DEZE YOGAPROPS ZIJN ONMISBAAR VOOR JE HOME PRACTICE

“IN YOGAPOSES IS STABILITEIT EN OPENHEID HET ALLERBELANGRIJKST. HET DOEL IS MINIMALE VERSPILLING VAN ENERGIE ZODAT JE DE FOCUS OP JEZELF KAN LEGGEN.” - JOACHIM MEIRE 

Deze yoga props zijn onmisbaar

FIXING THE BASICS : BASISBENODIGDHEDEN VOOR DE THUISYOGI

Dit zijn de onmisbare props voor een startende yogi 

1 //  Een yogamat is absoluut onmisbaar als je met yoga wil beginnen. Deze yogamat werd ontworpen door echte yogi’s en is aangenaam zacht. De lijn in het midden van de mat helpt om jouw lichaam correct uit te lijnen en in balans te brengen zoals belangrijk is bij oa. de krijgerhouding. De mat is makkelijk te wassen en doordat ze 8 mm dik is, kan ze ook buiten of op een harde ondergrond gebruikt worden. 

Joachim’s favoriet? ~“De easy-to-go travelmat omdat je deze mat kan opvouwen tot een A4-tje en makkelijk kan meenemen onderweg of op reis! Als je de gemeenschappelijke yogamatten in de studio niet zo proper vindt, kan deze mat ook perfect dienen als oplegmat: extra zacht én hygiënisch.”

 

Travel mat

2// Een blokje zorgt voor extra ondersteuning en stabiliteit tijdens de yogasessies. Dit blokje brengt jouw actieve poses meer in balans en kan gebruikt worden als ondersteuning tijdens de bewustwordingsmomenten. Het maakt de oefeningen in het algemeen veiliger en toegankelijker.

Het yogablokje

3// Een yogariem verlengt jouw armen en kan specifiek helpen om bepaalde houdingen aan te nemen en om doelgericht en veilig te stretchen in verschillende poses. Tijdens de zittende voorwaartse buiging bijvoorbeeld kan een riem de minder lenige yogi helpen door deze rond de voeten te leggen en zachtjes aan te trekken. Gebruik van de riem vermijdt ook onnodige spanning in de lage rug.

yogariem

AANVULLENDE ACCESSOIRES VOOR DE GEVORDERDE YOGI 

Als je pijn ervaart aan je knieën en/of polsen tijdens bepaalde poses, dan kan de Yoga Pad zorgen voor meer steun en extra bescherming. Ook een yogadeken biedt opgevouwd extra ondersteuning tijdens bepaalde houdingen en beschermt de gewrichten. Het houd je ook aangenaam warm tijdens relaxatiemomenten aan het einde van de sessies. Joachim raadt ook het gebruik van bolsters aan. Dit zijn goed gevulde, rolvormige kussens die je kan gebruiken tijdens de openingshoudingen en het stretchen. De uitneembare vulling zorgt ervoor dat je het kussen perfect kan afstemmen op jouw lichaam. ~~Gouden tip van Joachim: “Als je van nature niet lenig bent, dan kan dit soms een drempel vormen om yoga uit te oefenen of het de nodige frustraties oproepen.” Daarom raadt Joachim aan met een foam roller te werken en deze zeker drie maal per week te gebruiken. “De foam roller bewerkt het bindweefsel en zorgt ervoor dat je langzaamaan leniger wordt.” Een extra duwtje in de rug dus wanneer lenigheid geen vanzelfsprekendheid voor jou is.

 

~Helemaal klaar voor jouw eerste YogaTele les?~Ready, set, namasté!~ 

Yoga pad

THUISYOGA MET DE JUISTE BEGELEIDING

Je hebt beslist, je volgende yogasessie wordt er eentje in je eigen huis. Maar je mist net genoeg ervaring om een hele sessie te vullen met de juiste poses? Het online yogakanaal 'YogaTele" is er speciaal voor jou. Yoga tele werd opgericht door de ervaren yogadocenten en Yoga by Decathlon ambassadeurs Joachim Meire, Mounira Bazzi en Katherine Walker. De methodiek van het lesgeven hebben ze al jarenlang in de vingers, dus aan expertise geen gebrek! 

Het doel van YogaTele? Yoga toegankelijk en veilig uitvoerbaar maken voor iedereen aan de hand van heldere instructies en goede begeleiding. Nieuwe yogi’s kunnen verschillende yogastijlen en meditatieoefeningen uitproberen, voor beoefenaars met meer ervaring zijn deze reeksen een aanvulling op de lessen in de studio. Mondelinge begeleiding doorheen de verschillende poses staat centraal, waardoor jij je volledig kan focussen op jezelf en mindful kan bewegen. De online lessen variëren tussen de 10 en 45 min. en beslaan heel uiteenlopende yogastijlen. Voor ieder wat wils dus! ~ 

Thuisyoga met de juiste accessoires

Wie is Joachim Meire ? 

Joachim Meire is yogadocent en Decathlon ambassadeur. Hij startte zelf met yoga in 1999, ondertussen leidde hij al meer dan 500 yoga teachers op in zijn eigen yoga teacher training. Joachim is mede-auteur van het boek “Yoga met Evy”, organisator van Yogaland Festival en oprichter van Yogatele.be. Op dit online yogaplatform kun je terecht voor gratis yogalessen, zodat je thuis in je vertrouwde omgeving kunt oefenen. 

Joachim Meire