Hoe koppel je sporten aan meetings?

Sport meets meetings

Met z’n allen op kantoor in een vergaderzaal: zo verliepen meetings anno 2019 en eerder.

Nu thuiswerk de norm is geworden, hangen we maar al te vaak voor het scherm in visio-conferenties. Maar kan het niet anders? Wat als we meetings nu eens combineren met sporten? Zo worden je collega’s van gisteren je sportbuddies van vandaag!

Toegegeven, niet elke sport is natuurlijk even ideaal in combinatie met een vergadering met collega’s. Maar welke dan wel? Hopelijk kunnen we je hiermee wat inspiratie geven:

*Check voor je aan je sportieve meeting begint wel even met hoeveel je tegelijk buiten mag afspreken.

Hoe koppel je sporten aan meetings?

Wandelen

De meest klassieke vorm. Mogelijk doe je dit nu al met je collega’s, of heb je het tenminste al wel eens gedaan. De wandelmeeting is uitgegroeid tot een trend in 2020 en 2021. Niet onlogisch, want het is ontegensprekelijk de makkelijkste sport om te combineren met een vergadering. Wandelen is rustig, aan lage hartslag, en makkelijk om heel de tijd te blijven praten. Zelfs notities nemen is piece of cake. Gewoon met de blocnote, of eventueel op je smartphone of tablet.

Hoe koppel je sporten aan meetings?

Inlineskaten

Lopen had ook gekund, maar wie regelmatig loopt, weet dat de combinatie lopen-praten niet de meest comfortabele is. Dus waarom doe je eens niet zot, en trek je de inline skates aan? De sport zelf wint nog elk jaar aan populariteit en wordt steeds toegankelijker. Ideaal voor meetings in klein comité, bij voorkeur one to one. Super leuk, maar ook niet ongevaarlijk. Draag dus altijd een helm en knie- en elleboogbeschermers. Beter voorkomen dan genezen!

Hoe koppel je sporten aan meetings?

Fietsen

Te weinig vertrouwen in je eigen techniek om aan het skaten te beginnen, dan brengt de fiets mogelijk soelaas voor jullie. Fietsen kan iedereen, alleen het tempo dien je onderling af te toetsen. Notities nemen is - net als bij het inline skaten - quasi onmogelijk, maar voor alles is er natuurlijk een oplossing! Heb je een belangrijk thema aangesneden tijdens de meeting, dan neem je dat stukje gesprek toch gewoon even op met je voice-recorder! Zo wordt die smartphone in je achterzak eens gebruikt voor iets anders dan je ritten te uploaden op Strava …

Hoe koppel je sporten aan meetings?

Leuk ideetje

De moderator deelt bij aanvang van de meeting aan iedereen 1 papierstrookje uit. De bedoeling is dat elke deelnemer gedurende heel de vergadering hier één woord opschrijft dat hij/zij onthouden heeft tijdens de gesprekken. Aan het einde van de meeting voorzie je nog een Q&A uurtje waarbij elk papierstrookje besproken wordt. Zo heb je meteen een zeer efficiënte conclusie van de vergadering, samengesteld door middel van interactie met iedereen. Veel succes!

Hoe koppel je sporten aan meetings?

Padel en tennis

Padel is de voorbije jaren uitgegroeid tot de grootste hype in de sportwereld, maar ook tennissen met collega’s is perfect mogelijk voor meetings tot 4 personen. Maar hoe koppel je dit nu aan vergaderen?! Een voorbeeldje: Team A stelt bij aanvang een vraag aan team B. Bij de volgende kantwissel moet team B met een antwoord komen. Zo is er toch een beetje tijdsdruk, maar kan je toch ook vooral je frustraties uit je lichaam slaan en overgaan in relax modus. Het haalt ook de echte winnaar in jezelf naar boven, altijd goed voor de teamspirit!

Hoe koppel je sporten aan meetings?

Watersporten

Okee, vooral aangewezen in de lente- en zomermaanden, maar ook op het water kan je zeker vergaderen. Waarom probeer je het niet in de kajak of op een stand up paddle-board? Ook hier weer kan je jezelf een speelse deadline opleggen. “Als we aan punt X zijn, moeten we actiepunten hebben voor dit thema”. Opnieuw tijdsdruk, maar op een aangename en ontspannende manier. Let wel op dat je waterdichte zakjes voorziet voor je smartphone, want anders dreigen je notities of opnames letterlijk in het water te vallen!