Lopen is mijn moment", annelies vlucht uit de drukte met haar loopschoenen aan

Als mama van twee jonge kinderen is het soms druk ten huize van Annelies. Ze herontdekte sport na haar zwangerschappen, ondertussen heeft ze een kleine loop-community voor mama's op Strava opgericht.

Annelies Jogging

Ons jongste zoontje wordt binnenkort twee. Het is een lieve en schattige kapoen maar hij slaapt nog steeds niet door. De nachten zijn soms hels. Dat in combinatie met mijn job en het huishouden, pfieuw … Die vermoeidheid zorgt ervoor dat ik wat minder geduld heb en wat lichter geraakt ben. Bovendien was mijn conditie er sinds de zwangerschappen niet op vooruitgegaan.

Lopen is voor mij een ontlading. Het toewerken naar een bepaalde tijd en afstand en de voldoening om die te halen. Maar het is ook werken aan mezelf. 

Om een vitale mama te zijn voor twee energieke kinderen. Zodat ik met hen kan rennen in de bossen, voetballen, zwemmen, steppen … zonder dat mijn tong op mijn tenen hangt.

Ik wil me graag goed in mijn vel voelen en dat zelfvertrouwen doorgeven aan mijn dochter en zoon.

Ik ben trouwens een pak aangenamer als ik regelmatig loop. Mijn man zal dat zeker bevestigen. ;-) Bewegen helpt me om problemen veel beter te kunnen relativeren. Vaak heb ik na het lopen al een oplossing klaar. 

Ik ga misschien vijf keer per jaar op de weegschaal staan. Mijn gewicht interesseert me eigenlijk niet meer zo, wel dat ik me nu steviger, strakker en zelfzekerder voel. Ik draag kleedjes die al jaren niet meer pasten. Het lopen geeft me ook massa’s energie. Toen ik in april mijn eigen 10 Miles liep omdat die van Antwerpen niet konden doorgaan, was ik zo trots op mijzelf. Ik heb het toch maar mooi gedaan. 

Ik ervaar ook minder stress en frustratie. Gaan lopen doet mijn lichaam deugd en maakt ook mijn hoofd leeg. Of het helpt toch om alles wat te ordenen, afstand te nemen en een andere kijk te krijgen. Ik ben kalmer en heb meer geduld dankzij het sporten. Eerlijk: zonder mijn loopjes zou ik gek worden. It keeps me sane.

annelies jongging

Lopen is mijn moment. mijn sportschoenen aan, mijn muziek in mijn oren en vertrekken.

Een halfuurtje, een uurtje en af toe iets langer weg. Om diep in en uit te ademen en dan vol energie weer door de voordeur te stappen. 

Ik loop altijd alleen. Geen gebabbel aan mijn hoofd. Just me, myself and I. Soms is het letterlijk gaan lopen. Van chaos, de ontplofte speelkamer en de manden strijk. Maar ik kom wel altijd terug. Beloofd. 

Sommige mensen hebben weinig nood aan tijd voor zichzelf, zoals mijn man. Maar ik voel enkele keren per week wel die behoefte. ‘s Avonds vind je me dus af en toe ook op mijn yogamat in de tuin. 

Ik krijg vaak de vraag waar ik de fut vandaan haal om regelmatig te gaan lopen ... wel, het is het lopen zelf dat me energie geeft.

En de motivatie van andere mama’s, die ook geen tijd te veel hebben en toch de moeite doen om die loopschoenen aan te trekken. Voor twee of honderd kilometer per week, dat maakt niet uit. Positieve interactie doet wonderen. En de loopjes waarvoor ik mezelf eerst bij elkaar moet rapen, blijken vaak degene te zijn waar ik het meeste voldoening uithaal.

 

Annelies jogging

Annelies Vervoort is getrouwd en aan de slag als key account manager. In haar vrije tijd deelt ze haar verhalen als mama van twee jonge kinderen: Mona en Oscar. Op haar eigen blog en op Instagram schrijft ze open over het moederschap. The good, the bad and the ugly ... Haar eerlijke boodschappen komen recht uit het hart en zijn gekruid met een flinke dosis humor en zelfrelativering.  Annelies weet de weg naar gezinsvriendelijke uitstapjes, leuke weekendjes ertussenuit en deugddoende vakanties. Zoek je naast deze fijne inspiratie ook motivatie om te sporten? Dan kan je rennen met haar afspeellijst en lid worden van haar loopclubje.

Annelies