AQUAGYM VOOR SLANKE BENEN

We hebben allemaal een gemeenschappelijke vijand: cellulite. Je wilt af van die sinaasappelhuid? Om dat met sporten te bestrijden en te doen wegsmelten, zijn er geen duizend manieren, maar wel één die heel doeltreffend is: aquagym.

Waar wacht je dus nog op om in het water  te springen!

Slanke bennen aquagym

DE VIJAND VAN CELLULITE

Aquagym is een uitstekende remedie tegen cellulite. Door de bewegingen die je in het water doet snel na elkaar uit te voeren, krijg je het effect van een drainerende massage. De druk van het water staat gelijk met een continu massage-effect voor de huid.

Door tijdens een les de  oefeningen  na elkaar uit te voeren, gaat je hartslag omhoog en wordt je bloedsomloop gestimuleerd. Zo wordt het proces van cellulite stopgezet en naarmate je meer  sessies doet, zal de cellulite wegsmelten. Aquagym vermindert niet alleen cellulite maar voorkomt ook het ontstaan ervan.

Aquabike is een van de aquasporten die geschikt is om cellulite te bestrijden en de spieren van de benen te versterken, met name de spieren van dijen en  billen. Bij deze sport worden immers voornamelijk de  benen aan het werk gezet. Het omvat alles van een echte fietstraining: simulatie van beklimmingen, afdalingen, sprints, meer naar achteren op het zadel, staand klimmen ... De sport is ideaal voor een goede bloedsomloop en voor mensen die last hebben van zware benen of om een sinaasappelhuid te doen verdwijnen.

Je hebt het begrepen, een van de voordelen van aquagym is dat het een prima manier is om de strijd aan te binden tegen cellulite ! Ik heb voor jou 3 oefeningen  geselecteerd die je alleen of met anderen samen kunt doen voor mooie slanke benen.

slanke_benen_exercice_vrouw_aqaugym

BEEN ZIJWAARTS HEFFEN

Het wordt sterk aanbevolen om gewichtjes te gebruiken voor deze oefening.

Sta rechtop, tot je middel in het water en steun op een voet. Doe een gewichtje om elk been. Het been waar je niet op steunt, breng je gestrekt naar opzij en weer terug. Wissel van been voor een complete training.

Frequentie: Doe 3 sets van 1 minuut met 15 seconden recuperatie. Wissel van been binnen eenzelfde set.

Resultaat: Je traint de binnen- en buitenkant van de bovenbenen, daar waar cellulite verstopt zit. Je zet ook je adductoren aan het werk.

CIRKELS

Verzwaarde enkelbandjes zorgen voor meer weerstand tijdens de oefeningen zodat je spierenharder moeten werken.

Sta rechtop, tot je middel in het water  en steun op één voet, met een hand op de rand van het zwembad en een gewichtje aan elk been. Breng het been waar je niet op steunt gestrekt zijwaarts en maak kleine of grotere cirkels.

Frequentie: Doe 2 sets van 1 minuut zonder recuperatie. Doe een set per been.

Kleine tip: Als je je billen nog meer wilt trainen, breng je het gestrekte been achter de as van je lichaam

Resultaat: Je belast je billen en de binnenkant van je bovenbenen meer.

HIELEN-ZITVLAK

Ook voor deze oefening kun je gewichtjes gebruiken om de spiertraining zwaarder te maken.

Sta rechtop, tot je middel in het water en met gewichtjes om je enkels. Ren en zwaai hierbij met je armen en probeer tegelijk met je hielen telkens je zitvlak te raken. Vergeet intussen niet te ademen.

Frequentie: 4 breedtes of lengtes van het zwembad (alles hangt af van je zwembad) zonder stoppen

Resultaat: deze oefening is goed voor de hamstrings, de spieren aan de achterzijde van je bovenbenen

slanke_benen_vrouwen_aquagym

Nu weet je wat je moet doen om te strijden tegen cellulite en voor slanke, strakke en gespierde benen. Dus snel je bikini of badpak aan en het water in!