HOE VOORKOM JE DAT SPORTEN SAAI WORDT?

Je maalt de kilometers af, je trekt baantje na baantje in het zwembad en als je op je fietst springt, ben je minstens enkele uren weg. Je bent goed bezig maar behoed je voor valkuilen. De verveling kan immers toeslaan. Wij helpen je dat te voorkomen. Lees onze tips en ontdek hoe sporten leuk blijft.   

ennuyer_sport_conseil_fun

DEEL JE TRAININGEN OP 

Trainen op een loopband in een fitnesszaal, daar wordt niemand echt vrolijk van. We bieden je alvast een oplossing: varieer je ritme tussen langzame blokken (5 min) iets snellere blokken (3 min). Die variatie zorgt ervoor dat je blik niet op het display gefocust blijft en je plezier tot onder het vriespunt zakt. Je kunt het eentonige karakter van je trainingen ook doorbreken door voor verschillende cardiodisciplines te kiezen. 15 min hardlopen, 15 min op de crosstrainer en 15 min op de roeitrainer ... De tijd vliegt voorbij!  

sequence_sa_pratique_tapis_de_course

DOE EENS WAT ANDERS  

Je kent alle oefeningen van de yogales als je broekzak dus is het misschien eens tijd voor gym, pilates of zumba. Naast je gebruikelijke sport is een nieuwe sport een uitstekende manier om je lichaam te prikkelen met nieuwe bewegingen, technieken en doelstellingen. Van teamsporten tot glijsporten langs racketsporten, het aantal mogelijkheden is eindeloos zodat je je vanaf nu geen seconde meer verveelt.  

nouvelles_pratiques_pilates

SPORT NIET ALLEEN  

Zeg nu zelf, sporten met een lach is toch zoveel leuker? En dat doe je niet alleen ... anders zou het echt wel een beetje vreemd zijn. Sporten met vrienden of familie maakt je meteen heel wat vrolijker. Bovendien vliegt de tijd voorbij. Niet enkel de gesprekken maar ook de stille momenten zijn zoveel leuker. Alleen maar voordelen dus.    

FOCUS JE OP JE TECHNIEK  

In het zwembad begin je haast op automatische piloot aan je volgende baantje. Je vraagt je af wat je na je training gaat eten. Het is duidelijk, je verveelt je. Werk aan je crawl-techniek zodat je gefocust blijft op je training. Concentreer je op de stuwkracht, denk aan de beweging van je heupen, verfijn je techniek om te keren ... Je motivatie komt meteen boven water drijven. O ja, eten kan je later nog.  

TREED UIT JE COMFORTZONE    

Vandaag heb je eens een andere weg genomen en ben je met je mountainbike over onbekende paden gereden ... prachtige landschappen en nieuwe ervaringen zijn je beloning. Verandering van spijs doet eten, zegt men weleens. Het is een leuke manier om je wereld te verruimen en de tijd snel om te laten gaan. Je gedachten verzetten tijdens het sporten kan ook op een andere manier door naar muziek te luisteren, je onder te dompelen in een audioboek ... Zo blijft sporten leuk. Verveel je je nooit tijdens het sporten? Wat zijn je geheimen? Aarzel niet om je ervaringen te delen!  

s_evader