HOE KIES IK EEN KAJAK ?

Met ons huismerk ITIWIT wordt varen een waar genot. Wat kano's en SUP boards betreft, bieden wij een gevarieerd aanbod. Bij je eerste aankoop is het verstandig om de verschillende mogelijkheden te vergelijken. Ben je op zoek naar een kano, kajak of sup board? Opblaasbaar of met harde romp? Voor op zee of voor op rivieren? ITIWIT helpt je bij het maken van de juiste keuze !

kayak-comment-choisir

Een opblaasbare kajak of kajak met harde romp kies je afhankelijk van je gebruik :

HET AANTAL PERSONEN

Je hebt de keuze uit kajaks van verschillende formaten. Je kunt er voor kiezen om alleen te gaan kajakken maar het is natuurlijk ook mogelijk om met vrienden of familie het water op te gaan.

Wij hebben bij Decathlon kajaks voor 1-3 personen. 

kajak_2_personen_itiwit

DE GEBRUIKSDOELEINDEN BIJ KAJAKKEN

Itiwit onderscheid 3 verschillende manieren van kajakken :

kajak_regulier_itiwit

TOURKAJAKKEN

Voor tochten van een dag of langer adviseren wij een wat smallere en geprofileerde kajak. Dit type kajak heeft minder weerstand en glijdt beter over het water. Let op, ook met dit type kajak is het belangrijk om veilig te kajakken en je mag zeker niet vergeten om een zwemvest aan te trekken.

kajak_vissen_itiwit

KAJAKKEN EN VISSEN

Je gebruikt je kajak vooral voor het vissen. Meestal zul je niet verder dan 300 meter uit de kust of oever komen en je hebt een comfortabele en stabiele kajak nodig met voldoende opslagcapaciteit. 

kajak_occasionele_itiwit

KENNISMAKING EN VOOR WIE AF EN TOE GAAT KAJAKKEN

Je maakt af en toe een tochtje met de kajak, van korte duur (30 min. tot 1 uur). Je kunt het best kiezen voor een kajak die stabiel is, met andere woorden een breed en plat model.

Belangrijk: Om veilig te kajakken mag je zeker niet vergeten om een zwemvest aan te trekken.

OPBLAASBAAR OF MET HARDE ROMP ?

Ben je op zoek naar een compact model dat je gemakkelijk kunt vervoeren, kies dan voor een opblaaskajak. Wil je vooral stevigheid, kies dan voor een kajak met harde romp.

kajak_stijf_itiwit
diego

DIEGO

Productmanager kajaks

Om het genot en de vele voordelen van kajakken en suppen voor iedereen toegankelijk te maken, bedenkt en ontwikkelt het merk Itiwit producten die je leven zowel op als uit het water, aangenamer maken. Ze zijn gemakkelijk op te bergen, te vervoeren, compact en licht... Met Itiwit ben je zeker van een heerlijke tijd op het water. In onze winkels en op onze website vind je alle nodige aanwijzingen om de juiste maat te kiezen.