Steps voor volwassenen

Steps voor volwassenen

Hulp bij je keuze
Hoe kies je een step voor volwassenen?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€7999
Step Street blauw
JD BUG

Step Street blauw

Uitsluitend online verkocht
4.5/5 Op basis van 3139 Beoordelingen in de winkels en online

Step voor volwassenen: het sportieve alternatief


Zeg eens eerlijk, hield jij van steps toen je kind was? We kennen dit vervoermiddel ook onder de benaming step of stadsscooter. Het vormde een sneller en meer ontspannen alternatief dan de fiets. En dit voor zowel korte als middellange afstanden, om vrienden te gaan opzoeken of om naar school te gaan.

Gelukkig zijn steps niet langer enkel voorbehouden aan kinderen! Ze zijn er nu ook voor volwassenen en scoren goede punten dankzij:
• Hun trendy kleuren
• Hun modern design
• Hun groot rijcomfort


Geen wonder dat steps niet meer weg te denken zijn uit onze steden en voor veel stedelingen de fiets vervangen.

Net zoals voor plooifietsen betaal je op het openbaar vervoer voor steps geen toeslag. Ze zijn dan ook het ideale vervoermiddel om je van de bus- of treinhalte naar je werkplek te begeven. Toch kun je ze ook regelmatig gebruiken voor langere trajecten, tot 5 km, afhankelijk van het model.

Bij Decathlon vind je onder ons huismerk Oxelo steps voor volwassenen die bijzonder goed ogen en nog goedkoop zijn ook!


Step voor volwassenen: voordelen voor jezelf en voor het milieu

Probeer voor korte verplaatsingen in de stad en op het platteland waar mogelijk de auto aan de kant te laten staan. Kies bij voorkeur voor een alternatief dat je gewrichten en het milieu ontziet: de stadsscooter of de step.


Evidente voordelen

• Steps zijn compact en plooibaar, en makkelijk te vervoeren door hun geringe gewicht.
• Je kunt ze gratis meenemen op het openbaar vervoer.
• Aangezien je je verplaatst op het voetpad in plaats van op de straat, vermijd je de grote knelpunten in het stadsverkeer.
• Aanpasbaar: een in de hoogte verstelbaar stuur zorgt ervoor dat meerdere mensen er gebruik van kunnen maken.


Zelfs nu je overal op straat elektrische steps ziet, moet je er niet voor terugschrikken terug te grijpen naar de klassieke step. Stadsscooters of steps zijn niet alleen de minst dure variant. Door je regelmatig te verplaatsen met een step versterk je ook de spierkracht van je bovenlichaam, je benen en je billen. De bewegingen ontzien je gewrichten en bevorderen je conditie en vaardigheid. Kortom, je step vaak en over langere afstanden gebruiken is goed voor je gezondheid. Met een uurtje op een polyvalente en praktische step kan je tussen 700 en 950 calorieën verbranden.


Gedaan met het zoeken naar parkeerplaats!

Niet alleen het drukke (stads)verkeer van elke dag behoort tot het verleden, maar ook de vermoeiende zoektocht naar een parkeerplaats. Met een step bespaar je niet alleen energie en je zenuwen, maar ook geld. De compacte step is immers meer dan een praktisch vervoermiddel waarmee je je gemakkelijk een weg baant doorheen elk steegje. Met haar rijplezier zorgt ze bovendien ook voor je goed humeur in het dagelijks leven.


Step voor volwassenen: de scooter die bij je past

Stadsscooters bieden je niet alleen maximaal rijplezier, ze zijn ook een praktisch vervoermiddel. Ze zorgen er ook voor dat je permanent in vorm blijft. Let in ieder geval niet alleen op het visuele aspect, maar ook op onder meer de juiste maat en de juiste wielen. En met reden, want de verschillende modellen hebben verschillende rij- en gebruikskenmerken.


De juiste maat kiezen

Goed nieuws: je hoeft je alvast geen zorgen te maken over de maat van de scooter! Waar fietsen in verschillende maten bestaan, zodat je de hoogte van het frame kunt kiezen in functie van je eigen lichaamslengte, is de plank van de scooter steeds op dezelfde hoogte bevestigd. Bovendien kun je de hoogte van het stuur gemakkelijk zelf afstellen. Met onze steps voor volwassenen kunnen mensen met een lengte tussen 1,45 m en 1,95 m en een gewicht tot 100 kg hun bestemming veilig bereiken. Om je rug te sparen vermijd je best het gebruik van een step voor kinderen.


Wielbasis en wielen

De wielbasis duidt de afstand aan tussen de wielas vooraan en achteraan. Hoe langer die wielbasis, hoe beter de rijeigenschappen zijn.

Hetzelfde geldt voor de wielen: hoe kleiner ze zijn, hoe flexibeler de scooter. Hoe groter de wielen, hoe gemakkelijker het is om te rijden en de snelheid op te drijven. Waar een plat profiel voor een goede slipvastheid zorgt, biedt een smal profiel het voordeel van een zwakke weerstand en dus van een snelle versnelling. Een aangenaam schokdemping van de wielen vooraan en achteraan garandeert bovendien het nodigde comfort.


De kleine pluspunten

Om deze polyvalente en praktische scooter gemakkelijk te transporteren, kies je best voor een plooibaar model. Zo kun je hem perfect wegbergen onder je bureau of plaats winnen op de bus of de trein. Een extra handrem op het stuur biedt je nog meer zekerheid in het verkeer. Zo bereik je veilig je bestemming. Je kunt je step ook versieren met reflectoren, een bijkomende bel en verlichting om de aandacht te trekken — als dit al niet het geval is. Let op, volwassen kunnen ook vallen. Om ernstige letsels te voorkomen draag je best aangepaste beschermingsmiddelen.


Word weer kind met de steps voor volwassenen van DECATHLON

Om volwassenen een zo groot mogelijk plezier op twee wielen te garanderen, biedt DECATHLON een ruim assortiment steps voor volwassenen. Maakt niet uit of het om een klassiek model met een tijdeloos design gaat, dan wel om een kleurrijk model. Je kunt je bij DECATHLON overigens persoonlijk vergewissen van de kwaliteit van de steps voor volwassenen.
☄☄☄

FAQ


In welke mate is een step gezond?

Van jongs af aan stimuleert de beroemde step de motoriek en het evenwichtsgevoel van kinderen. Voor volwassenen wordt hij beschouwd als een gewrichtsverbeterend alternatief voor joggen of fietsen. De step versterkt niet alleen je uithoudingsvermogen. Rijden in de open lucht versterkt ook je immuunsysteem en zet de spieren van je hele lichaam aan het werk.


Wat is de juiste stuurhoogte?

Een vaste stuurhoogte bepalen blijkt onmogelijk. Je hoort wel eens zeggen dat het stuur op handhoogte moet zijn, maar dit is geen vereiste. Aangezien de meeste steps een in hoogte verstelbaar stuur hebben, kun je het stuur individueel naar wens instellen. Het belangrijkste is dat je je rug niet kromt tijdens het rijden.


E-scooter of klassieke step: wat is beter?

Alles hangt af van je eisen. Zoek je een snel alternatief voor de auto, dan is de elektrische step een goede keuze. Wil je echter je uitgave beperkt houden en toch iets goed doen voor je lichaam en geest, is de klassieke step een aanrader.


Hoe je elektrische step vastmaken om die te beveiligen tegen diefstal?

We raden je ten stelligste aan om je kleine bolide binnen te bewaren, of dit nu bij jou thuis is of elders. Wat potentiële diefstal betreft, zijn hun lichte gewicht en het feit dat ze makkelijk te vervoeren zijn helaas vaak ook hun zwakke plek. Als je jouw step buiten stalt, moet je dus in elk geval investeren in een goed slot. Een handboeislot heeft een bewezen effectiviteit bij de beveiliging van steps. Het kan aangebracht worden rond frames van alle diktes en is perfect geschikt om vastgemaakt te worden aan een parkeermeter, een paal van een omheining of een hek. Dit slot is gemaakt van duurzame gevlochten staaldraad en garandeert een maximale zekerheid voor dagelijks gebruik.


Laat ze kiezen

Een cadeaubon schenken