Voetballen

Voetballen

Ontdek onze collectie voetballen van verschillende merken als Kipsta, Adidas en Puma. Vind ook bijbehorende accessoires als een handpomp, een voetbalpomp met drukmeter maar ook ballentassen om je voetballen proper op te bergen na een voetbaltraining.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
BEST BEOORDEELD
€1200
BEST BEOORDEELD
€2000
€1200
Voetbal Spanje maat 5 2024
KIPSTA

Voetbal Spanje maat 5 2024

Morgen geleverd, indien besteld voor 20u
€1200
€400
€134/stuk
€800
€4150
4.5/5 Op basis van 5959 Beoordelingen in de winkels en online

Wat voor soorten voetballen zijn er?


In het voetbal draait alles om de bal. Deze bal moet geschikt zijn voor het type voetbal dat je speelt. Zo bestaan er voetballen voor veldvoetbal, straatvoetbal, zaalvoetbal, minivoetbal en beachvoetbal. Bij Decathlon kan je uiteraard een voetbal kopen voor elke tak van de sport. Daarnaast kan je bij het kiezen van een voetbal ook een onderscheid maken tussen de maat van de bal, het gewicht, het aantal panelen en zelfs de waterdichtheid. Deze criteria zijn belangrijk om rekening mee te houden als je een balconcept kiest, we onderscheiden drie soorten: machinegestikte ballen, hybride ballen en thermogelijmde voetballen. Lees meer over deze soorten voetballen in ons artikel Hoe kies je een voetbal?


Welke maat voor een voetbal?


Een voetbal kan je in verschillende maten kopen. Balmaat 5 is de standaardmaat voor een voetbal voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Bij Decathlon kun je voetballen in verschillende balmaten kopen: T1, T3, T4 en T5 (balmaat 1, 3, 4 of 5 dus).

  • Maat 1 is een miniballetje, ontworpen voor kleine kinderen om makkelijk mee te kunnen spelen. Het leuke is dat zo’n minibal vaak in hetzelfde ontwerp wordt geleverd als de voetballen die je op tv ziet en kan dus ook een leuk collectors item zijn.
  • Maat 3 is geschikt voor voetballertjes jonger dan 8 jaar.
  • Maat 4 is geschikt voor kinderen tussen 8 en 12 jaar.
  • Maat 5 is geschikt voor voetballers vanaf 12 jaar. Dit is dan ook de standaardmaat van de meeste voetballen die je in de winkel zult vinden.


Kinderen kunnen uiteraard ook met een voetbal in maatje vijf spelen maar het zal wat onhandiger zijn omdat de bal zwaarder en groter is dan een maat vier of drie.


Hoeveel weegt een voetbal?


Het gewicht van een voetbal kan je lezen in de beschrijving van het product, en soms ook op de voetbal zelf. Gemiddeld weegt een voetbal tussen de 410 en 450 gram volgens de officiële FIFA normen, maar er bestaan ook lichtere ballen, zoals de ballen in maat 3 of 4 voor kinderen jonger dan 8 en 12 jaar, en speciale lichte voetballen, ideaal om te leren voetballen.


Welke voetballen kan je kopen bij Decathlon?


Bij Decathlon kun je heel wat verschillende voetballen kopen, van recreatieballen tot trainings- en wedstrijdballen, zowel met het FIFA Basic label als met het FIFA Quality Pro label. Je kan voetballen kopen in de verschillende balmaten 1, 3, 4 of 5 en van gerenommeerde merken als Kipsta (Ligue 1, Pro League) en Adidas (Champions League, clubs als Real Madrid en uiteraard ook de populaire bal van het EK of WK).


Een voetbalpomp en een ballentas zijn onmisbare accessoires voor je voetballen


Bij Decathlon kun je verschillende voetbalpompjes kopen: van een handpompje met of zonder drukmeter tot een compressor om meerdere ballen te kunnen opblazen, bijvoorbeeld voor de voetbaltraining. Ook de veelgezochte balnaalden kan je per set van drie kopen bij Decathlon.


Wat dacht je van een ballentas om je voetballen makkelijk op te bergen? Je kan een ballentas gebruiken om de ballen van het voetbalveld te halen na een training, opwarming of wedstrijd. Of je kan een ballentas voor voetbal ook thuis gebruiken als een handig instrument om je tuin proper te houden en de voetballen van je kinderen op te bergen in het tuinhuis. Laat je voetbal niet wekenlang in de regen of vochtigheid liggen om slijtage te voorkomen. Op warme dagen laat je je voetbal ook niet urenlang in de hete zon liggen, want door langdurige blootstelling aan hoge temperaturen kan de binnenbal het begeven.


Laat ze kiezen