skateboard_decathlon_comment_choisir_sa_planche_de_skate_?

Hoe kies ik een skateboard?

Van een skateboard voor beginners~ tot een meer technisch skateboard voor ~gevorderden...

Er is een skateboard voor elk niveau.

Maar hoe maak je nu de juiste keuze?

Beginnende skaters breken zich vaak het hoofd ~over de aankoop van hun eerste skateboard. Decathlon wil je graag helpen om de beste keuze te maken.

In dit artikel leggen we je uit waar je rekening mee moet houden.

Ten eerste moet je een onderscheid kunnen maken tussen skateboards ~voor beginners en technische skateboards voor gevorderden.

Je niveau

Decathlon biedt drie verschillende skateboards naargelang je niveau:

 • skateboard voor beginners

  Voor kinderen

  “Ik leer mijn balans te vinden”

   

  Een klein en vlak board, geschikt voor kinderen

 • skateboard voor gevorderden

  Voor beginners

  “Ik leer de basis onder de knie te krijgen”

   

  Een stevig deck en lichte concave om mijn eerste tricks te leren 

 • skateboard voor gevorderden

  Voor gevorderde skaters

  “Ik skate bijna dagelijks”  Een gebogen deck voor lastige tricks

Skateboard_découverte_play_120_decathlon

Een skateboard voor kinderen

Deze skateboards zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar die de sport willen ontdekken. Ze leren eerst om recht te blijven staan op een skateboard, daarna om een voet op de grond te zetten om uiteindelijk alleen vooruit te gaan. De oefeningen dienen om de balans te vinden tijdens het rijden en om vervolgens de eerste bochten te maken. Je kunt het een beetje vergelijken met een kind dat leert fietsen.

De skateboards voor kinderen van Decathlon helpen kinderen om hun balans te vinden terwijl ze hun eerste stappen op het skateboard zetten. Het is niet de bedoeling om tricks te doen maar om al spelenderwijs vertrouwen te krijgen bij het afzetten, draaien, stoppen, ... Nadat je kind die technieken onder de knie heeft, kan hij of zij zich op een discipline toespitsen. Denk aan longboard en cruisen voor kleine snelheidsduiveltjes of het traditionele skateboarden met tricks.

Onze skateboards voor kinderen

 • PLAY120

  Play 120

  Het skateboard PLAY 120 is ontwikkeld voor kinderen vanaf 3 jaar. Zijn pluspunten? Het skateboard heeft een kleiner deck, verplaatsbare trucks aan de uiteinden om te voorkomen dat het deck meebuigt met het gewicht van je kleine kampioen. Hierdoor loopt je kind minder risico om te vallen.

  Zodra je kind zich comfortabel voelt, kunnen de trucks verplaatst worden naar het midden van het deck. Hierdoor kan je kind vertrouwd raken met de nose en de tail (de voor- en achterkant van het board) om te leren draaien.

 • PLAY 500

  Miniskateboard

  Het skateboard PLAY 500 is geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar, die al een basis hebben op een klassiek skateboard.

  Het heeft een klein board dat je eenvoudig kunt meenemen.

  De wieltjes en lagers zorgen ervoor dat je kind zich eenvoudig kan verplaatsen. Het risico op vallen is wel aanwezig!

 • MID100

  Mid 100

  Het skateboard MID 100 is ontwikkeld voor kinderen die beginnen met skaten. Kinderen kiezen voor dit board als ze al in balans kunnen blijven en beter willen worden in het rijden, remmen en draaien.

  Dit skateboard is erg stevig en beschikt over een klein aangepast deck. Omdat kinderen niet zo sterk zijn als volwassenen, heeft een korter skateboard een positief effect op het boarden.

Skateboard voor beginners

Skateboard voor beginners

Skateboards voor beginners zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Ze zijn een uitstekende keuze voor iedereen die de eerste tricks wil leren op de verschillende modules van een skatepark.

De modellen van het gamma 'COMPLETE' zijn ontwikkeld en bedacht voor iedereen ouder dan 12 jaar.

De MID 500 is het perfecte board voor beginners. Het is een uitstekend voorbeeld van een stevig en betaalbaar board. Een must-have om nieuwe tricks te oefenen!

Ons gamma voor beginners

 • MID500

  Mid 500

  De MID 500 is een skateboard voor kinderen van 8 tot 12 jaar die in skateparks willen rijden en klaar zijn voor hun eerste tricks.

  De pluspunten? Het aangepaste formaat van 7.75” voor jonge kinderen, wielen van 54 mm met ABEC 5-lagers om meer grip te hebben en eenvoudiger  snelheid te maken.

  En dan hebben we het nog niet gehad over de lage prijs, zodat iedereen kan leren skateboarden.

 • complete 100

  Complete 100

  De  COMPLETE 100 is het volledige board voor beginnende skaters die zich willen perfectioneren.

  De samenstelling van 100% Canadees esdoornhout zorgt voor een goede 'pop' om tricks te doen.

  De ABEC 7-lagers en de harde wieltjes laten je vlot snelheid maken.

  Het board heeft een medium concave en meet 8” waardoor het zeer veelzijdig is.

 • COMPLETE 500

  Complete 500

  De COMPLETE 500 is ontwikkeld voor de beginnende of gevorderde skater, ouder dan 12 jaar, die het leuk vindt om te skaten op straat en op de modules of ramps van het skatepark.

  De zeven lagen hout uit 100% Canadees esdoornhout zorgen voor een goede 'pop' om tricks te doen.

  Het board beschikt over harde wielen (101A), perfect voor street en skateparks uit beton.

  De Fury evo 2-trucks maken dit board wendbaarder in bochten en tijdens het doen van tricks.

Skateboard voor gevorderden deck 100 decathlon

Skateboard voor gevorderde skaters

De gevorderde skater is een rider die al enkele maanden, zelfs enkele jaren skateboardt. Meestal staat hij of zij meerdere keren per week op het board. Het materiaal zal dan ook sneller verslijten. Ervaren skaters grijpen dan ook terug op reserveonderdelen: deck, trucks, wielen, lagers, ... Naast volledige skateboards ontwikkelt Decathlon daarom zijn eigen decks om het beste glijvermogen te bieden voor een ongelofelijke prijs.

De grootte van het deck is belangrijk omdat de gevorderde skater een voorkeur zal hebben voor street, park en/of carving. Skaters die in een bowl skaten hebben de neiging om een maat boven 8.25” te kiezen, terwijl een street-skater zal kiezen voor een minder breed board, vanaf 7.75”.

Uiteraard is dit slechts een indicatie. Een gevorderde rider zal na verloop van tijd voor zijn eigen configuratie kiezen. De grootte van de voeten, de lengte van de persoon en het lichaamsgewicht zijn ook factoren om rekening mee te houden.

 • deck 100

  Deck 100

  DECK 100 is een deck voor gevorderde skaters die regelmatig hun materiaal willen vervangen. Hun deck verslijt immers sneller omdat ze vaak gaan skateboarden.

  Het is een deck met een klassiek 'popsicle'-model. Het is gemaakt van zeven lagen Canadees esdoornhout. Het deck is verkrijgbaar in vijf maten (7"75", 8", 8"25, 8"5, 8"75) zodat elke rider een passend exemplaar vindt. Kleinere decks worden meestal gebruikt voor technische tricks en street; grotere decks zijn dan weer eerder geschikt voor carving; decks van 8"25 en 8"5 zijn veelzijdig.

  Deze decks worden ook "nude"-decks genoemd vanwege hun minimalistische design. Hierdoor zijn ze zeer toegankelijk en kunnen onderdelen eenvoudiger vervangen worden.

 • deck 120

  Deck 120

  Het DECK 120 is eveneens ontwikkeld voor gevorderde skaters die hun materiaal willen vervangen. Het heeft een medium concave en een grote tail en nose.

  Het deck is gemaakt van zeven lagen Canadees esdoornhout. Het is verkrijgbaar in vijf maten (7"75, 8", 8"25, 8"5, 8"75) zodat elke rider een perfect exemplaar vindt. Kleinere decks worden meestal gebruikt voor technische tricks en street; grotere decks zijn dan eer eerder geschikt voor carving; ​​​​​​​decks van 8"25 et 8"5 zijn veelzijdig.

  Het design is verfijnder. Op elke maat worden de beroemde skateplekken van Rijsel en omstreken in de kijker gezet. Rijsel is de bakermat van het skateboardteam van Decathlon.

Ben je klaar om je in je nieuwe avontuur te storten?

Vergeet niet dat het bij skateboarden vooral om plezier draait!

Ontdek onze andere skateboardtips

skeeler

Skaten om te vermageren

Skaten is de ideale activiteit om je vetmassa om te zetten in spiermassa en een strak en fit lichaam te krijgen.