comment-choisir-tente

Kamperen, trekking... hoe je tent kiezen?

Hier vind je al onze tips om de tent te kiezen die het best beantwoordt aan je noden tijdens je trektocht of kampeeruitje.

Er bestaan ontelbaar veel modellen van tenten, allemaal met hun eigen voor- en nadelen al naargelang het doel waarvoor ze zijn ontworpen: lichtheid, plaats, montagegemak ... Hier vind je al onze tips om de tent te kiezen die het best beantwoordt aan je noden tijdens je trektocht of kampeeruitje. Op vakantie, tijdens het backpacken, in het weekend ... Je tent hangt af van je gebruik! Op deze pagina vind je verschillende criteria die je helpen bij het kiezen van een tent die het best is aangepast aan jouw noden: het gewicht en de compactheid, het aantal personen, de manier van opzetten.

Team trekking of camping?

Voordat we ons verdiepen in de keuze van de perfecte tent, is het essentieel om twee belangrijke buitenervaringen te onderscheiden: trekking en kamperen. Terwijl trekking je uitnodigt om steile paden te bewandelen en wilde landschappen te verkennen gedurende meerdere dagen, biedt kamperen een comfortabel toevluchtsoord voor statische verblijven midden in de natuur. Deze twee unieke avonturen vereisen verschillende eisen als het gaat om het kiezen van een tent.

 • kampeertent

  Of ben je eerder een kampeerder?

  Wil je je tent opslaan op een vaste plek of beschik je over een vervoersmiddel om je te verplaatsen? Dan is een kampeertent de ideale keuze. Er zijn verschillende modellen op de markt. Aan jou om een model te kiezen in functie van het aantal slaapplaatsen en de manier van opzetten. 

 • trekkingtent-rugzak

  Ben je een trekker?

  Ben je op zoek naar een lichte tent die je kan meenemen in je rugzak? Lichte en compacte trekkingtenten zijn ideaal als je voor meerdere dagen op bivak vertrekt. Ze zijn praktisch om op te stellen, af te breken en tweepersoonstenten wegen doorgaans minder dan twee kilo.

Kleine groep of grote stam?

Het aantal mensen dat de tent zal gebruiken, is een bepalende factor bij het kiezen van de grootte. Van individuele tenten tot familietenten die plaats bieden aan maximaal acht personen, zorg ervoor dat je een tent selecteert met voldoende ruimte voor alle bewoners, evenals voor het opbergen van hun spullen.

 • quechua-tent-acht-personen

  Ben je met een grote groep?

  De 4- tot 8-persoonstenten hebben een grote leefruimte, een of meerdere aparte slaapcompartimenten en veel opbergruimte. De ideale oplossing als je op zoek bent naar een tent met veel ruimte waarin je kan genieten van hetzelfde comfort als bij je thuis.

 • quechua-tent-3-personen

  Ben je met een kleine groep?

  Onze tenten tot 3 personen hebben één enkel slaapcompartiment. Sommige zijn voorzien van een aparte plek om je spullen op te bergen, zo kan je genieten van iets meer ruimte. Deze tenten zijn de ideale oplossing als je rondtrekt.

'Onder de douche'!

Wist je dit?

De waterdichtheid en windbestendigheid van je tent zijn essentieel voor zorgeloze nachten! 

Bij Quechua zijn alle tenten ontworpen om weer en wind te trotseren.

Ze werden ontworpen aan een reeks testen in de windtunnel om te verzekeren dat ze kunnen weerstaan aan windstoten van 50 km/h tot 90 km/h. Ze gaan eveneens 'onder de douche' om te garanderen dat geen enkele druppel water in de tent binnenkomt na 4 uur onder 200 liter water/uur/m². 

Welk type structuur past het beste bij jouw visie op avontuur?

Er zijn verschillende soorten tentstructuren, waaronder de 2 Seconden tenten, de tenten met boogconstructie en de opblaasbare tenten. Elk heeft zijn voordelen en nadelen qua montagegemak, compactheid en stabiliteit. Kies degene die het beste aansluit bij jouw voorkeuren en kampeerervaring.

 • opblaasbare-tent-rol-pomp-quechua

  Opblaasbare tenten

  Oblaasbare tenten zijn twee tot drie keer sneller op te zetten dan de tenten met bogen. Enkele keren pompen (bijvoorbeeld met onze rode handpomp 5,2 liter) en klaar! Ze zijn gemakkelijker op te zetten en hebben ook grotere leefruimtes. En ze zijn bijna even snel weer af te breken.

 • 2-seconds-tent-quechua

  2 Seconds-tenten

  Je kent ze wel! De 2 seconds-tenten die in een oogwenk opgezet zijn. Het plooisysteem werkt al bijna even snel, zodat je zelfs bij het afbreken tijd kan winnen. Het nadeel? Ze neemt meer plaats in dan andere tenten.

 • tent-bogen-arpenaz

  Koepeltenten

  Een koepeltent stel je dan wel minder snel op dan een opblaasbaar exemplaar, maar ze biedt een betere verhouding tussen compactheid en lichtheid. De prijs ligt ook iets lager dan een opblaasbare tent.

fresh&black-tent-quechua-technologie

Fresh & black-technologie voor meer comfort

Twijfel je nog een beetje? Hier volgt nog dat laatste duwtje in de rug om je te helpen bij je keuze! Ben je het beu om al bij het krieken van de dag wakker te liggen en te puffen in je tent bij volle zon, dan raden we je aan om te kiezen voor de Fresh & Black-technologie. Dankzij deze innovatie, bedacht door de teams van Quechua, slaap je elke nacht als een roos! De Fresh-stof reflecteert de zonnestralen en garandeert zo een aangename temperatuur in je tent (een verschil van 17°C in vergelijking met andere tenten). De Black-stof zorgt er dan weer voor dat het op elk moment van de dag donker is in je tent

Comment choisir sa tente de camping et de trekking ?

Kopen of huren: de beslissing hangt af van het gebruik

Bij het kiezen tussen het kopen en huren van een tent, is het belangrijk om rekening te houden met je kampeergewoonten en je budget. Als je een fervent liefhebber bent van het buitenleven en regelmatig kampeert, is investeren in een kwaliteitstent een verstandige keuze die je vele avonturen zal vergezellen. Echter, als je nieuwe modellen wilt uitproberen of slechts af en toe kampeert, kan huren een handige en economische optie zijn.

Of je nu een ervaren avonturier bent of een nieuwkomer die op ontdekkingstocht is, de keuze van de perfecte tent is een cruciale stap voor onvergetelijke outdoorervaringen. Met deze tips en onze hoogwaardige producten van iconische merken, ben je klaar om nieuwe hoogten te bereiken in je sportieve avonturen. Dus bereid je voor op onvergetelijke momenten onder de sterrenhemel met de ideale tent aan je zijde! 🏕️✨

teaser

Kamperen kan je leren

Gaan jullie deze zomer voor vakantie in eigen land of bij onze Nederlandse of Franse buren? Waarom dan eens niet kamperen proberen? Met onze tips maak je van de eerste keer in een tent meteen een goede keer.

Hoe check je of je tent in goede staat is voor je gaat kamperen?

Hoe check je of je tent in goede staat is voor je gaat kamperen?

Omdat je bij aankomst op je kampeerplaats niet voor verrassingen wil komen staan, is het zeer belangrijk om de staat van je tent even te controleren voor je vertrekt.

Een glamping tent op een trailer? Ontdek de Quechua Airsecond 4.2 F&B

Een glamping tent op een trailer? Ontdek de Quechua Airsecond 4.2 F&B

Ben jij net als wij gek op kamperen? Bij Decathlon vind je momenteel deze glamping tent (op trailer) met opblaasbare constructie en 2 slaapruimtes.

outdoor mat kiezen

Hoe kies je een slaapmatras voor kamperen?

Hiken in de bergen, een vakantie op de camping of wildkamperen in het bos ... wat je plannen ook zijn, we helpen je de juiste matras te vinden!

Welke campingstoel kiezen?

Welke campingstoel kiezen?

Lees onze tips om de campingstoel te kiezen die je vergezelt tijdens al je avonturen met de tent, met het kampeerbusje of als je gaat picknicken.

Hoe kies je een opblaaspomp voor kamperen - teaser

Hoe kies je een opblaaspomp voor je luchtbed of tent?

Ontdek onze tips om de juiste opblaaspomp te kiezen voor je luchtbed of tent.

Welke opklapbare campingtafel kiezen?

Welke opklapbare campingtafel kiezen?

Je gaat deze zomer kamperen met een busje of tent en zoekt nog een geschikte tafel?

recept-bivak-kampvuur

Handige tips voor de kampeerkeuken

We delen hier al onze kleine tips om makkelijk te koken op de camping, door alle essentiële vragen voor je comfort en veiligheid van een antwoord te voorzien: hoe bewaar je je voedsel, hoe kook je ze,...