Caseïne

Caseïne eiwit

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
5/5 Op basis van 2 Beoordelingen in de winkels en online

CASEÏNE: DE TRAGE PROTEÏNE VOOR SPORTERS!


Caseïne wint onder sporters aan populariteit. Het gaat om een traag eiwit dat je kan innemen om lange periodes zonder proteïnetoevoer te overbruggen.


Caseïne, wat is dat?


Caseïne is een poederproteïne die na microfiltering uit koemelk wordt gewonnen. Die melk bestaat voor zowat 80 % uit caseïneproteïnen en 20 % weiproteïnen. Caseïne is een zogenaamd 'complete' proteïne, omdat ze alle niet-essentiële aminozuren bevat.

Er zit dus heel wat caseïne in melk en in de meeste zuivelproducten. Denk maar aan: room, boter, kaas of yoghurt.

Net als weiproteïnen, is caseïne een efficiënt voedingssupplement om je spiermassa op peil te houden en te doen toenemen.


Caseïne vs wei: snelle vs trage opname


In tegenstelling tot weiproteïnen, wordt caseïne door ons lichaam traag opgenomen. Ze blijft in de maag zitten en voedt je spieren urenlang door traag proteïnen en aminozuren vrij te geven.

De werking van weiproteïnen is veel korter, wat inhoudt dat ze de spieren veel sneller voeden.

Ze werken dus op een ander tempo op het lichaam in, waardoor je ze op verschillende momenten moet nemen. Weiproteïnen kan je als tussendoortje consumeren, vóór of na een sportsessie. De inname van caseïne wordt aangeraden vóór het slapengaan, ter compensatie van het feit dat we 's nachts geen voedingsstoffen opnemen. Zo krijgt je lichaam nog urenlang proteïnen binnen, wat de spieropbouw bevordert.

Je kan de inname van caseïne en wei combineren om voordeel te halen uit zowel de snelle als de trage opname.

Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken