HOE KIES IK DE JUISTE GRIP OF OVERGRIP VOOR BADMINTON?

De grip of overgrip is als het ware de tweede huid van je badmintonracket. Elke grip heeft zijn eigen kenmerken (transpiratie afvoeren, steun of grip bieden,...) en biedt je zo optimaal spelplezier. Volg deze gids en kies de grip die het beste bij je past!

grip badminton

De keuze van een grip zal een grote invloed hebben op je spel. Daarom is het belangrijk om die grip te kiezen die het beste bij je past. En die keuze maak je door te bedenken wat je nodig hebt tijdens het spel. 

DE VERSCHILLENDE GRIPS

Er zijn drie verschillende types (over)grip, die we hieronder bespreken. Elk met hun eigen kenmerken, om te voldoen aan jouw verwachtingen en behoeften. 

DE GRIP IN SPONS

De functie van een grip in spons verschilt van die van de meeste andere grips omdat hij eenvoudigweg dient om de transpiratie van je handen af te voeren. Zijn eerste kwaliteit is dus absorptie, door zijn samenstelling in katoen. Bovendien is hij heel zacht. 

GRIPS

De grip verbetert de hechting tussen je vingers en het handvat. Hij zorgt ervoor dat je racket goed in de hand ligt, en vangt bovendien vibraties op. 

DE OVERGRIP

De overgrip maakt je handvat dikker, en zorgt voor een maximale hechting als je je racket vasthoudt. Hij heeft dus dezelfde kwaliteiten als een grip, maar is dunner.