DE VOORDELEN VAN KITESURFEN

Er zijn veel voordelen aan kitesurfen! In dit artikel zetten we de belangrijkste voor je op een rijtje, om je te overtuigen. Als je dat al niet was!

kitesurfen

Kitesurfen staat voor kicks en plezier!

Met je board op het water, bar in de hand, met die krachtige kite die je voorttrekt ... Indrukwekkend en tegelijk superleuk!

Als je kitesurft krijg je veel verschillende indrukken: je voelt je supersterk en tegelijk vederlicht. Je bent opgewonden en denkt aan niets anders dan je kite en het water, maar je moet ook steeds waakzaam zijn en je aanpassen aan de golven.

 

Het is fantastisch om even aan niets anders te denken, en op het water tijd te hebben voor jezelf. Met je kite kun je de wereld even helemaal loslaten, je geest laten overnemen en genieten van het water en de golven. Anderzijds kun je ook helemaal verbonden zijn met je omgeving, de snelheid opzoeken, of je concentreren om beter te sturen, de elementen beter te begrijpen en op het juiste ogenblik je jumps te doen.

 

Wat je ook wil bereiken, met kiten heb je altijd fun.

voordeel-kitesurf

Geniet van de natuur en de elementen

Vergeet even al het materiaal om je heen; eens je op je board staat geef je je helemaal over aan het water en de golven. Als je over het water uitkijkt, zie je alleen maar natuur, de horizon en de hemel. Wat een gevoel van vrijheid! Je speelt met de wind, met zijn kracht en richting, en gaat waarheen je maar wilt.

 

Als je graag kitesurft, hou je meestal ook van water. Het is gewoon magisch om de golven rond je te zien, en er loodrecht op de wind of met tegenwind over te springen! En hoe cool is het niet om een mooie streep in het water te trekken, hét bewijs van je doortocht!

voordeel-kitesurf

Van kiten krijg je spieren! Echt waar!

We hebben het al gezegd, je hoeft geen bodybuilder te zijn om te beginnen kiten. Integendeel: door veel te kiten zet je je spieren sowieso aan het werk, en daar worden ze sterk van! Nog een voordeel: je laat bijna al je spiergroepen werken.

 

Als je een goede positie wil aannemen bij het kiten, moet je wat in je trapeze gaan hangen. Door die houding krijg je een goede hoek op het water, zodat je gemakkelijker kunt aankanten en je kite besturen. In deze houding zijn het vooral je buik-, bil- en dijspieren die hard aan de bak moeten. Je zult zien: na een paar kitesessies heb je buikspieren van staal!

Om te kiten moet je mentaal ook sterk zijn, je moet ertegenaan willen gaan!

Zelfs al is dit een sport waar ook minder sportieve mensen plezier in kunnen vinden, je moet wél vastbesloten zijn en ertegenaan willen gaan. Je moet het niet alleen wíllen, je moet ook doorzetten en mentaal sterk staan.   Beginnen met kitesurfen doe je met vallen en opstaan, en het is vaak niet zo eenvoudig als je wel dacht. Om vooruitgang te maken moet je dus doorzetten!

Daarvoor moet je geduld hebben en jezelf kunnen overstijgen. Maar als je uiteindelijk mooie sprongen kunt maken en je board kunt laten doen wat jij wilt, geeft je dat zoveel voldoening en trots, en zal je blij zijn dat je volgehouden hebt!

voordeel-kitesurf

Een solosport die je toch deelt met anderen!

Naargelang waar en de context waarin je deze sport beoefent (vooral op vakantie) is dit een sport waarin je kunt samenkomen met medesporters en je ervaringen kunt delen. Op de spot (de plek waar je kitesurft) kun je nagenoeg altijd een praatje maken met andere kitesurfers. Je praat over je materiaal, de wind, de spot zelf, en dat leidt vaak tot goede vriendschappen.

 

Ingeval van problemen is er ook veel solidariteit op het water. In het begin zul je vaak je board verliezen, en zul je moeilijkheden hebben om het terug te halen. De betere kitesurfers zullen het dan vaak voor je terughalen. We raden je aan om het water niet in te gaan als er weinig andere kitesurfers zijn. Je weet nooit wat er kan misgaan. Als je net begint te kitesurfen moeten er minstens 3 of 4 andere kiters aanwezig zijn op de spot, zodat ze je een handje kunnen toesteken als het misgaat.

voordeel-kitesurf

Wat moet je nu vooral onthouden? Als je kitesurft, glij je over het water zoals een vogel door de lucht, je bent vrij, je haren wapperend in de wind en je blik op de horizon. Je ontspant, maakt plezier en beleeft fantastische kite-ervaringen!

anna handtekening

Anna

Verantwoordelijke Engelse communicatie

Ik ben gepassioneerd door kitesurfen, en mijn vakanties gaan dus telkens naar de mooiste spots op aarde.~Zondagsruiter.~Toekomstige biljartkampioene.