Hoe kies ik bokshandschoenen ?

Bokshandschoenen worden gebruikt om zowel de handen van boksers te beschermen maar ook om het lichaam van de tegenstander te beschermen. Door bokshandschoenen te gebruiken kun je nare blessures voorkomen. Wil je tips voor het kiezen van de juiste bokshandschoenen, ontdek ze dan snel !

cc gant de boxe

De keuze van bokshandschoenen is gebaseerd op je ervaring of niveau (beginner, gevorderde). Er zijn 2 criteria die de keuze voor de juiste bokshandschoenen bepalen. 1. De afvoer van zweet en de weerstand van de handschoen. Volg de gids en ontdek alles over bokshandschoenen.

Het niveau van de bokser

Als je net met boksen begint en 1 keer per week traint dan ben je nog in de oriënterende fase. Wij adviseren om dan een handschoen te kiezen die goede ventilatie biedt en dus is voorzien van ademend materiaal zoals gaas of een micro geperforeerd materiaal.

Wanneer je al wat meer ervaring hebt en je traint 2 tot 3 keer per week dan is super belangrijk om hier ook je bokshandschoenen naar te kopen. Je bent regelmatig aan het sparren of actief op de bokszak dus je handschoenen moeten voorzien zijn van een dikke coating. Dit kan een coating van leer of synthetisch leer zijn. Naar verloop van tijd zullen je handschoenen slijten, met name op de plaatsen waar ze veel impact te verdragen krijgen. Kies daarom een bokshandschoen die tegen een stootje kan en bestand is tegen de wrijving van herhaaldelijke impact

Hoe kies ik bokshandschoenen ?

De maat

De maat van bokshandschoenen wordt uitgedrukt in ounce (afkorting: oz). Deze Engelse maateenheid wordt overal ter wereld gebruikt en oz. geeft het beschermende vermogen van de handschoen aan. Het aantal oz. van de handschoen is aangepast aan het gewicht van de bokser. Kijk hieronder welke maat bokshandschoenen jij nodig hebt:

6 oz: < 50 kg

8 oz: 51 tot 63 kg

10 oz: 63 tot 74 kg

12 oz: 75 tot 90 kg

14 oz & 16 oz: > 90kg

bokshandschoenen_gloves_300_outshock
Hoe kies ik bokshandschoenen ?

Kiu

Onze boks specialist

Om de geur van transpiratie tegen te gaan en ervoor te zorgen dat je handschoenen nog langer meegaan adviseren wij om binnenhandschoenen of boksbandages te dragen.