chemise pour cheval

Hoe kies ik een paardendeken voor buitengebruik?

Er bestaan veel verschillende paardendekens en deze zijn te gebruiken voor verschillende doeleinden. Ontdek de collectie !

Er bestaan veel verschillende paardendekens en deze zijn te gebruiken voor verschillende doeleinden afhankelijk van de levensomgeving, de trainingsdoeleinden en de weersomstandigheden waarin het paard zich bevind. Decathlon geeft je tips bij het kiezen uit ons ruime assortiment. De keuze van een deken is gebaseerd op de levensomgeving, de trainingsdoeleinden en de weersomstandigheden waarin het paard zich bevind. Een deken kan beschermen tegen regen, kou en insecten, tevens kan een deken gebruikt worden bij de cooling down na een training.

Hoe kies ik een paardendeken voor buitengebruik?

Het gebruik

Een paard beschermen tegen milde kou:~Een katoenen deken of een fleecedeken zal perfect zijn bij milde kou. Deze deken zal ideaal zijn tijdens het voor- en najaar en bij koele zomeravonden. Ook kan een deken van katoen of fleece nuttig zijn als dunne deken in de winter.

~Een paard beschermen tegen de kou, wind en regen:~Een outdoordeken is waterdicht en daardoor perfect voor paarden die overdag en/of ‘s nachts buiten staan. Deze deken beschermt een paard tegen de kou, wind en regen. Een outdoordeken kan verschillende diktes van voering hebben.

Een outdoordeken met een voering van 200 gram en minder wordt gebruikt bij slecht weer en wanneer het iets frisser wordt buiten. Een deken met een voering van 300 gram of meer is geschikt in de winter wanneer het erg koud is.

Een paard krijgt van nature een wintervacht, maar ook dan kan een paard het te koud hebben, houdt het paard goed in de gaten. Wanneer een paard geschoren is moet het paard een deken op. Het mogelijk om een neck-cover vast te maken aan het deken voor optimale bescherming bij slecht weer.

Een paard beschermen tegen koude tocht: ~Wanneer je een paard gewassen of flink getraind hebt is het paard nat, een nat paard moet beschermd worden tegen tocht, anders kan het paard kou vatten. In deze situatie is een zweetdeken van fleece de beste oplossing. Aan sommige modellen zit een hals vast: een “full neck”, deze beschermt ook de nek van het paard tegen tocht.

Een paard beschermen tegen insecten: ~Voor paarden die zeer gevoelig zijn voor insecten en hun steken blijft het vliegendeken met neck cover (halsbescherming) van luchtige stof (honingraat of mesh) de beste optie. Dit maakt het mogelijk het hele lichaam van het paard te beschermen; zeer praktisch, zeker bij zomerdermatitis.~Om te voorkomen dat paardenvliegen de oren van hun rijdier komen prikkelen, gebruiken sommige ruiters een oornetje. Het vliegenmasker van honingraat is erg doeltreffend om de ogen en de oren van het paard te beschermen. Het wordt vastgezet met zelfklevende stroken en er hoeft geen halster voor gebruikt te worden, vooral handig voor paarden in de weide of de paddock. De vliegenfrontriem wordt vastgemaakt aan een hoofdstel of halster om de ogen van het paard te beschermen, of hij nu in de weide staat of bereden wordt. Er bestaan echter ook verschillende vliegenfrontriemen die enkel bedoeld zijn voor paarden in de weide en aangebracht kunnen worden zonder halster.

fleecedekens_beige_fouganza

Kies de juiste maat

Het is belangrijk om te controleren of de grootte van het paardendeken geschikt is voor je paard om zo het comfort te garanderen en je paard voldoende te beschermen.

Audrey, Chef de produit Fouganza

Audrey

Productmanager fouganza

Welk model je ook kiest, zorg ervoor dat het is uitgerust met bandjes waarmee het deken goed blijft zitten wanneer je het paard alleen gaat laten.