Volwassenen

Basketbalschoenen volwassenen

Hulp bij je keuze
Hoe kies je basketbalschoenen voor een volwassene?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
Vanaf
€5736
Vanaf
€5874
Vanaf
€5500
Vanaf
€3300 −25%
€2475
*De uitverkoop begint op 20/3/2023
Hoops Schoenen
ADIDAS

Hoops Schoenen

Uitsluitend online verkocht
Vanaf
€5500 −35%
€3575
*De uitverkoop begint op 2/3/2023
Vanaf
€8884
€9000 −30%
€6300
*De uitverkoop begint op 14/12/2021
BEST BEOORDEELD
€10900
Vanaf
€7950 −33%
€5307
€2918
€10933
Dame 8 Schoenen
ADIDAS

Dame 8 Schoenen

Uitsluitend online verkocht
€10000 −15%
€8500
*De uitverkoop begint op 25/8/2022
Vanaf
€8602
€9610
Vanaf
€3253
Vanaf
€9000 −35%
€5800
*De uitverkoop begint op 30/3/2023
4.5/5 Op basis van 351 Beoordelingen in de winkels en online

WAT MAAKT BASKETBALSCHOENEN SPECIAAL?


Snelle bewegingen en hoge sprongkracht zijn nodig voor een succesvolle dunk. Goede basketbalschoenen zorgen ervoor dat je zowel binnen als buiten optimaal kunt presteren. Of je nu een beginner of professionele speler bent, je af en toe een balletje werpt, traint of wedstrijden speelt ... de juiste basketbalschoenen ondersteunen je prestaties:
• optimale pasvorm
• stevig materiaal
• antislipzool
• licht gewicht
• uitstekende demping
• groot draagcomfort
• verfijnd design


WAT ZIJN DE EIGENSCHAPPEN VAN EEN GOEDE BASKETBALSCHOEN?


1. Welke basketbalschoenen zijn er?


2. Welke basketbalschoen past bij mij?


Er zijn twee soorten basketbalschoenen: schoenen voor binnen en schoenen voor street courts. Indoor basketbalschoenen zijn licht en bieden een goede grip, terwijl outdoor schoenen een hardere zool hebben.

Daarnaast zijn basketbalschoenen verkrijgbaar in drie verschillende pasvormen: laag (low), middelhoog (mid) et hoog (high cut). In de volgende tabel tonen we je welke schoen bij welke speler past:


DE VERSCHILLENDE BASKETBALSCHOENEN
HoogteEigenschappen
Laag uitgesneden (plat)Laag bovenwerk, licht gewicht. Ideaal voor kleine en lichte spelers.
Mid-cut (middelhoog)Middelhoog bovenwerk, normaal gewicht. Ideaal voor spelers met een 'normaal' gewicht en een 'normale' lengte.
Hoog uitgesnedenHoog bovenwerk, zwaarder gewicht. Ideaal voor grote en gespierde spelers

Bij een snelle sport als basketbal kun je je snel blesseren door de verkeerde schoenen te dragen. Met een laag uitgesneden basketbalschoen ben je dynamischer, wat handig is als point guard. Deze platte sportschoenen zijn echter niet geschikt voor lange spelers omdat ze te licht zijn. Als je op de vleugelpositie speelt en een fysiek spel hebt, zijn de middelhoge basketbalschoenen iets voor jou. Hoge basketbalschoenen bieden optimale bescherming van de enkel wanneer je als center speelt en driepunters werpt.

Een goede basketbalschoen wordt gekenmerkt door stabiliteit, kwaliteit en comfort. Bij het sprinten, stoppen en springen heb je nood aan een antislipzool die je voldoende grip geeft. Het materiaal moet zacht en stevig zijn om je sportschoenen meer dan één seizoen te kunnen dragen. Basketbalschoenen met een innovatieve demping bieden de best mogelijke bescherming voor je gewrichten. En last but not least: een hoog comfortniveau en een aangenaam loopgevoel zijn essentiële elementen tijdens een wedstrijd.


HOE ONDERHOUD JE JE BASKETBALSCHOENEN?


Samen met de basketbal zelf zijn basketbalschoenen het belangrijkste onderdeel van de uitrusting van de speler. Door ze goed schoon te maken en te onderhouden, gaan je sportschoenen langer mee. Vuile zolen beïnvloeden ook je beweeglijkheid op het veld. Met een schoenengum kun je sporen verwijderen zonder het materiaal te beschadigen. Je kunt de vuiligheid van de zolen van je basketbalschoenen verwijderen met warm water en milde zeep. Opgelet: gebruik geen chemische reinigingsmiddelen en stop je schoenen ook nooit in de wasmachine!

Advies: Wat dacht je van een sportieve look op straat? Basketbalschoenen zijn perfect voor een casual outfit. Combineer je comfortabele sportschoenen met een los T-shirt voor een uitgesproken look die de aandacht trekt.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken