Welke buitensporten zijn er?

Welke buitensporten  zijn er?

Sport jij ook veel liever buiten dan binnen? Dan ben je niet alleen! Gelukkig zijn er heel wat buitensporten om te ontdekken en te beoefenen. Volg de gids, we laten je kennismaken met enkele sporten die ongetwijfeld je enthousiasme zullen wekken.

Individuele sporten

Hardlopen / trail

Niet simpel om vol goede moed aan je training te beginnen als je een grijze hemel boven je ziet of als de hemelsluizen opengaan. Maar zeg nu zelf, loop jij misschien liever op een loopband met je neus tegen de muur of op een scherm geplakt? De vogeltjes horen fluiten (soms), de wind in je gezicht voelen waaien (vaak) en andere hijgende en zwoegende hardlopers op je pad kruisen (erg vaak): neen, buiten hardlopen is echt heel leuk.

 

Tennis

Iedereen die al eens een balletje slaat is het erover eens: binnen of buiten tennissen zijn twee totaal verschillende sporten. Het ritme, de stuit, het verplaatsen over het terrein, het gevoel: alles lijkt anders als je buiten traint. Hoe leuk is het wel niet om onder een mooi zonnetje (en met amper een zuchtje wind) met vrienden een balletje te slaan op een zachte lentedag! Geef toe, ook jij was al even aan het wegdromen …

 

Golf

Golf is een ontzettend leuke sport die je indoor eigenlijk niet kan beoefenen (tenzij je wat wilt oefenen, maar dan nog). Voor de sport heb je (in tegenstelling tot wat velen denken) niet alleen veel concentratie en een goede fysieke conditie nodig, je kunt ook vaak mooie wandelingen maken in een bijzonder aangename omgeving. Wat houdt je tegen?

 

Langlaufen

Geloof ons, het hoeft niet per se zomer te zijn om buiten te sporten! Ook in de winter kun je buiten erg actief zijn: langlaufen is daar een mooi voorbeeld van. Langlaufen is bovendien niet alleen perfect om je uithoudingsvermogen te trainen, je trekt ook door adembenemende landschappen. Geniet ervan!

 

Trekking

Je hoeft niet altijd in spelvorm te sporten om leuke momenten te beleven en je hartslag op te drijven. Trekking, dat is frisse lucht inademen, genieten van een betoverende natuur en met plezier kilometers lang onderweg zijn. Onthoud wel dat een veldfles met water en goede wandelschoenen onmisbaar zijn!

 

Oriëntatieloop

Ren je graag rond als een bezetene maar denk je toch na over waar je uiteindelijk naartoe gaat? Dan is oriëntatieloop ongetwijfeld je ding. Met je kompas in de hand moet je een aantal verborgen controlepunten op verschillende afstand van elkaar zien te vinden zodat je het parcours zo snel mogelijk kan afleggen. Probeer niet verloren te lopen!

Teamsporten 

Beachvolleybal

Een strand met fijn zand, het geluid van de golven en de zon die je huid lichtjes verbrandt: ook jij zal niet aan een partijtje beachvolleybal kunnen weerstaan! Deze sport voor vier personen valt erg in de smaak bij strandgangers en laat je een leuke namiddag met vrienden beleven.

 

Baseball

Baseball is in België misschien niet zo bekend, maar in de Verenigde Staten is het een nationale sport. Je moet het zeker eens proberen, er zijn heel wat verschillende regels en spelvormen mogelijk. Een voetbalveld, een paar maten en een bat, meer heb je niet nodig!

 

Ultimate frisbee

Wie heeft er niet eens met een frisbee gespeeld op een mooie zomerdag? Ultimate frisbee is de meer sportieve variant die je in alle mogelijke richtingen laat lopen. Bovendien loop je geen enkel risico omdat contact strikt verboden is.

 

Beach soccer

Net als bij beachvolleybal (zie hierboven), heeft beach soccer alles in huis om je een leuke tijd te laten beleven. Beach soccer is zwaarder dan je denkt! Het zand maakt de sport intensiever en je hebt heel wat techniek nodig. Toch mag een partijtje beach soccer niet ontbreken tijdens je zomervakantie.