHOENEN INWANDELEN?


Heb je de perfecte wandelschoenen in de juiste maat gevonden en wil je ze voor de eerste wandeling klaarmaken om drukpunten en blaren te voorkomen? Geen probleem! Draag ze eerst een paar uur bij je thuis met wandelsokken Zodra je voeten aan de schoenen gewend zijn, kun je beginnen met korte wandelingen en het aantal kilometers opbouwen tot een kleine trektocht op steiler en ruwer terrein. Synthetische schoenen passen zich niet zo snel en nauwkeurig aan je voeten aan als leren schoenen, waar je eigenlijk al snel mee door de bergen kunt trekken. Leren schoenen kun je overigens nog soepeler maken door een tijdje in de regen of de dauw te lopen.


VIND JOUW WANDELSCHOENEN BIJ DECATHLON


Bij DECATHLON vind je wandel- en trekkingschoenen voor dames, heren en kinderen. We raden je aan om je geschikte wandelschoenen volgens de bovenstaande criteria te kiezen en ze altijd te passen. Met wandelschoenen die niet goed passen, is de wandelpret immers al snel voorbij.


Vergeet ook niet om te kiezen voor goede wandelkleding als je volop van je tocht wilt genieten. Neem zeker een kijkje tussen onze broeken, shorts, jassen, truien en T-shirts voor heren, dames en kinderen.


Laat ze kiezen