Trekkingtenten

Trekkingtenten - koepeltenten

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€17286
€15114
€19862
Robens Arch 2 Tent
ROBENS

Robens Arch 2 Tent

Uitsluitend online verkocht
€55740
4.3/5 Op basis van 667 Beoordelingen in de winkels en online

WANDELEND OF MET EEN RUGZAK: BRENG DE NACHT DOOR IN UW NIEUWE TREKKINGTENT


Bagage die niet te veel weegt, is voor elke buitenactiviteit noodzakelijk. Dat geldt voor wandelaars, fietsers en kanovaarders. Zo wordt het overbruggen van lange afstanden een stuk makkelijker. Een kampeertent geeft je een dak boven je hoofd wanneer je erop uittrekt. Op zoek naar een tent voor 1, 2, 3 of 4 personen? DECATHLON heeft verschillende lichte modellen.


WAAROP MOET JE LETTEN BIJ DE AANKOOP VAN EEN TREKKINGTENT?


Ga in de de eerste plaats na wat je precies nodig hebt. Zoek je een tent voor 1, 2, 3 of 4 personen? Schat daarna het gewicht in. Daarin speelt het materiaal een doorslaggevende rol. Vermijd katoen, want dat blijft - net als polyester - vrij zwaar. Kies eerder voor nylon: een uitstekend alternatief! Een bekleding in polyurethaan (gekend onder de naam PU) biedt trouwens een vrij betrouwbare bescherming tegen beschadigingen en UV-stralen. Tenten met een siliconenlaag blijven hoe dan ook de beste keuze, hoewel ze vrij duur zijn. Die keuze is vooral interessant in het kader van lange reizen in extreme omstandigheden of bij frequent gebruik.


Hou ook rekening met de afmetingen van de tentzak: die zijn net zo belangrijk als het gewicht. Valt je kampeertent ingepakt groot uit, dan verlies je kostbare opbergruimte. En die ruimte kan belangrijk zijn om ander materiaal te kunnen meenemen.


HOE VIND JE EEN TENT MET DE JUISTE AFMETINGEN?


Bekijk in de eerste plaats hoeveel mensen er in de tent moeten kunnen slapen. Hou ook rekening met hun bagage. Vergeet niet dat een kampeertent niet te zwaar mag worden en niet te veel ruimte in je bagage mag innemen. Fabrikanten geven op die vlakken vrij nauwkeurige informatie. Een tent voor 3 personen biedt dus effectief plaats voor drie matrassen. Neem je de bagage zelf mee? Hou in je hoofd dan rekening met een extra persoon wanneer je de afmetingen van je tent kiest. Wie alleen reist, koopt dus een tent voor 2 personen. Een bijkomend voordeel is dat je daarin extra bewegingsvrijheid geniet.


EEN DEGELIJKE TREKKINGTENT VOOR WIE IETS GROTER IS


Behoor je tot die mensen die soms in een deuk moeten liggen als ze in een tent slapen? Opteer voor een tunneltent, want een koepeltent is in dat geval meestal minder geschikt.


WELKE TYPES TENTEN ZIJN ER?


Zoek je een tent voor 1, 2, 3 of 4 personen? Je hebt de keuze uit verschillende constructies. Zo zijn er koepeltenten, tunneltenten, geodetische tenten en tipi's. Afhankelijk van de locatie, het moment en de manier waarop je reist biedt een specifieke trekkingtent bepaalde voordelen.


De multifunctionele

koepeltent koepeltent is geschikt voor alle buitenactiviteiten. wordt ook wel 'iglotent' genoemd. Een dergelijk model is compact en makkelijk op te zetten, zelfs op een beperkte ruimte. Het gaat om een lichtgewicht in je bagage. Perfect om, bijvoorbeeld, tijdens de zomermaanden de bergen mee in te trekken.


KOEPELTENT
Voordelen van koepeltentenNadelen van koepeltenten
Uitermate makkelijk te monterenDoorgaans te klein voor grotere mensen
Kunnen ook op een beperkte ruimte worden opgezetVrij weinig ruimte beschikbaar
Beperkt gewicht
Beperkte afmetingen, ideaal voor transport

De Tunneltent

Maak je graag langere uitstappen of schrikken extreme weersomstandigheden je niet af? Een tunneltent is voor jou de ideale oplossing! En dat ongeacht of je een tent voor 1, 2, 3 of 4 personen zoekt. Dergelijke trekkingtenten zijn bijzonder stabiel en bieden veel ruimte. Constructies met één tentboog zijn hierbij bijzonder populair.


TUNNELTENT
Voordelen van tunneltentenNadelen van tunneltenten
Heel wat ultralichte tenten beschikbaarIets moeilijker op te zetten, omdat ze goed gestut moeten worden
Bieden veel ruimteNiet autonoom
Ook geschikt voor grotere mensen
Degelijke windstabiliteit

De geodetische tent

Zoek je een tent voor 1, 2, 3 of 4 personen? Overweeg ook een geodetische tent, vooral als je van bergbeklimmen houdt. Die modellen zijn ideaal voor winterse bergtochten. De meermaals kruisende tentstokken zijn immers bestand tegen dikke sneeuwlagen. Ook in de wind bieden ze een degelijke stabiliteit.


GEODETISCHE TENTEN
Voordelen van geodetische tentenNadelen van geodetische tenten
Goed bestand tegen hoge belasting (bv.: sneeuw)Complexe montage
Zeer windbestendig Vrij zwaar
Ook geschikt voor grotere mensenNemen veel plaats in de bagage in

Vermijd een tipi! Dat model is het minst geschikt als kampeertent. Het vrij hoge gewicht en de ruime afmetingen vormen onmiskenbare nadelen. Die tenten zijn eerder aangewezen als je met verschillende mensen in groep overnacht.


ONDERWEG MET EEN TREKKINGTENT


Trekkingtenten bestaan in verschillende modellen: voor 1, 2, 3 of personen. Wandelaars kiezen het best voor (ultra)lichte tenten. Omdat die makkelijk op te zetten zijn, hoef je niet te stressen als je de nacht wil doorbrengen. Je ideale tent weegt maximaal 1 kg.


Let vooral op de waterkolom. Die duidt om de waterdichtheid van je materiaal. In normale omstandigheden wordt je materiaal door het weer nauwelijks op de proef gesteld. Een stof met een waterkolom van 1.200 mm volstaat in de meeste gevallen. Van een kampeertent in nylon loopt het water makkelijk af. Je vindt hoe dan ook trekkingtenten tegen lage prijzen bij DECATHLON. Lichte tenten, kleine tenten, tenten voor 1, 2, 3 of 4 personen: vind hier de perfecte tent voor al je avonturen.


☄☄☄

FAQ


Hoe zwaar mag je trekkingtent wegen?

In principe moet een kampeertent ultralicht zijn. Kies dus voor een model dat minder dan 1 kg weegt. Heb je een trekkingtent met iets meer comfort (o.a. qua afmetingen) nodig, dan mag die wat zwaarder uitvallen.


Ons advies: soms kan je het gewicht onder verschillende mensen verdelen.


Wat is het verschil tussen een trekkingtent en een wandeltent?

Als het over 'wandelen' gaat, wordt verwezen naar uitstapjes van één dag. Overnacht je onderweg, dan wordt die wandeling een 'trektocht'. Daarbij speelt het geen rol of je overnacht in een herberg, een hut of een trekkingtent. Trekking stelt meestal hogere eisen aan jou en je conditie!


Wat heb ik nodig voor een trektocht?

We raden je aan kledij aan te trekken volgens het ui-principe. Draag verschillende lagen boven elkaar, zodat je o.a. je trui kan uittrekken als de temperatuur oploopt. Denk ook aan degelijke schoenen om je uitrusting te vervolledigen. Neem bescherming tegen de regen mee, net als een hoedje, handschoenen en een zonnebril. Naast een tent voor 1 tot 4 personen, moet je uiteraard ook voeding en voldoende drinken in je bagage stoppen. Voor 's nachts heb je een trekkingtent, een slaapmatje en een slaapzak nodig. Vergeet je ook je tandenborstel niet?


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken