5 TECHNIEKEN VOOR EEN PLATTE BUIK

Les kilos pris depuis longtemps sont difficiles à déloger. Pour avoir un ventre plat et perdre ses poignées d’amour, découvrez les 5 astuces Domyos.

avoir un ventre plat

Als je echt een platte buik en buikspieren van beton wilt, dan hoef je heus geen mirakels te verrichten: een gezonde levensstijl blijft de regel: gezond eten en plezier vinden in sport. het belangrijkste is vooral dat je slechte gewoonten geen kans geeft en jezelf de juiste reflexen aankweekt.~Kilo's die je al lang meesleurt, zijn ook moeilijker weer kwijt te krijgen.~Om een plat buikje te kweken en die love handles kwijt te raken, heeft decathlon 5 tips voor je.

Een serieuze neiging om je eetlust zo snel mogelijk te bevredigen wanneer de drang opkomt, weegt vaak door op de weegschaal. Bij elk hongerklopje of suikerdipje klinkt onweerstaanbaar de lokroep van de koelkast...en van de calorieën! Om te vermijden dat je een bol buikje kweekt, moet je je gewoontes dus in de gaten houden. Je hoeft jezelf uiteraard niet alles te ontzeggen: snoepen mag af en toe, maar wel met mate.

Neem je caloriegebruik eens onder de loep: het moet aangepast zijn aan je leeftijd en fysieke activiteit. Eet evenwichtig en in redelijke hoeveelheden. Het Franse agentschap voor voedselveiligheid Anses zegt dat een volwassen man tussen 20 en 40 jaar gemiddeld 2.700 calorieën per dag moet innemen; voor mannen tussen 41 en 60 jaar is dat nog 2.500 calorieën. Luister ook naar je lichaam, stop met eten zodra je een verzadigd gevoel krijgt.

Om die love handles kwijt te raken die zich lieflijk ter hoogte van je buik hebben genesteld, neem je best een aantal eenvoudige voedingstips in acht.

FRIETEN ZIJN GEEN GROENTEN

Maak komaf met vette maaltijden voor een voetbalwedstrijd of na een stevig nachtje stappen…

Laat slechte vetten achterwege en denk vooral aan groenten. Kies voor voedingsmiddelen die optreden als vetverbranders doordat ze meer calorieën nodig hebben om verteerd te worden dan dat ze bevatten. Om welke groenten gaat het? Vooral groene groenten, die zijn rijk aan vitaminen en hebben een zuiverende werking: look, artisjok, asperges, aubergine (bevatten antioxidanten die vet absorberen), gewone biet, rode biet, broccoli, wortels, selder, champignons, witloof, kool, spruitjes, bloemkool, groene kool, rode kool, witte kool, pompoen, komkommer, courgette, andijvie, spinazie, boontjes, kropsla, veldsla, maïs, rapen, uien, prei, paprika, radijsjes, tomaten. Het wordt lastig kiezen!

DE KRACHT VAN KRUIDEN

Vul je bord met groen: aromatische kruiden hebben eigenschappen die je misschien nog niet kende.

Verwerk ze in al je sauzen: strooi over elk gerecht verse kruiden als koriander, peterselie, basilicum…

Ze bevatten vezels die een deel van de vetten bij de vertering tegenhouden en dus voorkomen dat het lichaam ze opslaat. Vooral  verse munt is een topper: dit kruid is zeer interessant als je een plat buikje wil kweken, omdat het de spijsvertering stimuleert.

Drink ongeveer een half uur voor de maaltijd een verse muntthee en je vermijdt de hongerklop en beperkt je appetijt.

WATER, DE NIEUWE FILOSOFIE

Het aperitief is een van de meest beduchte momenten tijdens de dag: een echte valstrik om love handles te kweken… Om aan je buikje te werken, zal je frisdranken, die barsten van de suiker, opzij moeten zetten: een blikje cola bevat algauw zes klontjes suiker. Ook elk glaasje alcohol is rijk aan calorieën en gewoon niet heel gezond. Kies voor een nieuwe filosofie om je dieet te doen slagen: water.

Drink minstens 2 liter water per dag voor een goede vochtbalans in je lichaam. Dit is de beste manier om je organen en weefsels te zuiveren van afvalstoffen en gifstoffen, en geen water vast te houden. Het kost even wat moeite, maar binnen enkele weken zijn die kleine vetrolletjes niet meer dan een vage herinnering.

SLAPEN, SLAPEN EN NOG EENS SLAPEN

Wil je een fijne taille  en een platter buikje? Dan moet je slapen!  Amerikaanse onderzoekers hebben aangetoond dat er een verband bestaat tussen de duur van je slaap en het risico op overgewicht in de buikstreek. Uit hun onderzoek is gebleken dat jongvolwassenen en volwassenen die minder dan 5 uur per nacht slapen, meer diepliggend vet opbouwen dan mensen die 6 tot 7 uur nachtrust inbouwen.

De reden? Hoe minder je slaapt, hoe meer honger je hebt, hoe meer vetcellen je kweekt en hoe minder calorieën je verbrandt. Gebrek aan slaap verhoogt de aanwezigheid van het hongerhormoon (ghreline) en vermindert de productie van hormonen die een verzadigd gevoel geven (leptine). Opgelet dus nachtbrakers, de vetrolletjes loeren om de hoek…

SPORTEN TEGEN EEN SLAPPE BUIK

De verslapping en uitzetting van je buikzone (grote rechte buikspieren, grote en kleine schuine buikspieren, dwarse buikspier) is vooral te wijten aan te weinig lichaamsbeweging. En de leeftijd en toenemende verslapping van de huid versterken dat fenomeen alleen maar. Je hebt het begrepen, voor een platte buik maar één recept: sporten geblazen. Lichaamsbeweging, gecombineerd met een gezond voedingspatroon, is ideaal om vetrolletjes te vermijden: hoe gespierder je lichaam, hoe meer energie je gaat verbruiken en hoe moeilijker vetmassa zich kan doorzetten.

Mannen hebben weliswaar het geluk dat ze veel gemakkelijker gewicht verliezen dan vrouwen. Maar niet aarzelen dus, en die buikspieren trainen! Om dat te doen is krachttraining ideaal om je overtollige buikvet als sneeuw voor de zon te zien wegsmelten. Je gaat je buikspieren aanspreken , voldoende rust versterkt je stofwisseling. En je verbrandt meer calorieën, zelfs in rust. Train al je spiergroepen wanneer je in de eerste plaats je buikvet kwijt wilt en strakkere buikspieren wilt.