HOE KIES IK DE JUISTE POLES VOOR NORDIC WALKING?

Door deze extra voortstuwing wandel je bij nordic walking dan ook vlugger en train je je volledige lichaam.

nordic wandelen poles

Nordic walking is een vorm van dynamisch wandelen waarbij je twee specifieke wandelstokken of poles gebruikt. Met de poles versterk je de natuurlijke beweging van je armen en stuw je je lichaam voort. Door deze extra voortstuwing wandel je bij nordic walking dan ook vlugger en train je je volledige lichaam.

WELK MATERIAAL KIES IK VOOR MIJN POLES?

Poles zijn in het algemeen vervaardigd van aluminium of van composietmateriaal met carbon en glasvezel. We raden je aan om bij je keuze van poles te kijken naar het percentage carbon dat ze bevatten. Hoe meer carbon, hoe minder groot de impact van de trillingen op je gewrichten is en hoe lichter en dynamischer je pole is.

INTENSIEVE NORDIC WALKE

Materiaal van de steel : 80% carbon

Handgrepen : Kurk

Polslussen : Afneembare handstraps

Spikes : Wolfraam

BEGINNENDE NORDIC WALKER

Materiaal van de steel : aluminium

Handgrepen : Plastic

Polslussen : Handstraps

Spikes : Staal

REGELMATIGE NORDIC WALKE

Materiaal van de steel : 50% carbon

Handgrepen : Elastomeer

Polslussen : Afneembare handstraps

Spikes : Wolfraam

WELKE HANDGREPEN KIES IK VOOR MIJN POLES?

Er bestaan verschillende soorten handgrepen voor poles, zodat iedereen een grip kan kiezen die gemakkelijk in zijn handen ligt. We raden je aan om handgrepen te kiezen op basis van je behoeften:

poles_walking elastomeer

MEER GRIP

Kies dan voor handgrepen in elastomeer: elastomeer komt heel vaak voor bij poles en biedt je een uitstekende grip, zodat je handen niet van de handgrepen glijden.

poles_walking plastic

VOORDELIGE PRIJS

Kies dan voor handgrepen in plastic: plastic is gladder, maar is ook voordeliger en toegankelijker voor beginners.

poles_walking kurk

MEER COMFORT

Kies dan handgrepen in kurk: kurk biedt je een goede grip en meer comfort tijdens nordic walking, aangezien het de transpiratie van je handen absorbeert.

WELKE HANDSTRAPS KIES IK VOOR MIJN POLES?

→ kies polslussen met een opening voor je duim.

Poles die uitgerust zijn met polslussen met een extra opening voor je duim (ook wel handstraps genaamd) zijn een must. Zo kun je immers je hand goed openen bij het afzetten: een essentiële beweging bij deze sport. Het is dan ook belangrijk dat deze beweging vlot en gelijkmatig verloopt.

Polslussen zijn:

• Ofwel vast en niet-afneembaar.• Ofwel afneembaar.

Doe je regelmatig aan nordic walking, dan raden we je afneembare polslussen aan die uitgerust zijn met een clip, zodat je je handen gemakkelijk losmaakt van de handgrepen. Zo heb je in enkele seconden je handen vrij om de doppen van de poles vlug te kunnen vervangen afhankelijk van het terrein.

sportievewalk newfeeldragonnes

WELKE PUNTEN KIES IK VOOR MIJN POLES?

Poles voor nordic walking zijn uitgerust met een stalen punt of een punt in wolfraam. Deze materialen zijn immers stevig en duurzaam. Van alle delen van je pole wordt de punt bij nordic walking namelijk het meeste op de proef gesteld, aangezien ze steeds in contact staan met de grond. Je keuze van punten hangt dus af van het terrein waarop je wandelt:

wegen_newfeel

DRASSIG TERREIN

Dan raden we je aan om rechtstreeks met je punten en dus zonder extra doppen te wandelen, aangezien punten beter bestand zijn tegen dit soort terrein. Ben je een regelmatige wandelaar, dan zijn ronde en platte punten die langer meegaan ideaal. Ben je op zoek naar prestaties en meer afzetkracht, dan raden we je poles aan met afgeschuinde punten, zoals de poles Newfeel Propulse Walk 900, om je goed en volledig af te zetten zonder dat je pole uitglijdt.

poles_walking_teerweg

HARD TERREIN

Dan raden we je aan om doppen in rubber op je punten te bevestigen, zoals de doppen voor Newfeel-poles. Zo heb je gegarandeerd grip op asfalt.

Hoe kies ik de juiste poles voor nordic walking?

Séverine

PRODUCTMANAGER NORDIC WALKING

Wij van Newfeel werpen al onze passie in de schaal bij de ontwikkeling van wandelstokken. Vanaf het eerste prototype tot de tests op het terrein doen ontwerpers, ingenieurs en productmanagers er elke dag opnieuw alles aan om elk nordic walkingtochtje tot een onvergetelijke ervaring te maken