WELKE GOLFCLUB VOOR WELKE AFSTAND?

Welke golfclub voor welke afstand?

Een handige tabel zoat je nooit meer hoeft te twijfelen welke club je moet kiezen volgens de afstand tot de hole!

Een afstand van 145 m overbruggen… welke club moet ik dan pakken?
Vaak sta je te twijfelen boven je golftas omdat je bang bent dat je bal niet ver genoeg komt of net over de green vliegt.

WELKE GOLFCLUB VOOR WELKE AFSTAND?

1/ Hoe kies je de juiste golfclub?

Van beginner tot fanatiek golfspeler of -speelster, iedereen kent de situatie. Kijken en nog eens kijken naar de bal, naar de vlag, naar je tas … Dat moment wanneer je last hebt om de knoop door te hakken en maar niet kan kiezen tussen een 9 ijzer of een pitching wedge.  In zo'n geval is het belangrijk dat je weet welke afstand je kan slaan met welke club. De afstanden variëren enorm, afhankelijk van de swing en het niveau van de speler, maar in dit artikel vind je alvast de gemiddelde afstand voor iedere club van je tas.

Opletten dus, de afstanden in de tabel zijn gemiddelden en geven niet noodzakelijk je werkelijke afstand weer. Wie weet heb je een portie geluk met je 7 ijzer of verlies je al je snelheid als je met je driver in de hand voor de tee staat!

WELKE GOLFCLUB VOOR WELKE AFSTAND?

2/ Gemiddelde afstand in meter per golfclub 

Ook hier weer opletten: een grote afstand is niet automatisch synoniem met een betere score. Het is cruciaal dat je op je gevoel afgaat als je je club in de hand hebt. Als je goed bent in short game, waarom zou je dan het lot tarten en met een wood de green proberen te bereiken? Adem diep in en neem de juiste stand in voor een approach.

Of je nu meer van het voorzichtige type bent of best wel wat risico durft nemen, stop deze tabel in je tas voor het geval je twijfelt op de baan of wanneer je slag echt heel nauwkeurig moet zijn op de practice.

3/ Hoe bepaal je jouw gemiddelde afstand per golfclub?

De leukste manier om hierachter te komen, is met al je clubs naar de dichtstbijzijnde golf practice te trekken. Mik op de doelen en noteer welke afstanden je haalt met iedere club. Wees eerlijk met jezelf! Een geweldig goed gelukte slag waarmee je je eigen record verpulvert telt niet als gemiddelde afstand!

Nu je alles weet over de gemiddelde afstand van iedere golfclub kan je goed voorbereid de golfbaan op!

Onze golftips

Hoe plant je een golftee in de grond?

Hoe plant je een golftee in de grond?

Ontdek de tips van Inesis om je golftees perfect in de grond te platen voor elke afslag!