Hoe kies ik een wandelbroek?

Tijdens wandelingen en trektochten is een goede broek onmisbaar. Om comfortabel te bewegen en droog te blijven geven wij je tips zodat jij de juiste keuze kan maken !
Een wandelbroek kies je op basis van 2 criteria: de intensiteit van je inspanning en de buitentemperatuur.

tb-how-choose-pant

De intensiteit

Vraag jezelf eerst af wat voor inspanning je gaat leveren in deze broek of anders gezegd, wat wordt de intensiteit van je wandel- of trektocht.

Weet je van jezelf dat je snel transpireert en zoek je ruw terrein op, dan beweeg je veel (gemiddelde tot hoge intensiteit). In dat geval kun je het best kiezen voor een broek van een synthetische stof, die ademt en snel droog is. Sommige modellen bevatten wat elastaan om extra mee te rekken, zodat je ongehinderd kunt bewegen.

Voor wat minder intensieve tochten kan je kiezen voor een iets minder lichte broek, gemaakt uit een mix van synthetische en natuurlijke materialen - zoals katoen - en met een wat ruimere snit.

trekking_broek_intensief_quechua

De buitentemperatuur

Tijdens koud weer adviseren wij om te kiezen voor een warme broek gevoerd met fleece of een broek gemaakt uit een dikke stof, met een gevoerde binnenkant, die iets minder warm is maar wel beter ademt.

Kies je voor een lichte broek en wil je je extra beschermen tegen de kou, draag er dan een wollen legging onder.

Tijdens warm weer kan je misschien een afritsbroek overwegen? Afritsbroeken zijn superhandig, je tovert ze in een wip om van lange broek tot short.

trekking_broek_temperatuur_quechua