Unselected
Hoe kies ik een golfbal?Inesis Decathlon

Hoe kies ik een golfbal?

Zacht of hard, twee- of drielagig, wit of gekleurd? Waar moet je op letten wanneer je een golfbal kiest?

Unselected

Een golfbal kiezen doe je in functie van je spelniveau. Hou er rekening mee dat alle ballen gemaakt zijn om ver te gaan. Kies daarom voor een bal die je op de baan veel spelplezier bezorgt.

Unselected
Hoe kies ik een golfbal?Inesis Decathlon

Ben je een beginner?

Dankzij de zogenaamde 2 piece balls met een eenvoudige constructie kan een beginnend golfer probleemloos voldoende lengte in zijn slagen krijgen.

Alle beginners zijn door die fase gegaan dat ze hun bal meer in het water of in de struiken zagen belanden dan elders. Dankzij hun redelijke prijs kost een rondje op de baan je alvast geen fortuinen. 

De 100-reeks van ons golfmerk Inesis is uitermate geschikt voor jou.

Unselected
Hoe kies ik een golfbal?Inesis Decathlon

Ben je een gevorderde speler?

Een goede baltoets helpt een gevorderde speler (handicap tussen 30 en 15) om zich in zijn element te voelen. Het contact met de club is heel aangenaam wanneer de bal zacht is.

De kern en de toplaag zijn specifiek ontwikkeld om een zacht contact te geven. Qua spelgevoel zijn deze ballen dan ook echt top.

De 500-reeks van ons golfmerk Inesis is uitermate geschikt voor jou.

Unselected
Hoe kies ik een golfbal?Inesis Decathlon

Heb je veel ervaring?

Een heel ervaren golfer (handicap van minder dan 15) wil graag zijn afstanden kunnen controleren, zeker wanneer hij moet putten. De kwaliteit waarmee hij slaat, of dus zijn vermogen om de bal perfect te raken, geeft hem op de green sturing over de bal. 

De tussenlaag in Surlyn gecombineerd met een toplaag in urethaan levert de speler bij het putten een maximum aan backspin op, terwijl de bal in elk onderdeel van het spel toch zacht blijft aanvoelen.

De 900 Tour-reeks van ons golfmerk Inesis is uitermate geschikt voor jou.

Unselected
Kleur ballen Inesis golf

Welke kleur wil je dat je bal heeft?

Je eigen zicht, het terrein en het seizoen waarin je speelt zullen bepalen welke kleuren van bal je makkelijker gaat opmerken.

Vergeet niet dat je op de baan staat om je te ontspannen en je zoveel mogelijk te amuseren. Ga dus voor de bal die er voor jou echt uitspringt! 

Unselected
Unselected
Hoe kies je de uitrusting om bij het golfen afstanden te meten?

Guillaume

Productchef voor inesis

ballen en accessoires

Wist je dit?

Ballen zijn meestal genummerd van 1 tot 4. Zo kun je ze makkelijker herkennen op de golfbaan. Zeg bij het begin van een wedstrijdje wat het merk en het nummer is van de bal waarmee je gaat spelen.