HOE KIES IK DE JUISTE KAMPEERTENT?

Ga je op kampeervakantie en wil je goed voorbereid zijn? Ontdek onze tips en kies de kampeertent die perfect bij je past!

tb-how-choose-camping-tent

Wil je een gezellige en leuke kampeervakantie? Dan moet je de juiste kampeertent kiezen. Het zou zonde zijn je vakantie door een foute keuze te laten vergallen.

Met onderstaande gids vertrek je met een tent die volledig is afgestemd op je behoeften en activiteiten.

HOEVEEL PERSONEN EN WELKE SOORT KAMPEERVAKANTIE?

VOORALEER JE EEN KAMPEERTENT KOOPT, MOET JE JE TWEE VRAGEN STELLEN:

HOEVEEL PERSONEN? ALLEEN, MET Z’N TWEEËN OF MET HET GEZIN?

Op basis hiervan kan je kiezen uit twee categorieën:

- Kleine modellen, zoals een 2 seconds tent.

- Grote familietenten.

KAMPEREN OF TREKKING?

Het is van groot belang om rekening te houden met het soort kampeervakantie dat je voor ogen hebt.

Sommige kampeerders blijven meerdere dagen of zelfs weken op dezelfde plek. Je kampeertent wordt als het ware een tweede thuis. Kies dan een comfortabele tent die je gemakkelijk kan opzetten en afbreken.

Tijdens een kampeervakantie is het altijd gezellig om samen met het gezin of vrienden rond een tafel te zitten. Denk er dan ook aan om een kampeertent met een leefruimte te kiezen.

Als je met het gezin gaat kamperen, is een familietent ideaal omdat ze tussen één en drie slaapcomartimenten bevat.

Als je wat avontuurlijker bent aangelegd en de bergen wil verkennen, kies dan een lichte tent die je gemakkelijk kan meenemen. Je kampeertent moet compact zijn en gemakkelijk te installeren.

EEN COMFORTABELE EN PRAKTISCHE KAMPEERTENT

Een kampeertent moet tegelijk comfortabel en praktisch zijn, onafhankelijk van het type vakantie. Je moet de tent snel en gemakkelijk kunnen opstellen en afbreken. Als je vindt dat het installeren van je tent deel uitmaakt van de charme van het kamperen, kies je het best een tent met een ‘traditionele’ montage. Als je geen minuut wil verliezen, opteer dan voor een 2 seconds tent. Voor wie van nieuwigheden houdt, zijn de opblaasbare tenten dan weer ideaal. Gewoon een handpomp gebruiken volstaat om ze te monteren.

Bij warme temperaturen is het aangenaam om altijd een frisse tent te hebben. Onze Fresh-modellen spelen hier perfect op in. Met het Illumin-systeem blijft je tent dan weer verlicht tot diep in de nacht.

TIPS: Al onze kampeertenten zijn bestand tegen windsnelheden tot 40 km/u, zeg maar windkracht 5, en aan tropische regenbuien tot 200 mm water per uur en per m². Onze Air Seconds-modellen kunnen zelfs windsnelheden tot 60 km/u aan.