Unselected
sport concentratie

Welke sporten voor de concentratie?

Bepaalde sporten zijn echter efficiënter dan andere om te werken aan de concentratie. 

Unselected

Om succesvoller te zijn op school of op het werk is sport een geweldig hulpmiddel om je concentratievermogen te vergroten. Welke sport je ook kiest, ze zal je helpen om de gedachten vrij te maken en alle spanningen los te laten.

Unselected
Yoga, topsport voor concentratie

Yoga, topsport voor concentratie

Het is geen toeval dat yoga regelmatig bovenaan prijkt in lijstjes met sporten die het concentratievermogen aanspreken. Niet alleen het lichaam wordt doeltreffend aan het werk gezet (versteviging spiermassa, flexibiliteit …), yoga traint ook je geest op een zeer doeltreffende manier: leren je helemaal leeg te maken, je te concentreren op je gewaarwordingen, de eindeloze gedachtestroom te onderbreken... Gaandeweg zal het beoefenen van yoga een meer dan voordelig effect hebben op je dagdagelijkse concentratie.

Unselected
tennis concentratie

Tennis

De befaamde tennisser André Agassi gaf het zelf toe: tennis spelen is een echte mentale hel, en een van de moeilijkste sporten voor je hersenen. Niet alleen moet je de tactische plannen van je tegenstander kunnen doorzien, je moet ook zelf het spel naar je hand kunnen zetten volgens en ondanks je vorm van de dag, je gewaarwordingen, je gedachten, je frustraties … Je concentratie wordt met andere woorden zwaar op de proef gesteld.

Unselected
golf concentratie

Golf

Wie golf speelt, een sport die een uitstekende conditie en staalharde spieren (vooral in de rug) vereist, zal zijn concentratievermogen zeker ontwikkelen. En dat zal nodig zijn om een balletje te putten in een gat dat niet veel groter is, op enkele meters van waar je staat!

Unselected
boogschieten concentratie

Boogschieten en darten

Minstens even moeilijk voor de hersenen als een bal in een gat putten: een pijl schieten naar de roos van een doel, minstens 18 meter verder. Wees gerust dat je concentratievermogen efficiënt zal worden getraind. Je kan ook rustiger beginnen met darts: ongeveer hetzelfde opzet, maar dan zonder boog!

Unselected
dans concentratie

Dans

Er zijn weinig sporten die mentaal nog veeleisender zijn dan dans. Je moet fysiek in topvorm zijn, maar ook zeer aandachtig: een choreografie onthouden en perfect uitvoeren op muziek is geen sinecure.

Welke sport uit deze lijst ga jij kiezen? Beoefen je een andere sport waarvoor je je concentratie nodig hebt? Laat het ons weten!