shirt mtb

Hoe kies ik een mountainbikeshirt?

.

Je kiest een fietsshirt op basis van 3 criteria: de duur van je geplande fietstocht, de weersomstandigheden en het aantal zakken.

Ben jij op zoek naar een fietsshirt maar weet je nog niet precies waar je op moet letten? Een fietsshirt met of zonder mouwen, met rits of zonder, met of zonder achterzak... Wij adviseren je graag!  

De duur van je activiteit

B'Twin heeft 3 type fietsshirts afhankelijk van de duur van je sportactiviteit.

 • Hoe kies ik een fietsshirt?

  Voor regelmatig gebrui

  Voor ritjes van 1 tot 3 uur kun je het beste een type 500 fietsshirt kiezen, deze is al wat beter aangepast. 

 • Hoe kies ik een fietsshirt?

  Voor intensief gebrui

  Voor fietsactiviteiten langer dan 3 uur kun je het beste een fietsshirt uit de 900-lijn en Aérofit kiezen. Deze fietsshirts zijn aerodynamisch en sluiten perfect aan op het lichaam.

 • Hoe kies ik een fietsshirt?

  Voor af en toe gebruik

  Voor fietsactiviteiten van ongeveer 1 uur, kun je het beste het fietsshirt 100 kiezen. Dit is een comfortabel en wijd model. 

Weersomstandigheden

Voor ieder seizoen een fietsshirt !

 • fresh_weer

  Fries weer

  Kies bij voorkeur voor een warm fietsshirt met lange mouwen. Het shirt moet je natuurlijk warm houden en geen koude lucht doorlaten. Belangrijk is dat het fietsshirt je transpiratie zo goed mogelijk afvoert. Wij adviseren om tijdens intensieve fietstochten ook een omsluitende band op je rug te dragen. 

  Een soepele stof en een nauw aansluitende kraagvoorkomen dat het shirt te los hangt en er lucht binnenkomt. De shirts bij uitstek op dit vlak zijn shirts uit een rekbare stof . Sommige shirts bieden extra's die het comfort van de fietser verhogen. Die behoren dan ook tot de betere modellen.

 • Hoe kies ik een fietsshirt?

  Tijdens warme dagen

  Kies een shirt met korte mouwen die zweet kan afvoeren. 

  Voor extra ventilatie zijn er shirts met een hele en een halve ritssluiting die voorzien zijn van ademende stof aan de binnenkant om transpiratie af te voeren. 

  Speciaal voor lange fietstochten is het belangrijk om een shirt te kiezen die je lichaamstemperatuur op pijl houdt met zoveel mogelijk comfort. Het lichte en technische materiaal zal hier absoluut aan bijdragen. 

Het aantal zakken

Als je spullen wilt meenemen tijdens je fietstocht dan kun je deze eenvoudig in je zakken kwijt. Je kan makkelijk iets te drinken of te eten meenemen zonder een ongemakkelijke rugzak te dragen. Bovendien zijn de rits zakjes erg handig om je sleutels of portemonnee veilig in weg te stoppen. Je hebt de keuze uit fietsshirt met 2 tot 5 zakken, waarvan vaak 1 afsluitbaar en waterafstotend en 1 voor afval

Hoe kies ik een fietsshirt?

Chloé

Tijdens het mountainbiken heb je extra bescherming nodig. Doordat je vaak dicht langs bomen, struiken en andere vegetatie zal rijden kan je fietsshirt hierdoor snel slijten. Kies daarom een slijtvaste stof. Ook kunnen verstevigingen rondom de schouders handig zijn wanneer je van plan bent om een rugzak te dragen.