Damesvoetbal bij kipsta

Bij Kipsta doen we er alles aan om je met onze producten en diensten de best mogelijke ervaring op het voetbalveld te bieden. We willen er tijdens alle trainingen en wedstrijden voor je zijn zodat je volop kunt genieten van je passie voor de bal.

Damesvoetbal bij Kipsta

Een voetbalster is geen "roze voetballer"!

Kipsta is ongeveer drie jaar geleden specifieke producten voor vrouwen gaan maken.
We hadden namelijk gemerkt dat vrouwen eigenlijk geen andere keuze hadden dan mannenproducten te kopen. Vaak waren die producten niet aangepast aan hun behoeftes of hun wensen.
Een voetbalster is geen "in het roze geverfde" voetballer ... nietwaar dames?!

Vandaag de dag zetten we ons met hart en ziel in om vrouwen en meisjes de beste producten en diensten te bieden. Kipsta wil er tijdens alle trainingen en wedstrijden voor hen zijn zodat ze hun niveau kunnen verbeteren.

Net zoals Decathlon zich inzet om het plezier en de voordelen van sport op lange termijn toegankelijk te maken voor mannen en vrouwen, zetten we ons met Kipsta volop in om voetballende meisjes en vrouwen te ondersteunen. We willen dat elk van hen zich op het veld volledig kan ontplooien.

Sport maakt geen onderscheid.

3 Beloftes voor het (vrouwen)voetbal

- We maken producten die inspelen op de wensen en behoeftes van meisjes en vrouwen.
- We willen niet langs de zijlijn staan in de strijd tegen ongelijkheid in de sport. Daarom helpen we graag lokale club- of verenigingprojecten waar mogelijk.
- We vinden het belangrijk om ons milieu te beschermen door te kiezen voor duurzaam ontworpen producten, ook bij de voetbalcollecties voor dames.

Hoe promoten we vrouwenvoetbal?

KIPSTA, het voetbalmerk van Decathlon, heeft het geluk professionele vrouwelijke voetballers onder zijn ambassadeurs te hebben.

Onze technische partners zetten zich samen met Kipsta in om het vrouwenvoetbal te promoten door middel van een co-design-aanpak, die een paar jaar geleden door de toegewijde teams is geïnitieerd. De gemeenschappelijke wens is duidelijk: producten geschikt maken voor vrouwen, zowel technisch als elegant, beschikbaar en toegankelijk. Onder deze talentambassadeurs rekenen wij:

- Marinette PICHON, voormalig Frans international voetballer, oud recordhouder voor het aantal doelpunten in het Franse team (met 81 prestaties).

- Christy GAVORY, aanvoerder van de Racing Club de Lens. Ze heeft ons geholpen met de ontwikkeling van onze nieuwste Viralto+ III voetbalschoenen, die ze dit seizoen draagt ​​en doet ook mee aan productshoots zoals je rechts kunt zien.

- Melissa PLAZA, voormalig Frans international voetballer, heeft zich ook bij ons aangesloten om "Plaza Camp"-cursussen te ontwikkelen door voetbal ten dienste van het onderwijs te stellen. Deze cursussen zijn gericht op jonge meisjes.

Damesvoetbal bij Kipsta

De cijfers van vrouwenvoetbal 
in belgië

In België zit het vrouwenvoetbal meer en meer in de lift. De laatste jaren ontstonden er een pak meer vrouwenteams over het hele land. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) is bovendien ook nog zeer ambitieus naar de toekomst toe.

En die ambitie speelt zich vooral af op het allerhoogste niveau. De Belgian Red Flames, momenteel plaats 20 op de FIFA-ranking, wonnen onlangs (februari 2022) hun eerste trofee in de geschiedenis: de Pinatar Cup. Het doel is om ten laatste in 2024 aan te sluiten bij de top 8 in Europa.

Maar het actieplan 'The World At Our Feet', dat in augustus 2019 door de KBVB gelanceerd werd, betekent niet de top van de piramide. Het is ook vooral gericht op de ontwikkeling van de basis. Het doel is om het aantal vrouwelijke voetballers tegen 2024 te verdubbelen van 40.000 tot 80.000.

Het plan omvat ook de commerciële ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. De actieve deelname van vrouwen in de voetbalwereld is daarom net zo belangrijk.

Damesvoetbal bij Kipsta

Onze verschillende collecties

We ontwikkelden onze collecties om je op het veld te ondersteunen en te laten schitteren, ongeacht je leeftijd of niveau.

Eindelijk een voetbalcollectie voor dames

Onze academic-collectie

Voor alle vrouwen die elegantie en vrouwelijkheid in hun outfit zoeken, zonder afbreuk te doen aan de traditionele voetbalstijl.
Deze collectie combineert technische eigenschappen, stevigheid en comfort.

De catalogus is momenteel alleen verkrijgbaar in het Frans, maar je kan de collecties alvast bekijken en terugvinden op onze Nederlandstalige site http://www.decathlon.be/nl/

Damesvoetbal bij Kipsta
Damesvoetbal bij Kipsta
Damesvoetbal bij Kipsta
Damesvoetbal bij Kipsta

Onze performance-collectie

Voor alle vrouwen die het verschil willen maken op het veld, de traditionele voetbalwereld willen doorbreken en hun prestaties willen tonen via hun outfit.
De outfits met een vrouwelijk design combineren technische eigenschappen, stevigheid en stijl.

De catalogus is momenteel alleen verkrijgbaar in het Frans, maar je kan de collecties alvast bekijken en terugvinden op onze Nederlandstalige site http://www.decathlon.be/nl/

Viralto+...al van gehoord?

Niet zomaar een schoen...De schoenencollectie Viralto+ is ontwikkeld om zich perfect aan de vorm van de vrouwelijke voet aan te passen.