HOE KIES IK DE JUISTE DRINKFLES OF WATERZAK?

Drinkfles of waterzak? Waarom bestaan er verschillende soorten openingen?

tb-waterfles

In de eerste plaats zijn waterzakken en drinkflessen twee heel verschillende producten. Een waterzak steek je in je rugzak, en je kan er rechtstreeks uit drinken door een drinkslangetje, zonder dat je stil hoeft te staan. De keuze voor een drinkfles is afhankelijk van 3 criteria: het openingssysteem, het volume en het gebruikte materiaal.

TWEE ZEER VERSCHILLENDE PRODUCTEN

Aan de ene kant de drinkfles: veelzijdig. Met verschillende openingssystemen en uit verschillende materialen, afhankelijk van je gebruik.

Aan de andere kant, de waterzak: die steek je in je rugzak en die komt met een drinkslangetje. Je kunt vervolgens direct door het drinkslangetje drinken, zonder dat je stil moet gaan staan. Er bestaan waterzakken met een inhoud van 1 tot 3 liter.

Hoe kies ik de juiste drinkfles of waterzak?

HET OPENINGSSYSTEEM

Standaard schroefdop, snelsluitdop voor 2 handen of een sportdop met drinkslangetje, om te kunnen drinken zonder de fles te moeten kantelen (ideaal voor kinderen)!

gourde-media-2

HET VOLUME

Van een halve liter tot anderhalve liter. Vergeet niet dat je moet rekenen op gemiddeld 1 liter water per volwassene voor een halve dag wandelen.

gourde_media_3

HET MATERIAAL

Drinkflessen worden uit 3 verschillende materialen gemaakt:

Plastic: doorzichtig, duurzaam en niet-isolerend.

Tritan: doorzichtig, onbreekbaar, smaakloos en niet-isolerend.

Aluminium: zeer duurzaam, smaakloos en niet-isolerend. Aluminium drinkflessen zijn aan de binnenkant voorzien van een beschermlaag om rechtstreeks contact met het metaal te voorkomen.

gourde-media-4